Battlefield 5 alfa sürümünü oynadık. Beklediğimizi bulduk mu?

Murat Oktay 10.07.2018 - 13:54
Battlefield 5 neler vaat ediyor

Battlefield 5 ile serinin köklerine geri dönüyoruz. Serinin son halkası Battlefield 5'le 2. Dünya savaşında yaşanan yoğun çarpışmaları, adeta yerinde deneyimleme şansı yakalayacağız. Devasa savaş alanları 64 kişilik oyun modlarıyla, uçaklardan tanklara, zırhlı araçlardan deniz taşıtlarına kadar birbirinden farklı araçları kullanabileceğimiz oyun, bu yönleriyle rakiplerinden ayrılmaya çalışıyor. Rakiplerinden ayrılsa da kendi serisi içinde diğer Battlefield oyunlarından ne kadar farklı bir oyun olacak? Battlefield 5 gerçekten de önceki oyunlarından farklı bir çehreye bürünebilecek mi?

Battlefield 5 alfa izlenimleri

Battle Royal modunun da olacağı Battlefield 5’te, takım oyunu odaklı bir oyun mekaniği hedeflendiği yapımcı firma Dice tarafından sıklıkla vurgulanıyor. Öyle ki Battlefield 5’te artık sınırlı sayıda cephanemiz olacak. Yeni cephane temin etmek için Destek sınıfından birilerinin çevremizde olması için dua edeceğiz. Ya da kendi üssümüz yakınlarındaki cephane sandıklarından eksilen cephanemizi temin edebileceğiz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan kapalı Alfa sürümü ile deneme şansı yakaladığımız Battlefield 5, gerçekten vaat edilenleri karşılayabilecek mi? En azından Alfa sürümü ne durumda bu soruların cevabını aradık.

Battlefield V Alpha

Grafikler muazzam görünüyor

Öncellikle söze Battlefield 5’in grafik olarak yine muazzam göründüğünü söyleyerek başlayalım. Battlefield 1 ile oldukça iyi bir iş çıkartmış olan Dice, Battlefield 5’te de bu seviyenin altına düşmemiş diyebiliriz. Battlefield 5 muazzam görünüyor. Battlefield 5’in Alfa sürümünde oyunun sadece Norveç haritası yer alıyordu. Özellikle karlı haritalar hem oyunun atmosferine yakışmış, hem de göze oldukça hoş görünen sahnelerin oluşmasına neden olmuş. Silahlardan çıkan kıvılcımlar, patlama efektleri, kaplamalar ışık yansımaları ve gece atmosferi oldukça iyi görünüyor. 

Battlefield V Alpha

Dice, özellikle Battlefield 1 ile birlikte ses efektleri konusunda oldukça büyük bir gelişme göstermişti. Battlefield 5’te de bu konuda iyi bir iş çıkarılmış. Özellikle oyunu kulaklıkla oynuyorsanız yanınızda patlayan bombaları, vızıldayan mermi seslerini, ve yaralanan askerlerin bağırışlarını duymak sizi atmosferin içine sokuyor, hatta savaş alanının ortasına atıyor diyebiliriz. Battlefield 5’in Alfa sürümünde en dikkatimizi çeken şeylerden biri de, üzerinde doğmak istediğiniz arkadaşınızı omuz üstü kamerasından görüyor ve istersek arkadaşımızın üzerinde doğuyor oluşumuzdu. Aslında EA’nin, kozmetik ürün satmak için bu tercihi yaptığını söylesek yanlış olmaz. Arkadaşınızın kamuflajına bakıp, “çok güzel keşke benim olsa” diyecek ve hemen satın almaya girişeceksiniz! Bir diğer ayrıntı da; vurulduktan sonra kan kaybetmeye başlıyorsunuz, yere düştükten sonra artık karakterinizi sağ sola döndürerek etrafınıza dar bir açıda olsa da bakabiliyorsunuz. Böylece çevreden geçen askerlerden yardım isteyebiliyorsunuz. Tabii yakın arkadaşlarla oyuna girmek burada önemli oluyor, çünkü o karmaşada kimse yardımınıza yetişmiyor. Bu noktada takım oyunu ile ilgili soru işaretleri de oluşmuyor değil. Zira oyun alanına girdiğiniz an herkes birbirini vurma yarışına girişiyor. 

Battlefield V Alpha

Battlefield1'den ne kadar farklı

Battlefield 5’in farklı bir oyun olduğunu çatışmaya girdiğiniz an hissediyorsunuz. Karakter animasyonlarından silahların tepkilerine kadar. Evet grafik tarzı, hatta harita düzenleri Battlefield 1’i andırsa da oynanış olarak farklı bir oyun Battlefield 5. Yapımcı firma Dice, oyundaki yeni mermi sapması mekaniği ile artık “ateş ettiğiniz yere” merminiz gidecek açıklaması yapmıştı. Bu sözden tam olarak neyin kastedildiğini oyuna girince anlıyorsunuz. Çünkü gerçekten nişan aldığınız kişiye merminiz önceki oyunlara oranla daha “doğrudan” gidiyor. Uzak mesafeden de daha isabetli atışlar yapabiliyorsunuz. Yeni animasyon sisteminin de etkisiyle, vurduğunuz askerlerin farklı tepkiler vermesi, çevrede yardım isteyen yaralı askerler ve etrafta koşuşturan askerlerin animasyonları da göze oldukça hoş görünüyor. Gelelim takım oyununa, başta da bahsettiğimiz gibi takım oyunu demek arkadaşlar demek, Battlefield 5 de sizi squad oluşturma konusunda teşvik ediyor diyebiliriz. Oluşturduğunuz squad ile bir bayrağa aynı anda saldırmak ve daha hızlı bayrağı ele geçirmeye çalışmak hem daha eğlenceli hem de Battlefield 5’i daha anlamlı kılıyor. Squadınız olmadan oyuna girdiğinizde ise sürekli birilerini vuruyor ya da ölüyorsunuz. Tekrar doğup tekrar ölüyorsunuz. Bu da oyunun eğlencesini oldukça baltalıyor.

Oyunun Alfa sürümünün Battlefield 5’için biraz daha heyecanlanmamızı sağladığını söyleyebiliriz. Bahsedilen takım oyunu dinamiğini pek hissettirmese de, vuruş hissindeki grafiklerdeki ve animasyonlardaki gelişmeler, Battlefield 5’in sağlam geleceğinin sinyallerini veriyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2018 14:23
Grafik olarak BF1'in altına düşmedi düşmedi demiştiniz peki üstüne çıkabilmiş mi ? Oyunu denemedim o yüzden net konuşamam fakat grafik olarak BF1'in üstüne bir şey koyduklarını göremedim. Bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin. Ayrıca Grand Operations'ın önceki Operations'tan farkı nedir acaba ?
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 09:21
Grafik takıntılı olduğunu bu kadar belli etme. Yüksek olsada bu sefer sistemin yetmicek ağlıcaksın..
Manhunt Two
Manhunt Two 10.07.2018 23:03
Grafik olarak elbette biraz daha iyi yayınlanan görüntüleri 1080p izle bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield V Alpha
İlginizi Çekebilir