Büyük sürprizden sonra Spider-man devamında neler olacak?

Ersin Kılıç 18.07.2019 - 10:42
Marvel patronu konuyla ilgili açıklamalar yaptı

Marvel evrenine katıldıktan sonra yoluna hızlı bir şekilde devam eden Spider-man geçtiğimiz günlerde vizyona giren Spider-man Far From Home ile karşımıza çıkmıştı. Bu filmde hikayenin odak noktası New York'tan uzaklaşmış ve farklı bir Spider-man filmi izlemiştik. Peki filmin sonundaki büyük sürpriz sonrası Peter Parker'ı neler bekliyor dersiniz?

Büyük sürprizden sonra Spider-man'de neler olacak?

Bu konuda Marvel patronu olan Kevin Feige bazı açıklamalarda bulunmuş. Ama öncelikle SPOILER, yani keyif bozucu içerik anlamında uyarı yapalım. Eğer filmi izlemediyseniz aşağıdaki görselden sonrasını lütfen okumayınız.

Büyük sürprizden sonra Spider-man devamında neler olacak?

Spider-man Far From Home sonunda önemli bir sahne ile karşılaşmış ve Sam Raimi üçlemesinde de aynı rolü üstlenen J.K.Simmons'un canlandırdığı J.Jonah Jameson'ı görmüştük. Dahası Jameson dev ekranlardan yaptığı haber sunumunda her zaman olduğu gibi Spider-man'i suçluyordu. Bu sefer ki farklılık ise tabi ki Mysterio sayesinde oldu. Çünkü Mysterio adeta son şakasını yaptı ve Spider-man'in aslında Peter Parker olduğunu, Demir Adam'ın yerine geçmek için yoldan çıktığını herkese ilan etti. İşte şimdiye kadar görmediğimiz bir yola sapan Örümcek Adam hikayesi ile ilgili Keiv Feige'de bazı açıklamalarda bulundu.

Tony Stark'ın kimliğini açıkladığı kısma gönderme yapan Feige "Artık kurallar değişti. Yeni Spider-man filmi tamamen farklı şeyler yapmalıydı. Şimdi insanlar Peter'ın gizli kimliğini biliyorlar. Dahası Peter'ı bir düşman olarak görüyorlar. Mysterio son bir numara yaptı ve bunda başarılı da oldu. Bu da herşey değişecek demek. Hikaye nereye gidecek, hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullanmış.

Büyük sürprizden sonra Spider-man devamında neler olacak?

Kısacası Spider-man'in özünde aslında insanların kendileri ile bağdaştırdığı birçok nokta bulunuyor. Usta Stan Lee her açıklamasında bunu dile getirmiş ve karakterin başarısını da buna bağlamıştı. Marvel tarafında ise kendi söküğünü diken bir kahramandan ziyade milyonluk makineler ile kostüm yapan bir karakter portresi çiziliyor. Bu durum karakterin özü noktasında biraz canımı sıksa da Örümcek Adam'ın farklı bir şekilde anlatılmasını da açıkçası merakla bekliyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2019 10:25
Örümcek Adam ne zaman daha karanlık, gizemli bir karakter olacak merak ediyorum. Bir de şu çocuğu değiştirin allah aşkına.
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2020 13:07
Tom holland iyi kalsın bence
ama filmi bok gibi tasarladıkları için kötü geliyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2019 13:34
Para getirecekse Peter'ı dönme bile yaparlar, dert yok.
zeknoss
zeknoss 24.07.2019 04:42
Para zaten geliyor, maksatları çoluk çocuğu zehirlemek, o yüzden çocukların gittiği Thor Ragnarok'ta silahı dev bir penis şeklinde tasarlayıp LGBT kahramanları Valkyrie'ye tutturdular. Millet de alık alık izledi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2019 09:44
Bizim bu konuda senin gibi düşünmediğimiz çok açık ersin :) vardır marvel ın bi bildiği ki hikayede böyle bi yöne gidiyor adamlar. Senin canın sıkılsa nolur olmasa nolur? :))) Avengers Endgame e kadar olan hangi film hikayesel olarak kötüydü de bu llsun? Marvel planını sağlam yapmış. Sen dc yi düşün
zeknoss
zeknoss 24.07.2019 04:41
Kronolojik olarak mı, yoksa alfabetik olarak mı sayalım kötü hikayeleri? Tamam, rastgele o zaman.
1. Avengers: Endgame - 11 yılda biriktirilen hiç bir sır açığa kavuşmadı, Thor hadım edildi, tüm "insanlar" öldü. (Süper gücü olmayan iki kahraman Stark ve Romanoff'un ölen tek iki karakter oluşu ve ikisinin de süpergücü olmayışı ilginç değil mi? Ne ayak?)
2. Thor: Ragnarok - Thor'un tüm karakteri çizgiromanlar ve önceki filmlerin anlatımlarından uzaklaştırıldı, tüm ağırlığı kaldırıldı, LGBT hayranı bir fanboy oldu (Valkyrie'nin LGBT olduğu açıklandı geçen gün)
3. Captain America: Civil War - Zayıf bir kötü adam, anlamsız bir konu, Captain America'nın karakter olarak mahvedildiği hikaye. (Neden dünya Avengers'ı suçluyor birden bire? Neden savaş meydanında ortadan çekilip kaçmak yerine gerizekalı gibi savaşları cep telefonuyla kameraya alan bir vatandaş ya da Winter Solider olaylarındaki düşen uçak gemilerinden kaçmak yerine telefonla kameraya alan gerizekalı vatandaştan Avengers suçlu?)
4. Iron Man 2 ve 3: 2. filmde Stark'ın space stone'un yapısını babasının mirasıyla tekrar keşfedip sentezlemesi dışında hiç bir halt yok. 3. filmde ise Mandarin'in mahvedilişi, 80'lerin B-movie'lerindeki rezalet malikaneli kötü adam göndermeleri, ilk Iron Man'deki Ten Rings organizasyonunun bu filmdeki senaryo yüzünden bir anda osuruk bombası gibi yalan olması...
5. Captain Marvel. Devamına gerek yok bile...

Katılırsın, katılmazsın, senin bileceğin iş. Fakat "şeyhimin bir bildiği vardır" gibisinden MCUperestliğe gerek yok. Özellikle Endgame ile orta parmağı onca yıldır tüm ince detayları deli gibi inceleyip bunlara cevap bekleyen benim gibi izleyicilere gösterdiler. Kimse de kral çıplak demedi...

Hoş, aynı haltı Dark Knight Rises'da da görmüştük. İlla tapınmalısınız birilerine...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2019 11:38
Marvel artık baydı.
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2019 14:14
Ağlamaya köşede devam edebilirsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2019 14:01
Spiderman mahallenin, halkın adamıdır aslında, mahalle bensiz olmaz diyordu ironmanın kendisine, sırasında fakir de olur, mütevazi de yaşar, eski filmlerde öyle hoşuma gidiyordu, daha eğlenceli olur kendi çaresine bakarken
Kalan Karakter: 300 Gönder
Büyük sürprizden sonra Spider-man devamında neler olacak?
İlginizi Çekebilir