1/2

BlizzCon 2015'ten Beklentilerimiz

Can Arabacı 4.11.2015 - 16:02
Bu senenin fuarında neler var, neler yok?
Her şey (muhtemelen) Blizzard'ın kendisine "Biz neden kendi fuarımızı yapmıyoruz ki?" diye sormasıyla başladı. O günden beri E3 gibi büyük çaplı fuarlardan (ufak tefek istisnalar haricinde) kopan Blizzard, oyunlarının en bomba sunumlarını ve duyurularını her sene Kaliforniya, Anaheim'da düzenlediği BlizzCon fuarında yapıyor. Bu sene de istisna değil tabii... 6 ve 7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek BlizzCon'a katılmak üzere Murat Oktay'ı Amerika yolcusu ettik zaten. Ama hazır beklerken bir yandan da bu sene Blizzard'dan ne bekliyoruz, ne umuyoruz onu bir konuşalım istedik.

BlizzCon 2015'ten Beklentilerimiz
Açılış Seromonisi
Son 2 senedir büyük hayalkırıklığına uğradığımız bir noktada yüzümüz nihayet gülecek öncelikle. 2 gündür haberlerini bas bas bağırdığımız Warcraft filminin fragmanından bahsediyorum elbette. Önceki senelerde ufak bir panel ve sadece bizzat BlizzCon'a gidenlere gösterilmiş bir video dışında bir şey gösterilmemişti. Eh, bir çoğumuz bizzat gidemediği için de izleyebilenlerin anlattıklarına dibimizin düşmesiyle yetinmiştik. Bu sefer elini korkak alıştırmayan Blizzard, açılış seromonisinde direkt patlatacak fragmanı. Sanal biletiniz olmasa bile Açılış Töreni'ni ücretsiz izleyebileceğinizi düşünürsek 6 Kasım Cuma Türkiye saatiyle 21:00'da bilgisayarınızın başında olmayı ihmal etmeyin yani.

Hearthstone
Yine Türkiye saatiyle 01:30'da başlayıp 1 saat sürecek bir "Hearthstone: What's Next?" paneline sahip bu sene Hearthstone. The Grand Crusade ek paketinin hâlâ çok taze olduğunu düşünürsek burada yapılacak olan duyurunun Naxxramas ve Blackrock Mountain gibi yeni bir macera paketini içermesi çok mantıklı. Tahminlerim Deathwing ya da Legion'daki Illidan heyecanını arttırmak için The Burning Crusade temalı bir macera olacağı yönünde. Eğer işin rekabetçi tarafını takip etmeyi seviyorsanız duyuruya ek olarak Dünya'nın dört bir yanından gelen Hearthstone oyuncularının katılacağı turnuvalar da internet üzerinden izlenebiliyor olacak.

BlizzCon 2015'ten Beklentilerimiz
Starcraft
Starcraft II üçlemesi, önümüzdeki hafta Legacy of the Void'un çıkışıyla birlikte 5 yıllık macerayı bitiriyor olacak. Cuma akşamı TSİ 22:30'da başlayacak panelde de StarCraft II'nin Geleceği üzerine konuşacak Blizzard. Muhtemelen hikâyeyi sonlandıracakları ve paketin çıkışına sadece birkaç gün kala spoiler vermek istemeyecekleri için bu panel daha çok işin Multiplayer yanına yönelik olacaktır diye düşünüyorum. Yine aynı günün daha ilerleyen saatlerinde StarCraft II ünitelerinin tasarlanma aşamalarıyla ilgili bir panel daha mevcut. Bunun dışında eğer StarCraft turnuvalarını izlemekten keyif alıyorsanız World Championship Global'ın finalleri de bir sürü keyifli maça ev sahipliği yapacaktır muhakkak.

Diablo
İş Diablo'ya gelince önümüzdeki iki olasılık var: Ya Blizzard sürpriz bir duyuru yapmak için Diablo III'le ilgili panelleri duyurmaktan bilhassa kaçındı ya da artık ne üzerine çalışıyorlarsa henüz göstermeye hazır değiller. Zira GamesCom'da hiç göremediğimiz ve BlizzCon'da ihtişamıyla karşımıza çıkmasın umduğumuz Diablo, burada da geri plana atılmış. Tamam, Sezon 4 ve 2.3 yaması çok şahane bir iş çıkartmış olabilirler ancak yine de oyuncular daha fazla Diablo, hatta mümkünse yeni bir ek paket görmek istiyor.