Call of Duty oyunları Gamepass kütüphanesine ilk günden eklenecekler
Murathan Özlü1.09.2022 - 17:38
Xbox başkanı Phill Spencer'in açıklamasına göre, Activision-Blizzard satın alımının ardından Call of Duty oyunları Gamepass platformuna çıktıkları gibi eklenecekler.
Call of Duty oyunları Gamepass kütüphanesine ilk günden eklenecekler. Phill Spencer, bugün yayınladığı açıklamada Microsoft'un Activision-Blizzard satın alımı tamamlandığı zaman, başta Call of Duty olmak üzere Overwatch ve Diablo gibi büyük oyunların, Playstation'a çıktıkları gün Gamepass'e de geleceklerini müjdeledi. Spencer, amaçlarının "her yerde, herkes için oyun" anlayışı olduğunu yineledi.
Call of Duty oyunları Gamepass kütüphanesine ilk günden eklenecek
Spencer, Call of Duty, Overwatch ve Diablo'nun Gamepass'e geleceğini ancak Playstation'a da çıkacaklarını vurguladı. Yani Acti-Blizz oyunları Xbox'a özel olmayacaklar. Spencer, Gamepass'in amacının "olabildiğince fazla insana oyunları ulaştırmak" olduğunu vurgulamış. Bu konudaki son tartışmalı oyun Death Stranding'in Gamepass'e eklenmesi olmuştu.
Spencer'ın açıklamasının detayları şöyle: " Activision-Blizzard'ın sevilen oyunlarını -Overwatch, Diablo, Call of Duty gibi- Game Pass'e getirerek bu oyunların topluluklarını büyütmek istiyoruz. Gamepass'i iyice büyüterek mobil cihazlar dahil mümkün olan her yere taşımak istiyoruz.
Activision-Blizzard oyunlarının ne zaman Gamepass'e geleceğine dair kesin bir tarih verilmedi. Ancak Spencer daha önceki bir açıklamasında, etrafta dolaşan iddialara rağmen satın alımın gayet iyi ilerlediğini ifade etmişti. Overwatch 2 ve Modern Warfare 2 bu satın alımdan önce piyasaya çıkacak gibi duruyor. Ancak Diablo 4, bu durumda ilk günden Gamepass'e gelen oyunlardan olabilir.
hem xbox hem ps sahibiyim. bence sony daha paragöz bir firma ve ben olsam oyunları exc.olarak xbox'a getiririm. acıkcası rekabet düzeyininin artışı kaliteye etki ediyor. bknz.plus sistemi yenilendi ve çok memnunum, ayrıca gamepass'den de çok memnunum.
Sony xbox la rekabet etmek için plus ekstrayı çıkarttı. Yoksa tekel olarak sömürüye devam ederdi. Buna rağmen gamepass hala bi tık ilerde bana göre çünkü Ms kendisine ait olan tüm oyunları ilk günden sisteme ekliyor. Sony henüz o aşamada değil . Bu da muhtemelen maddi olanaklarla alakalı.
Yorumlara bakıyorum da, bu durumu yediremeyen PS kuçuları var. Mesela altta bir tanesi, bir kişiye yanıt olarak, "umarım satın alma gerçekleşmez de ortada kalırsınız" diye bencilce bir cevap yazmış. Yani arkadaşım derdin ne senin? Millet ucuz oyun alamasın diye resmen dua etmişsin. Yazık ya...
Kardeşim ps ve xbox fanlığı yapmayın ben açıkçası doğdum doğalı playstation oyuncusuyum ama xbox resmen bedava oyun veriyor ve bu düşük bütçeli pc ve xbox oyuncuları için müthiş bir şey ben oynayamayacağım cod u evet ama xbox ı olanlara hayırlı olsun