Bu laptop tam yedi farklı ekrana sahip! Aurora 7

Alparslan Gürlek 9.02.2021 - 12:49
Bazılarımız iş gereği çift ekran kullanabilir, oyuncular üç ekrana kadar çıkabilir ama bu kadarı fazla! Aurora 7, tam yedi farklı ekrana sahip bir laptop.

Hayattan çok sıkıldıysanız ve göz bebeklerinizin erimesini istiyorsanız sizler için güzel bir haberim var. Aurora 7 isimli laptop başlıkta da gördüğünüz gibi tam 7 farklı ekrana sahip. İşi gereği çift ekran kullanan insanlar veya ultra geniş modda oyunlar oynamak için üç farklı monitöre sahip bilgisayarları unutun. Bu laptop tam 7 farklı ekrana sahip ve bu ekranlardan 4 tanesi 4K çözünürlükte... Şu anda 900p çözünürlükteki monitörümden size bu haberi yazıyorum sevgili dostlar.

Aurora 7, dört tanesi 4K çözünürlükte tam yedi farklı ekrana sahip!

Bir, iki, üç, bunlar sıradan! Bunlar hiç değil! Aurora 7 prototip dizüstü bilgisayarında tam yedi farklı ekrana yer veren İngiliz donanım şirketi Expanscape'te neler oluyor? Hırslı oyuncular ve işi gereği kullanan insanların üç monitöre kadar çıktığını görmüştük fakat, gerçek üretkenlik yedi farklı ekran gerektiriyormuş... Tıpkı 1900'lerin başında ortaya çıkan ilk 18 kanatlı uçaklar gibi bu dizüstü bilgisayarın da ana panelinden etrafa yedi farklı ekran saçılıyor.

Bu laptop tam yedi farklı ekrana sahip! Aurora 7

Aurora 7 toplamda  17,3 inç boyutunda dört tane 4K çözünürlükte ve 3 tane de 7 inç boyutunda 1920x1200 çözünürlükte ekrana sahip. Bu bilgisayarı kullanırken bir şeyler okumanın imkansız olacağını düşünmekten kendimi alamıyorum. Size doğru dönmüş yedi farklı ekrandan gelecek ışık gözünüzü eritmeden bir şeyleri okuyamazsınız ki... Ekranlara çok yakın otursan bir dert, oturmasan yazıları göremezsin... Sonsuza kadar ekranda yavru kedi gif ve fotoğraflarının  görüntülenmesi için daha uygun görünüyor.

Ağır şekilde modifiye edilmiş kasasıyla içinde i9-9900K işlemcisi taşıyan laptop bir iş bilgisayarı olarak tasarlanmış. Veri bilimcileri, hisse senedi tüccarları gibi insanlar için öngörülen çalışma senaryolarına daha uygun. Aynı zamanda içerisinde Nvidia GTX 1060 ekran kartı var. RTX 3060 takarlarmış da, bu sefer 3 dakikadan fazla çalışamazdı. Tabi işlemciye baktığımızda bu kulağa pek yeterli gelmiyor. Yedi farklı ekranı olan bir bilgisayarda Crysis'i birden fazla ekranda çalıştıramamak mı... Tamam.

Bu laptop tam yedi farklı ekrana sahip! Aurora 7

Aynı zamanda pil ömrü konusunda da Aurora 7 adeta yeni neslin öncülüğünü yapıyor. Güç tasarrufunda kullandığınızda tam bir saat götüren bataryasıyla adeta zamana meydan okuyor. Sistemi ve tüm ekranları çalıştırmak için iki farklı pile sahip fakat bu bile bir çözüm olmaya yaklaşamıyor. İşlemciyi 4GHz'ye yükselttiğinizde ise sizi 28 dakikalık bir mücadele bekliyor.

Oldukça ilginç bir prototip olsa da ilerleyen yıllarda dizüstü bilgisayar teknolojilerinin gideceği yön hakkında bize fikir verebilir. Tabi ekran kartı dışında... Sizler de görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu laptop tam yedi farklı ekrana sahip! Aurora 7
İlginizi Çekebilir