Assassin's Creed Rogue Remastered

Hakan Hervenik 5.04.2018 - 18:12
Assassin avlamaya devam.
Platformlar PlayStation 3, PlayStation 4, XBox 360, XBox One
Assassin's Creed Rogue Remastered
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 65
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%66
Artılar - Geliştirilmiş grafikler
- Black Flag'in eğlenceli deniz savaşlarını tekrar yaşamak
- Hikayenin diğer AC oyunlarına göre farklı olması
Eksiler - Sinir bozan hareket ve dövüş mekanikleri
- Kötü seslendirme

Bir önceki neslin konsollarına çıkan Assassin's Creed Rogue, çoğu oyuncu için bir nevi Black Flag'in teknik olarak gelişmiş halidir. Black Flag'de yapabildiğimiz neredeyse her şeyi yapabildiğimiz oyun, daha gelişmiş bir gemi savaşı mekaniği içermekte. Assassin's Creed Rogue hali hazırda dört senelik bir oyun, bu yüzden de üzerine fazla gitmeden oyunun remaster olarak nasıl çalıştığından bahsedeceğim. Grafiksel olarak Ubisoft oyunu elinden geldiğince geliştirmiş. Ancak, yavan oynanış ile grafik birleştiği zaman ortaya çıkan oyun pek de iç açıcı olmuyor. Assassin's Creed'in eski oyunlarındaki problemli oynanış, en çok Rogue'da ön plana çıkıyor.

Assassin's Creed Rogue Remastered İnceleme

Bize Shay Patrick Cormac'ın hikayesini anlatan Rogue, hikaye bakımından hakkı yenemeyecek kadar başarılı. İlk olarak bir Assassin olan Shay, kardeşlik tarafından ihanete uğrayınca bir Templar haline gelir ve diğer Assassin'lerin peşine düşer. Rogue'un karizması buradan geliyor. Diğer AC oyunlarından farklı olarak ana hikayeye farklı bir bakış açısı getiriyor.

Assassin's Creed Rogue Remastered

AC: Rogue Remaster için konuşacak olursak, önceden oyunu bitirmiş olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki: oyunun eski versiyonunda yer alan bütün hatalar Remaster sürümünde de yer almakta. Grafik olarak oyun gerçekten başarılı bir hale getirilmiş olsa da oyunun bugları üzerinde de durulması gerekirmiş. 2014'teki hallinden çok daha güzel göründüğü kesin. New York ve Lisbon gibi şehirlerin yanı sıra, küçük ağaçlık alanların görselliği de bir hayli güzel. Çevre detayları ve ışıklandırma üzerinde büyük değişim söz konusu. Manzara bakımından karşılaştırdığımız zaman Origins kadar başarılı olsa da sinematiklerde o eski AC oyunlarındaki hantallığı hissedebiliyoruz.

Karakter animasyonlarına geldiğimiz zaman tabi ki işler değişiyor. Karakterlerin yüz detayları remaster sürümünde garipleşmiş, ayrıca karakterlerin hareketleri çok sakar. Sahneye ait olmak yerine oraya zorla yerleştirmişler gibi hareketler görmeniz mümkün. Zaten, oyun dünyasında AC oyunlarındaki AI hataları kadar eğlenceli hatalar yer almıyor. Hazır gelmişken şuna da değinmek istiyorum ki: oynanış ile ne kadar alakasız olsa da Rogue'da yer alan seslendirme gerçekten çok kötü. Standart bir AC oyununun çok ama çok altında bir ses performansı var. Yoldan geçeni "Kardeş, bizim bir oyun var iki dakika gelip seslendirir misin?" diye çevirmişler de oyuna eklemişler gibi.

Assassin's Creed Rogue Remastered

Assassin's Creed IV: Black Flag ile başlayan Naval Combat sevdası Rogue Remaster ile devam ediyor. Geliştirilmiş grafikler oyunun genelinde gözünüze batsa bile deniz savaşlarından keyif alacağınıza eminim. Burada değişen bir şey yok. Değişmeyen başka bir şey de oyunun dövüş mekanikleri. Shay hala bedeninden habersiz biri gibi dövüşüyor. Bu da demek oluyor ki önceden oyunu oynadıysanız, o eski saçma ölümleri tekrar yaşayacaksınız. Counter tuşuna basınca, cevap alamamak gibi hatalar hala mevcut.

Sonuç olarak Assassin's Creed Rogue, 2014'te yayınlandığı zaman serinin hayranları, AC serisinin yenilenmesi gerektiğini anladığı bir zaman dilimiydi. Oyunun sahip olduğu oynanış sıkıntıları Remaster sürümünde de devam etmekte. Ortaya çıkan güzel şeyleri es geçmemek de lazım. Yenilenen grafikler ve eğlenceli deniz savaşları için yine de deneyebilirsiniz.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Corprosss
Corprosss 3.08.2018 01:31
remastered remastered remastered yeter ama bıktık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rangris01
Rangris01 15.06.2018 02:22
Remastered çıktığından daha yeni haberdar oldum. Daha önce bitirmiştim oyun süresi çok kısaydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2018 12:13
Mekanı Anime olsun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2018 22:29
Odun Çocukları ! aynı oyunu 2-3 sene sonra çıkarıp remastered diye satıyorlar ! !!!!!! 111111!!!
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2018 10:50
Aynı yorumu ps4 oyunları içinde bekleriz 22.29. Yeni nesil konsolunuz remastered den başka bi halt çıkarmıyor...
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2018 09:32
Niye be Starcraft'ı 20 sene sonra remastered yaptılar...
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2018 20:16
Kardeş bu sadece ps3 e özel çıkan bi AC oyunuydu. Sonra belli bi zaman geçti pc ye geldi. Şimdide remastered olarak sadece ps4 ve xbox one için geldi. Yani remastered yeni nesil konsollar için.
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2018 08:35
Remastered olayı aynı oyunu çıkarıp satmaktır zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2018 17:57
Farcry 5'e 80 buna 65.. Garip :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Rogue Remastered
İlginizi Çekebilir