Assassin's Creed IV üzerinde yedi stüdyo çalışıyor

Berkant Jeff Akarcan 14.03.2013 - 10:48
Bu da toplamda 1000 kişi demek
Ubisoft Montréal, Assassin's Creed IV: Black Flag'in baş geliştiricisi olsa da Ubisoft'un diğer altı stüdyosu da oyuna çeşitli destekler veriyor. Özetle, Assassin's Creed IV üzerinde toplamda yedi stüdyo ve 1000 kişi çalışıyor.

Assassin's Creed IV üzerinde yedi stüdyo çalışıyor
Assassin's Creed III'ün de gemi savaşları bölümlerini geliştiren Ubisoft Singapur stüdyosu, doğal olarak ACIV'de daha fazla rol üstlenecek, tek kişilik moda diğer destek veren stüdyolar ise Kiev ve Québec stüdyoları. Öte yandan oyunun günümüzde geçen bölümlerinden sorumlu olan stüdyo ise, ACIII'ün Vita versiyonu olan ACIII: Liberation'ı geliştiren Sofya stüdyosu.

Açıkçası, oyunun yedi stüdyo tarafından birden geliştiriliyor olması neden ACIII'ün üzerinden bu kadar kısa bir süre sonra ACIV: Black Flag'in duyurulduğunu gösteriyor. Öte yandan daha önce de konuştuğumuz, "aynı motorla iki farklı oyun yapıyordu iki farklı ekip, o yüzden bu kadar benzer mekanlarda geçiyor ACIII ve ACIV" argümanı da ziyadesiyle doğru çıktı.

Assassin's Creed IV üzerinde yedi stüdyo çalışıyor
Zaten Assassin's Creed 2'den beri çoklu stüdyo şeklinde çalıştıklarını söyleyen, oyunun baş içerik tasarımcısı Myhill; stüdyolar arasında herhangi bir iletişim sıkıntısı çekmediklerini de söyledi. Ama çoğu oyuncu tarafından Assassin's Creed serisinin en büyük sorunu olarak lanse edilen, "bir çok şeyi bir arada yapmaya çalışıp hiç birini tam yapamıyor" durumun da sebebi böylelikle netlik kazandı. Umuyoruz ki ACIV: Black Flag'de bu sorunu çözsünler ve ACIII'ün bekleneni verememesinin sebebi ekibin ACIV'ye yoğunlaşmış olması olsun.

- Ubisoft Montréal: Tek kişilik mod
- Kiev, Québec ve Singapur: Tek kişilik moda destek
- Ubisoft Sofya: Günümüzde geçen bölümler
- Ubisoft Annecy ve Ubisoft Budapeşte: Multiplayer
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2024 16:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed IV üzerinde yedi stüdyo çalışıyor
İlginizi Çekebilir