1/3

BlizzCon 2013 notları #1

Özgür Yıldız 11.11.2013 - 16:57
Açılış ve Warlords of Draenor
Yine geldik yılın o günlerine. Geçtiğimiz sene ara veren BlizzCon, bu sene de büyük açıklamalara sahne oldu. Blizzard’ın kutsal üçlemesi World of Warcraft, Diablo ve Starcraft’ın yanına Hearthstone ve Heroes of the Storm’un gelişine şahit olduk. California eyaletinin Anaheim kentinde düzenlenen etkinliğe Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Oktay bizzat katıldı, bendeniz Özgür Yıldız ise etkinliği Blizzard’ın tüm panelleri rahatça izlememizi sağlayan ve bizi bir nevi oradaymış gibi hissettiren Virtual Ticket sayesinde takip ettim. Tüm yapılan paneller ve açıklamalar arasında kaçırmış olduklarınız eminiz ki vardır. İşte bu yazıda 7-8 Kasım 2013’te düzenlenen BlizzCon 2013’ten tüm notları bulabileceksiniz. Hazırsanız başlayalım!

Açılış Seremonisi


İlk olarak sahneye Blizzard’ın CEO’su ve daha önce ben ve Murat Halilbeyoğlu’nun röportaj yapma şansını bulduğumuz Mike Morhaime çıktı. Morhaime genel anlamda BlizzCon 2013’te neler olacağından bahsetti. Morhaime konuşmasının sonunda “Sizlere küçük bir video hazırladık” dedi ve karşımıza Diablo’lu, Jim Raynor’lı, Lich King’li ve Ghost’lu bir sinematik çıktı. Tabi ki bu sinematiğin Blizzard’ın yeni MOBA’sı Heroes of the Storm’un olduğunu anlamamız zor olmadı.

BlizzCon 2013 notları #1


Heroes of the Storm sinematiği



Sahneyi bu sinematiğin ardından alan Dustin Browder, HotS hakkında konuştu ve izleyenlere oyunun ilk oyun içi videosunu gösterdi. Kısaca bahsetmek gerekirse Heroes of the Storm’un üç farklı haritası olacağından ve her haritada farklı bir oynanış sunacaklarından bahsetti.

Heroes of the Storm oyun içi videosu



Browder’ın ardından sahneyi alan Rob Pardo, Hearthstone: Heroes of Warcraft’la ilgili bir kısa sunum gerçekleştirdi. Sunumda Hearthstone’un büyük ihtimalle önümüzdeki ay açık beta fazına gireceğini, animasyonlı altın Hero kartlarının oyuna ekleneceğini ve oyunun önümüzdeki yılın ikinci yarısında PC, Mac ve iPad’den sonra iPhone ve Android platformlarında da oynanabilir olacağını söyledi.

Bu sunumun da ardından karşımıza özellikle Blizzard hayranlarını coşturmasıyla ünlü olan Chris Metzen çıktı. Metzen sunumunda WoW’un bir sonraki bölümünden bahsedeceğini duyurduğunda ise ortalık yıkılıyordu. Geliştirici takımlarının, ilk Blizzard oyunlarını özlediğini ve birçok WoW oyuncusunun, Warcraft’ın hikâyesinin ilk adımlarını görememiş olduğunu söyledi. Draenor’un, Warcraft’taki en önemli kötü adamlarını yaratan yer olduğunu ve Azeroth’un ırklarının onları yenmek için bir araya geldiğinden bahsetti. Tüm bunların ardından Warlords of Draenor’un ilk videosu ekrandaydı.

Warlords of Draenor notları
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>