Cassini'nin Satürn'e çakılmadan önceki son görüntüleri yayınlandı

Ersin Kılıç 18.09.2017 - 14:55
20 yıldır uzayda araştırma yapan Cassini uydusu son görevini de yerine getirdi

Uzay araştırmaları ile ucundan dahi olsa ilgiliyseniz eminim Cassini Uydusu'nun ismini duymuşsunuzdur. 1997 yılında dünyamızdan fırlatılan bu uydu 20 yıllık serüvenini sonunda tamamladı. Bu süre zarfında araştırmalar için oldukça fazla geri dönüş yapan Cassini'nin son vedası da doğal olarak oldukça önem teşkil ediyor.


"Tarihteki en başarılı uzay görevi" olarak tarihteki yerini de alan Cassini Uydusu'nun Satürn atmosferine girerek parçalandığı Nasa tarafından açıklandı. Cassini'den son sinyali aldıklarını da belirten Nasa yetkilileri ayrıca "O artık çalıştığı gezegenin bir parçası oldu. Tüm bu bilimsel çalışmalar için ona teşekkür ediyoruz." mesajı ile birlikte 20 yıldır görevde olan uyduya vedalarını da yapmışlar. 20 yılın sonunda enerjisi biten uydunun başıboş bir şekilde dolaşmaması için Satürn'e düşürüldüğü de açıklandı.

Cassini'nin son görüntülerinde dünyamız da gözüküyor.


15 Ekim 1997'de fırlatılan ve Ay, Venüs, Jupiter gibi gezegenlerin yer çekiminden faydalanarak yoluna devam eden Cassini'den gelen son görseller de yayınlandı. 8 milyar km'den fazla yol kateden Cassini'nin göndermiş olduğu son görsellerde ayrıca Satürn yörüngesinden dünyamız da gözüküyor. Carl Sagan'ın dediği gibi işte her şey bu "soluk mavi noktada" gerçekleşiyor. Güle güle Cassini..

Cassini'nin Satürn'e çakılmadan önceki son görüntüleri yayınlandı

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 07:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Karcemackers
Karcemackers 18.09.2017 21:55
türk uydusu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cassini'nin Satürn'e çakılmadan önceki son görüntüleri yayınlandı
İlginizi Çekebilir