Crash Team Racing Nitro Fueled inceleme

Furkan Güler 25.06.2019 - 13:53
Eskiye geri dönüş!
Platformlar Nintendo Switch, PlayStation 4, XBox One
Crash Team Racing Nitro Fueled
  • Yapımcı - Yayıncı Beenox - Sony Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
Merlin Puanı 76
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar + Oynanış mekanikleri anlamında güzel detaylara sahip
+ Lokal co-op modunda vakit geçirmek zevkli
Eksiler - Oyunun Nintendo Switch sürümü grafiksel olarak kötü
- Yükleme ekranları ironik bir şekilde çok uzun

Crash Team Racing Nitro Fueled inceleme! Yeni nesil oyuncular Naughty Dog ekibini daha çok The Last of Us veya Uncharted serileri ile tanısa da, PlayStation 1 döneminden bu yana Sony’e bağlı kalan oyuncular geliştirici ekibi daha çok Crash serisiyle tanıyor. Nintendo’nun aile oyunlarına karşılık olarak Sony’nin desteğiyle piyasaya sürülen Crash oyunlarının bazıları geçtiğimiz yıllarda yenilenerek yeni nesil platformlara uyarlandı. Dağıtım hakkı Activision’da olan Crash markası, yeni nesilde artık pek fazla PlayStation’la anılmıyor. Her platforma çıkan Crash oyunları arasında bu kez belki de en eğlenceli olanının yeni nesil platformlara uyarlandığını söylesek yanlış olmaz

Crash Team Racing Nitro Fueled inceleme

Crash Team Racing Nitro Fueled

Diğer yarış oyunlara kıyasla oldukça büyük bir oyuncu kesimine hitap eden kart yarışları türünde bulunan Crash Team Racing, Nitro Fueled ekini alarak yenilenmiş bir şekilde tekrar karşımıza çıktı. Mario Kart 8 Deluxe ve son dönemlerin gözdelerinden Team Sonic Racing’e rakip olarak çıkan Crash Team Racing Nitro-Fueled, eskiyi özleyen oyuncuların bu sıralar favorisi oldu. Oyunun yeniden yapım sürümünde pek fazla değişikliğe gitmeyen Beenox ekibi, Crash Team Racing Nitro-Fueled’ı oynanış bazında eski sürümünde ne varsa aynı şekilde oyuna eklemiş. Mekaniksel açıdan da pek fazla yenilik barındırmayan yapımı eğer eski nesil konsollarda oynadıysanız, yenilenmiş sürümünde pek fazla yabancılık çekmeyeceksiniz.

Oyun, oynanış mekaniği anlamında pek değiştirilmediği için öncelikle Nintendo Switch platformunda test ettiğim oyunun teknik yanlarına değinmek istiyorum. Nintendo Switch’in donanımından mı bilinmez, ancak oyunun yükleme ekranları ironik bir şekilde oldukça uzun. Sanki büyük çaplı bir oyun oynuyormuşçasına bu denli uzun yükleme ekranları oyundan aldığınız zevki baltalayabiliyor. Diğer bir yandan oyunun kaplama/çözünürlük kalitesi de adeta yerlerde sürünüyor. Mobil platformda bulunan araba yarışı oyunları bile daha iyi çözünürlük seviyesine sahip. Switch’in donanımından dolayı fazla detay barındıran haritaları küçücük ekrana sığdırmak, çözünürlük anlamında bu tarz bir probleme yol açmış. Oyunun grafiklerinde downgrade yapmamak için tabiri caiz ise oyuncuların gözünü bozan geliştiriciler, sanırım Crash Team Racing Nitro-Fueled’ın detay seviyesini diğer platformlarla aynı seviyede tutmak istemiş.

Crash Team Racing Nitro Fueled

Yarışmak için birden fazla modu bulunan oyunun ana modu adventure olarak belirlenmiş. Tek başınıza oynadığınız bu modda Crash Team Racing’te bulunan haritalarda gezip yarışlara katılıyorsunuz. Yarışları birer birer kazandığınızda bir sonraki haritaya geçiyor ve aynı şekilde ilerleyişinize devam ediyorsunuz. Oyunun yapay zeka zorluğu ise zorlayıcı olmuş. Team Sonic Racing’e nazaran yapay zeka oyuncuyu çoğu yerde zorluyor hatta hiç beklemediğiniz hamleler yapıyor. Bu kısımda yarışarak altın biriktirip, arabanız için yeni ve şekilli parçalar satın alabilirsiniz.

