Capcom, Street Fighter'ın efsane ismiyle vedalaşıyor

Alparslan Gürlek 10.08.2020 - 10:07
Capcom, birlikte çalıştığı 30 yılın ardından Street Fighter serisine hayat vermiş Yoshinori Ono ile yollarını ayırıyor. Ono istifa edecek.

Yoshinori Ono, Capcom ile neredeyse 30 yıllık muhteşem bir kariyerin ardından ayrıldığını duyurdu. Ono, yakın zamanda Street Fighter yönetici yapımcılığı ve Capcom marka müdürü rollerinden istifa edecek.

Capcom Street Fighter'ın efsane ismine veda ediyor

İlk kez şirkete 90'ların başında ses yapımcısı olarak katılan Ono, Onimusha: Dawn of Dreams, Capcom Fighting Jam ve Shadow of Rome'da yapımcı rolündeydi. Bundan önce de Mega Man, Muscle Bomber, Breath of Fire ve Devil May Cry gibi serilerde çalıştı.

Ono, Street Fighter'ın muhteşem 2008 geri dönüşünün arkasındaki itici güç olarak kabul ediliyor. Capcom tarafından ölü bir seri olarak kabul edilen Street Fighter için en önemli kişilerden sayılıyor. Ono, Street Fighter IV ve onun "temellere dönüş" fikri için büyük bir lobi yaptı ve devam oyunu sonunda inanılmaz bir sunumla çıktı. Ono, o zamandan beri amiral gemisi dövüş oyunu serisinin öncüsü oldu, serinin devamını denetledi, Street Fighter x Tekken, Street Fighter: Resurrection gibi internet dizileri dahil yan ürünlerle de ilgilendi. Bunların arasında bu yıl oyuncuların isyan ederek ayrıldığı Capcom Pro-Tour Espor ligi de bulunuyordu.

Capcom, Street Fighter'ın efsane ismiyle vedalaşıyor

Twitter'da konuşan Ono, Capcom hayranlarına ve FGC'ye, Street Fighter serisiyle çalışırken yaşadığı "iyi günler, kötü ve var olmayan zamanlar" diye atıfta bulundu. Devamında ise görev süresi boyunca kendisini destekledikleri için teşekkür etti. "Markaya sıcak ve nazikçe destek veren oyunculara kalbim takdirle dolu" diyerek ekledi.

Capcom'un türlü başarılara ve başarısızlıklara aynı anda ulaştığı bu yıl içerisinde Ono şirketi terk edecek. Resident Evil serisinin şirketin 100 milyon kopya barajını aşan ilk seri olduğu bu yıl aynı zamanda Pro Tour etkinliğinden oyuncuların oyunun hataları nedeniyle öfke ile ayrıldığı bir yıl oldu. Şirket için hareketli ve bir o kadar gergin geçen bir yılın ardından Haziran ayında yeni oyunları Resident Evil: Village'ı duyurdu. Bildiğimiz Resident Evil oyunlarından daha farklı şekilde karşımıza çıkan Village, 2021 yılında PlayStation 5 platformuna çıkacak. PlayStation 5 oyunlarının sunumunun yapıldığı etkinlikte gösterilen fragmanı ve ilgili haberi görmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 10:34
Shoryuken detayı çok güzel olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Capcom, Street Fighter'ın efsane ismiyle vedalaşıyor
İlginizi Çekebilir