Canlı Aksiyon Zelda Filmi Duyuruldu

Tunay Şahin 8.11.2023 - 14:49
Super Mario filminin ardından Nintendo, kült video oyunu The Legend of Zelda'nın canlı aksiyon film adaptasyonunu yapacağını açıkladı. Shigeru Miyamoto'nun yapımcılığını üstlendiği Zelda filmi Wes Ball tarafından yönetilecek.

Mario'nun sinemadaki başarısının yankıları sürerken, Nintendo'dan hayranları heyecanlandıracak bir haber daha geldi: Canlı aksiyon The Legend of Zelda filmi için düğmeye basıldı.

Zelda Filmi İçin Wes Ball Yönetmen Koltuğunda

Nintendo'nun film girişimleri devam ediyor ve şirket, canlı aksiyon Zelda filminin yönetmenliğine Maze Runner serisiyle tanınan Wes Ball'ı getirdi. Nintendo'nun sevilen oyununun yaratıcısı Shigeru Miyamoto, bu yıl gösterime girecek Super Mario Bros. animasyon filminde olduğu gibi Zelda filminde de yapımcı koltuğunda oturacak. Miyamoto, ünlü film yapımcısı Avi Arad ile birlikte filmi hayata geçirecek.

Miyamoto, X adını alan eski Twitter platformunda yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır Avi Arad ile Zelda'nın canlı aksiyon filmi üzerinde çalışıyoruz" diyerek projenin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Ancak, projenin tamamlanmasının zaman alacağını ve sabır gerektireceğini de ekledi.

Canlı Aksiyon Zelda Filmi Duyuruldu

Sony ve Nintendo El Ele

Filmle ilgili detaylar henüz gizemini korurken, Nintendo'nun finansmanın yarısından fazlasını üstleneceğini ve Sony ile birlikte filmi finanse edeceğini belirtti.

Nintendo'nun eğlence sektörüne daha geniş bir açılım yapma isteği biliniyor. Bu duyuru, Super Mario filmi ve tema parkı atraksiyonlarının ardından gelen, şirketin vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yılın en önemli Zelda oyunu olan Tears of the Kingdom'ın lansmanıyla birlikte, film hayranları için de yeni bir heyecan kaynağı olacağı kesin.

Nintendo, yaptığı açıklamada, "IP'lerimizin görsel içeriklerini kendimiz üreterek, eğlence dünyamıza farklı yollarla ve özel oyun konsolları dışında erişim imkanı sunuyoruz" diyerek stratejik bir adım attığını vurguladı. Film yapımına yoğun bir şekilde dahil olan Nintendo, herkesin yüzüne gülümseme getirecek benzersiz eğlence üretme çabasını sürdürüyor.

Netflix ile Söylentiler Netlik Kazanmadı

Daha önce Nintendo'nun Netflix için bir live-action Zelda dizisi üzerinde çalıştığına dair söylentiler vardı, ancak bu proje gerçekleşmedi. Şimdi ise gözler tamamen bu canlı aksiyon film projesine çevrildi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2023 20:15
Sony ülkemizden çekildi haberi dolaşıyor ama hala milyonerin sponsoru. Üniversiteli genel kültürünü geliştiren gençlere para dağıtıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2023 10:16
Sony varsa o film berbat olur. Sony' nin son zamanlarda yaptığı filmlerin dandikliği ortada çünkü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 21:13
Sony ve Nintendo el ele X sana güle güle
Kalan Karakter: 300 Gönder
Canlı Aksiyon Zelda Filmi Duyuruldu
İlginizi Çekebilir