BlizzCon 2015: Diablo III Panel Özeti

Can Arabacı 7.11.2015 - 03:05
Bu sene Diablo için BlizzCon çok zayıf geçti...
GamesCom'u atladıktan sonra BlizzCon'da güçlü bir şekilde geri dönmesini beklediğimi Diablo III maalesef bu seneki etkinlikteki tek panelini de oldukça zayıf geçirdi. 2.4.0 yaması güzel bazı yenilikler ve oyuncuların istediği gelişmelerle geliyor olsa da paneli sunan yapımcılara oturacak sandalye bile vermemiş olmaları biraz geri plana itildikleri izlenimi verdi doğrusu. Her neyse, biz işimize bakalım aynen Legion paneline yaptığımız gibi önemli bazı noktaları madde madde ele alalım:

-Act I ve Act III iki ek bölgeyle genişliyor: Royal Quarters ve The Eternal Woods. Act V'e ise tamamen yeni bir bölge, Greyhollow Island ekleniyor. Bu üç eklenti yanlarında 150'den fazla yeni Bounty'yi de getirdiğinden Adventure Mode'a büyük katkıları var aslında.

BlizzCon 2015: Diablo III Panel Özeti
-Blizzard bu aralar kendine setleri yenilemeyi görev biçmiş durumda. 2.4.0 ile de Thorns seti Crusader'a özel hale geliyor ve Demon Hunter'lar ilk yakın dövüş teşvik eden setlerine kavuşuyor. Bununla da kalmıyor Blizzard ve "Set Dungeons" adında yeni bir özellik ekliyor oyuna. Sınıfınızın setlerinden birinin 6 parçasını da tamamladığınızda kadim bir zindana giden yolu gösterecek bazı ipuçları alacaksınız. Zindanı bulduğunuzdaysa setinizin tüm özelliklerini sonuna kadar kullanarak "Mastery" denen bazı zor görevleri yerine getirmeye çalışacaksınız. Tamamladığnız her Mastery'nin ucunda daha büyük ödüllerin beklediğini söylememe gerek yoktur herhalde?

-Bir diğer yenilik elinizdeki fazlalık paralarla Greater Riftlerinizi artık "Empowered" hale çevirebilecek olmanız. Eğer Greater Rift'i zamanında bitirebilirseniz Gem'inizi upgrade etmek için 3 yerine 4 şansınız oluyor böylece. Ancak Rift zorluğu arttıkça vermeniz gereken para da artıyor. Grift 75 seviyesinde 450 milyon gibi uçuk bir miktar isteniyor mesela. Peki neden o kadar çok parayı bu işe harcayasınız? Onun da cevabı Kanai's Cube'e yeni eklenen bir tarifte yatıyor: Legendary gemlerinizden birini feda ederek istediğiniz bir Ancient eşyaya ana yeteneğinizi ekleyebiliyorsunuz. Tabii gem'inizin rank'i kadar...

-Sezonlarla ilgili güzel gelişmeler de mevcut. Bugüne kadar oynadığınız her sezon için ekstra sandık alanı, yeni sezon düzenlemeleri ve karakter slotlarınızı şişirmek yerine önceden kastığınız karakterleri sezonda 1. seviyeden tekrar başlatan "Season Rebirth" gibi gelişmeler de yamanın getirdikleri arasında.

-Buff arayüzüne gelen güzel gelişmeler sayesinde gereksiz buffların kapladığı yer sorunu ortadan kalkmış. Artık sadece işimize gerçekten yarayacak buffları görüyoruz.

-Diablo III'ün konsol versiyonlarında mevcut olan "Action Combat" nihayet PC'lere de teşrif ediyor. Bilmeyeler için anlatalım: PC'deki Kill Streak sistemi gibi çalışan bu sistem aslında sizin aralıksız ne kadar yaratık kestiğinize bakarak size bir bonus tecrübe puanı biçiyor. Bir yandan da sizi daha hızlı olmaya teşvik ettiği için normal kill streak sisteminden daha keyifli ve getirisi de daha fazla üstelik.
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2015 16:11
Son blizcon diablo 3 paneli tam bir rezaletti.
Panel bittikten sonra kişileri ordan nasıl uzaklaştırıldıklarına bakarsanız d3 ve oyuncu kitlesinin blizzzortun umrunda olmadığını net bir şekilde göreceksiniz...
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2015 21:40
Yani tahta başında bişeyler karalamaları,son derece lakayıt bi şekilde forumdan gelen önerileri sıralamaları ve 3nü okuyup sonrada datmodZ başta olmak üzere streamerları cılız bi alkışla göndermeleri hiç hoş değildi.quin69 artık uçağı kaçırdığına üzülmüyordur.buna eminim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2015 17:09
her 3-4 ayda bi pilavı ısıtıp ısıtıp getiriyolar milletin önüne
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2015 12:45
Diablo arpg den arcade speed farm diye tabir edilen bi yapıya kavuştu.oyun çok hızlı ,bol bufflı,bol drop rateli bi yapıya kavuştu.diyelim işten gelip 1 saat rift attın 6leg bi yığın meteryal kazana bilirsin.bol efektler ve kopan canavar parçaları ve tecrübe puanıda cabası.acayip stres atıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2015 07:41
RMAH(en önemlisi bu benim için) ve AH kapatılınca bu oyunda benim için öldü.2. ek paketi almadım bile
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2015 12:40
İnferno Allah sız bi zorluk seviyesiydi.oyuncular oyundan çok auction hauseda oyalanıyordu.ayrıca bunu ranta çeviren çinlilerde cabasıydı.ros tan sonra 2.0ile a.h. Kalktı drop rateler arttı.insanlar artık düzeltilen RNG ile eşya kasar oldu.ruhuna uygun olarak.ros şu an yarı fiyatına bence al.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2015 20:32
gereksiz bir oyun verilen paraya yazık path of exile çok daha başarılı
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2015 12:36
Oda çok başarılı bir oyun şüphesiz ama blizz in yeni kafa takımı tüm oyunlarda hızı kökledi.herşey çarçabuk oluveriyor.ve bu olurken asla apışıp kalmıyor tersine dahada hız istiyorsunuz.özellikle grift partiler harika.bu yönden rakipsiz bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
BlizzCon 2015: Diablo III Panel Özeti
İlginizi Çekebilir