Blizzard, Hong Kong olaylarını destekleyen espor takımını banladı

Furkan Güler 18.10.2019 - 13:55
Olay nereye varacak, merak ediyoruz.

Geride bıraktığımız haftalarda Hearthstone'un büyük bir turnuvasında Blitzchung isimli espor oyuncusu, Hong Kong olaylarını desteklediği için Blizzard tarafından uzaklaştırılmıştı. Hong Kong'un özgürlüğü için canlı yayında slogan atan oyuncunun elinden ödüller de alınmıştı. Yaşanan bu olay sonrasında oyun dünyasını yakından takip eden oyuncuların çoğu, Blitzchung'u desteklediği belirtmiş ve Blizzard'ı boykot etmişti. Blizzard'a tepki gösterenler arasında espor takımları da bulunuyordu. Tepkiler arasında ise American University Hearthstone Takımı, Blitzchung'u desteklediğini ve Blizzard'ı kendilerini cezalandırmadıkları için firmayı iki yüzlülükle suçladıklarını açıklamışlardı. Şimdi ise Blizzard, takımda bulunan tüm oyuncuları cezalandırdığını açıkladı. Altı ay süresinde oyuncuları turnuvalardan men eden Blizzard, bu hareketiyle daha da çok tepki odağı oldu.

Blizzard, Hong Kong olaylarını destekleyen espor takımını banladı

Oyuncuların kabul ettiği sözleşmede, yapılan bu eylemleri engellemek için maddeler olduğunu belirten yetkililer, her kesimin bakış açısını desteklediklerini, ancak resmi yayınların oyunlar ve rekabet ile ilgili olması gerektiği söylediler. Yakın zamanda düzenlenecek Blizzcon etkinliğinde ise daha büyük olayların yaşanacağı tahmin ediliyor. Bakalım Blizzard, yaşanan bu krizi nasıl yönetecek? Hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 03:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2019 15:20
iyi yapmış blizzard sesini duyurmak istiosa sokağa çıksın oyun organizasyonuna siyaseti niye karıştırıonuz geri zekalılar zaten bi oyun sektörü kalmıştı siyasetin girmedigi
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2019 09:51
çok haklısın insanların ortak paylaşım alanları kendi görüşleriyle kirletilmemeli. hepimiz insanız ama politika yüzünden bir araya gelip paylaşım yaptığımız şeylerin sayısı ne kadar az.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2019 23:25
Oyunlarında, söylemlerinde o kadar uç noktaları savunan Blizzard'ın, adamın sadece fikrini sadece kendi yayınında söylemesini cezalandırmasi ikiyüzlülükten başka bir şey değil...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, Hong Kong olaylarını destekleyen espor takımını banladı
İlginizi Çekebilir