Rekabetçi unsurlardan konuşacak olursak Crash Team Racing Nitro-Fueled’ın oldukça dengeli bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Araçlar arasında oluşan farklılıklar, kendi tarzınızı ortaya koymanıza imkan veriyor. Yarış sırasında bulduğunuz silahları strateji kullanarak rakipleriniz üzerinde kullanırsanız, çok daha etkili oluyor. Ayrıca diğer kart oyunlarında olduğu gibi uzun süre birinci olarak sürdürdüğünüz yarışı bir anda sonuncu olarak bitirebiliyorsunuz. Yani yarış sırasında önemli olan (en azından son tura kadar) sıralamanız değil, oyun içerisinde silahları nasıl kullandığınıza bağlı. Heyecanlı anlara ev sahipliği yapan Crash Team Racing Nitro-Fueled’ın harita tasarımları da yeni nesil platforma çok iyi bir şekilde aktarılmış. Yeni sürümde detay seviyesini yükselten geliştiriciler, kaliteli bir iş ortaya koymuş. Benzer uğraşı oyunun ana karakterleri üzerinde de görebiliyorsunuz. Karakter tasarımları üzerinde sıkı çalıştığı belli olan geliştirici ekip, oyunun yeni sürümünde bazı yeni karakterleri de oyuna eklemiş.

Oyunun lokal co-op moduysa şahsen benim en çok zevk alarak oynadığım mod oldu. Klasik split screen şekilde oynanan co-op modu, özellikle Nintendo Switch’in tanışabilir olması sayesinde arkadaşlarınızı her an düelloya davet edebiliyorsunuz. Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor olan karting türündeki yarış oyunları arasında teması itibariyle özel bir yeri bulunan Crash Team Racing Nitro-Fueled’ın çevrimiçi tarafındaysa klasik yarışlara katılabiliyorsunuz.

Sona geldiğimizde eğer bu sıralar ailenizle veya arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir yarış oyunu arıyorsanız, Crash Team Racing Nitro-Fueled’ı reçetenize yazıyorum. Ancak karting türünde kaliteli bir oyun bakıyorsanız ve imkanınız varsa tercihinizi Mario Kart serisi olarak belirlemelisiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 23:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2019 15:26
76 Puanlık bir oyun mu bu? Bu sitenin puanlama konusunda ciddi bir sıkıntıları var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2019 21:02
Oyunun eksiklerine switch teki grafikleri kötü demişsiniz oyunun incelemesi switch için değil çok saçma olmuş. Oyunu ben ps4 te çok begendim gayet güzel herkese tavsiye ederim, kesinlikle 75 üstü alacak bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2019 08:35
Oyunun Nintendo switch sürümünde grafikler kötü diye oyunun genel puanını kırmak kadar saçma bir şey görmedim ben bu güne kadar. Pc de ps4 te de kötü olsa anlarım.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2019 20:45
ilk defa katılıyorum metacritic e puanı geçen bir site bu puanı xbox ps4 ve switch için ayrı vermeliydi o zaman. çünkü sitede konsola göre puan değişiyor. siz de switch sürümüne atıyorum 65 verseydiniz. incelediğiniz ps4 ise 79 vs verseydiniz. garip geldi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2019 09:42
Vay be sony de xbox a oyun yapmış. :)))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2019 20:14
Orta okuldayken fanda bir kampanya yapmıştı 2000 tane ps1 veriyordu yanında da bu oyun vardı. deliler gibi fanta içip kapak yollamıştım ve kazanmıştım. ps dünyasına öyle girdim ve tum psleri aldım hatta ps5 için para biriktiriyorum. Bu oyunu alıp oynamazsam olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crash Team Racing Nitro Fueled
İlginizi Çekebilir