1/2

Brothers in Arms: Hell's Highway

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Brothers in Arms: Hell's Highway'in günlüğü
Brothers in Arms Takımı, MO (Multiplayer Online) özelliklerini kullanıcılara açtı ve dört adet görev belirledi: ‘Düşmanı Bul, Plan Kur, Kuşat ve Bitir’. Hell’s Highway, Unreal 3 motoru ile çalışıyor. Gearbox Başkanı Randy Pitchford asker yeşili idealine sonunda ulaştığını fakat yaptıklarının Medal of Honor’dan daha farklı olduğunu belirtiyor. Taktikler çok önemli ve ölüm kaçınılmaz. Yapım Dubya döneminde geçiyor. Müttefik Hava Kuvvetleri Hollanda’da toplanmak için yola çıkmış durumdalar. Operasyonun toplanma noktası, Müttefiklerin Highway 69 için kullandığı lakap olan Hell’s Highway. Serideki yenilikler; bazuka, havan takımları ve geniş savaş meydanlarında düşünmek için daha fazla alan olması şeklinde sıralanabilir. Bina yakınlarında fazla düşünmemenizi öneririz, çünkü patladıkları zaman etrafa saçılan parçalar yanıklara ve hasara sebep oluyor. Bir diğer yenilik de oyuna doğal bir şekilde entegre edilmiş olan öyküsel anlatım ve kamera teknikleri. Pitchford bunun için “FPS kıvamından ödün vermeden iyi bir iş çıkarttık.” diyor.

MK: 2. Dünya Savaşı gazisi ve Hell’s Highway tarihçisi George Koskimaki, nasıl oldu da Brothers in Arms’ı oyun olarak kabullendi? Çevresel faktörlerin, onun yaşadığı gerçek olayları önemsizleştirmesinden ya da tehlikeli boyutlarda abartmasından çekinmedi mi?

Randy Pitchford: George, Hell’s Highway üzerine edebi anlamda kitap yazmıştı. Bizim için onun onayını almak ya da övgülerini duymak, serinin milyonlarca kopyasını satmaktan daha değerlidir. Yaşadığımız tecrübelerden gördük ki, çoğu gaziler ve gazi grupları savaş üzerine hazırlanan bilgisayar oyunlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda şüphe duyuyor. Bu yüzden orada gerçekten bulunmuş olan birilerinin desteklediği bir yapım hazırlamak çok önemli.

MK: Medal of Honor’da, Call of Duty ve Hell’s Highway’de olduğu gibi, daha az lineer bir bölüm tasarımı vurgulanıyor. Genel olarak baktığımızda 2. Dünya Savaşı yapımları benzer özellikleri ön plana çıkartmaktalar. Yapımcılar, sınırların belirlendiği bir havuzda toplanıyorlarmış gibi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

RP: Medal of Honor ve Call of Duty benzer kökenleri paylaşıyor. 2. Dünya Savaşı temaları, Quake benzeri FPS tarzını taşıyor. Tarihsel ve sunumsal anlamda yaklaştığımız zaman, davranış biçimlerinin Avrupa’da yaşanmış olan 11 yıllık bir savaşı aktarmak olduğunu görmekteyiz. Dikkatlerini, çevreyi daha iyi oluşturmakta, grafikleri geliştirmekte ve farklı savaş sahnelerini canlandırmakta topladılar.

Brothers in Arms, özgürlükleri için, takım ruhu ile savaşan yaşanmış karakterler içeriyor. Diğer takımlar bizim bakış açımızı kopyalıyorlar; gerçek savaş alanlarını gezip görmek, havadan çekilmiş görüntüler, savaş haritaları kullanmak, resmi muharebe sonrası raporlar, görgü tanıkları ve savaş tarihini tekrar oluşturacak gazilerle konuşmak. Bu fikirleri herkesin tam anlamıyla kendisinin geliştirdiğini söyleyemeyiz. İşe yarayan fikirleri fark edip bunları kopyalamak daha kolay geliyor. Brothers in Arms alışılagelmiş şeyleri alt üst etti, türünü sarsacak etkiler yarattı. Biz bu yolda uzun zaman önce ilerlemeye başladık, Allied Assault’un çıkışından bile oldukça uzun zaman önce.

Gearbox Software olarak bağımsız bir yapımcıyız ve canımız ne isterse onu yapabiliriz. Kendimizi tamamen bu konuya verdik. Hell’s Highway ile işleri yeni bir seviyeye getiriyoruz. Aldığımız risklerin başkaları tarafından kopyalanacağı beklentisi içerisindeyim. Büyük yapımcı bir firmanın ‘Brothers Call to Arms for Medals’ isimli bir yapımla çıkmasını görmek beni şaşırtmaz. Bu noktada eminim, bunların olması an meselesi. Söylediklerim gerçekleştiği zaman, yapımımızın tam anlamıyla piyasa araştırması sonucunda hazırlandığı açıkça anlaşılacaktır.