Botany Manor İlk Bakış

Murat Oktay 2.04.2024 - 17:04
Botany Manor, Balloon Studios'un, 1890 İngiltere'sinde geçen bir botanik puzzle oyunu. Bir yandan çiçek yetiştirirken diğer yandan da tarihi bina hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Botany Manor (Botanik Malikânesi), emekli botanikçi Arabella Greene'e ev sahipliği yapmaktadır. Uzun bir kariyerin ardından, yeniden yaşamalarına yardımcı olmak için biraz araştırma gerektiren nadir, uzun süredir unutulmuş bitkilerden oluşan bir koleksiyon biriktirmiştir. Arabella olarak oynayarak, bitki örtüsünün gelişmesine yardımcı olacak doğru koşulları belirlemek için notlarında, kitaplarında, posterlerinde ve konutun etrafına dağılmış eşyalarında ipuçlarını arayacağız. Çarpıcı tarihi malikaneyi de keşfettiğimiz bu oyun, adından da anlaşılacağı üzere botanik bilimi hakkında da birçok bilgiyi içeriyor.

Botany Manor: Balloon Studios'tan Botanik Bir Bulmaca Serüveni - 1

Botany Manor: Balloon Studios'tan Botanik Bir Bulmaca Serüveni

Balloon Studios'tan yaratıcı direktör Laure De Mey'in anlattığı Botany Manor, 1890'ların Somerset, İngiltere'sine götüren birinci şahıs botanik puzzle oyunu. Oyun, çiçek yetiştiriciliğinin yanı sıra elma suyu gibi yan ürünler elde etme, doğru zamanda ekim yapma ve mors kodu ile iletişim kurma gibi çeşitli özellikleri içinde barındırıyor. Amacımız ise, Forgotten Flora isimli kitapta yer alan gizemli çiçekleri keşfetmek ve onları yetiştirmek.

Elbette herşey o kadar kolay değil.  Zaman içinde yeni tohumların kilidini açarak onlardan bitki elde ediyoruz. Mülkün etrafındaki döndürülebilen ve çevrilebilen etkileşimli öğeler, her bir bahçe bulmacasını çözmenize, bitkileri yetiştirmenize ve gizemli niteliklerini keşfetmenize yardımcı olacak bilgiler sağlıyor.

Botany Manor: Balloon Studios'tan Botanik Bir Bulmaca Serüveni - 2

Botany Manor, sadece bitki yetiştirme üzerine kurulu bir oyun olmanın ötesinde, oyunculara bitkilerin biyolojisi hakkında derin bilgiler sunuyor. Tohumları mikroskop altında inceleyebilir, çeşitli bitkilerin nasıl büyüdüğünü ve özellikle kloroplastın işleyişi gibi bilimsel konseptleri öğrenebilirsiniz. Çiçekleri yetiştirmek için gereken tüm bilgileri toplamalısınız; bu süreç, çiçeklerin yetişmesi için gerekli olan özel koşulları karşılamakla ilgili detaylı planlamayı içeriyor.

Laure De Mey ve ekibi, Botany Manor'un oynanışını, oyuncuların çiçekleri ve diğer bitkileri yetiştirirken gerçek hayattaki botanik bilgilerini uygulayabilecekleri şekilde tasarlamış. Oyun, Tomb Raider'daki Lara Croft'un evini geliştirme kısmından ilham alarak, savaş sahneleri yerine daha sakin ve üretken bir vakit geçirme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Botany Manor: Balloon Studios'tan Botanik Bir Bulmaca Serüveni - 3

Botanik Mayor'un Temel Özellikleri

  • Güzel bir şekilde işlenmiş, tarihsel olarak doğru 19. yüzyıl malikanesinin huzurlu arazisini ve birçok sakinleştirici odasını keşfedin.
  • Her bir bitki temelli bulmacayı çözmek için ipuçlarını bir araya getirmek üzere malikanenin etrafında bulunan birçok öğeyi alın ve nasıl kullanacağınızı öğrenin.
  • Arabella'nın hayatı, kariyeri ve 19. yüzyılda bir kadın bilim insanı olarak karşılaştığı zorluklar hakkında bilgi edinin.
  • Ortamı ve açmasını sağladığınız çiçekleri mükemmel bir şekilde tamamlayan sakinleştirici müziğe aşık olun.

Botany Manor: Balloon Studios'tan Botanik Bir Bulmaca Serüveni - 4

Botany Manor, 9 Nisan 2024'te Game Pass, Xbox Series X, Xbox One ve nintendo Switch için çıkacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 19:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2024 14:54
Font ve art The Witness'a çok benziyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Botany Manor
İlginizi Çekebilir