AMD yeni Radeon RX 7000 serisi ekran kartları

Ersin Kılıç 26.08.2023 - 17:34
AMD, Radeon RX 7800 XT ve Radeon RX 7700 XT duyurusunun yanı sıra FSR 3 ve diğer güncellemeleri konusunda bilgiler verdi.

AMD bugün Gamescom fuarında yeni grafik kartları AMD Radeon™ RX 7800 XT ve Radeon RX 7700 XT'yi duyurdu. Yeni ekran kartları; bugünün ve yarının zorlu AAA ve espor oyunları için inanılmaz yüksek performanslı, yüksek yenileme hızına sahip 1440p oyun deneyimleri sunmak üzere optimize edildi. AMD ayrıca, desteklenen oyunlarda muazzam performans artışları sunmak üzere tasarlanan popüler yükseltme teknolojisinin yeni sürümü AMD FidelityFX™ Super Resolution 3'ü de duyurdu.

Radeon RX 7800 XT ve Radeon RX 7700 XT ekran kartları duyuruldu

Çığır açan AMD RDNA™ 3 mimarisi üzerine inşa edilen yeni ekran kartları, 60+ FPS'de tamamen sürükleyici 1440p oyun deneyimi ve belirli oyunlarda rakiplerine kıyasla önemli ölçüde daha iyi performans sunmak için tasarlanmış, son teknoloji donanım ve yazılım özellikleri sunuyor.

AMD yeni Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarını duyurdu

AMD Radeon RX 7800 XT ve Radeon RX 7700 XT grafik kartları ayrıca sırasıyla 16GB ve 12GB yüksek hızlı GDDR6 VRAM ve yüksek çözünürlüklü oyunlar için rakiplerinden %50'ye kadar daha yüksek bellek bant genişliği sunuyor. Ayrıca, yepyeni AMD HYPR-RX teknolojisi de dahil olmak üzere performansı ve görsel doğruluğu bir üst seviyeye taşıyan gelişmiş özellikleri de destekliyorlar.  

1440p Oyunların Geleceğine Güç Veriyor

1440p oyunlar için en üst düzey grafik kartı olan AMD Radeon RX 7800 XT grafik kartı, 60 AMD RDNA 3 birleşik işlem birimine sahip ve rakiplerine göre ortalama %20 daha fazla performans sunuyor. 54 AMD RDNA 3 işlem birimine sahip AMD Radeon RX 7700 XT grafik kartı da 1440p'de rakiplerine kıyasla ortalama %20 daha fazla performans sunuyor. Her iki grafik kartı da eski kartları kullanan oyuncular için mükemmel bir yükseltme seçeneği sunuyor. Kartların temel özellikleri şu şekilde;

  • AMD RDNA 3 Mimarisi - Birleşik ışın izleme ve yapay zeka hızlandırıcılarına sahip yeniden tasarlanmış işlem birimleri, ikinci nesil AMD Infinity Cache™ teknolojisi ve ikinci nesil ışın izleme teknolojisi.
  • Özel Yapay Zeka Hızlandırması  - Yeni yapay zeka hızlandırıcıları en yeni yapay zeka iş yükleri için optimize edilmiştir. Yeni yapay zeka talimatları ve artırılmış yapay zeka verimi, AMD RDNA 2 mimarisine göre ortalama 2 kat daha fazla performans sunar. 
  • Geliştirilmiş Yayın Kalitesi ve Performansı - Geliştirilmiş AMD kodlayıcıları, yayın ve kayıt sırasında gelişmiş görsel kalite sunar. AMD Yapay Zeka ve içerik uyarlamalı makine öğrenimi teknolojisi de AMD Media Framework'e entegre edilerek düşük bit hızlarında ve çözünürlüklerde yayın yaparken daha keskin metinler elde edilmesini sağlıyor.
  • Ultra Yüksek Çözünürlüklü Kodlama - Tam AV1 kodlama/kod çözme desteği, geniş renk gamı ve yüksek dinamik aralık geliştirmeleriyle yeni multimedya deneyimlerinin kilidini açan, en üst düzey performans için bir kodlama/kod çözme medya motoru.
  • AMD Radiance Display™ Motoru - Oyun ve içerik oluşturma iş yükleri için ultra yüksek çözünürlükler ve yüksek yenileme hızları için DisplayPort 2.1 ve HDMI® 2.1a tabanlı ekranlar için destek sağlar. Ayrıca 8K'ya kadar video oynatmada inanılmaz renk doğruluğu için 12 bit HDR ve tam REC2020 Renk Alanı özelliklerine sahiptir.
  • AMD FidelityFX™ Süper Çözünürlük Teknolojisi - Şu anda 300 oyunda bulunan ve yakında çıkacak olan AMD yükseltme teknolojileri, desteklenen oyunlarda kare hızlarını artırırken net, yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi sağlar.

Kare Hızlarını ve Görselliği Aslına Uygun Artırma

AMD yeni Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarını duyurdu

AMD ayrıca yeni nesil AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) zamansal yükseltme teknolojisi AMD FidelityFX Super Resolution 3'ün kullanıma sunulduğunu da duyurdu. AMD FSR 3, AMD Fluid Motion Frames teknolojisinden ve oyun hareket vektörü verilerinden yararlanarak FPS'yi önemli ölçüde artıran kare oluşturma özelliğine sahip. AMD FSR 3, rakip ürünler ve oyun konsolları da dahil olmak üzere geniş bir ürün ve platform yelpazesinde desteklenen oyunlarda inanılmaz görüntü kalitesiyle, büyük performans artışı sağlamak üzere tasarlandı. 

AMD FSR 3'ün Square Enix'in Forspoken ve Ascendant Studios ile Electronic Arts Inc. tarafından geliştirilen Immortals of Aveum oyunlarına sonbahar başında gelmesi ve önümüzdeki aylarda 10 oyuna daha destek vermesi bekleniyor. FSR 3 ve gelecek oyunların listesi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Nesil Oyun için Yeni Yazılım Özellikleri

AMD Software: Adrenalin Edition™ uygulamasının en yeni sürümü üst düzey oyun deneyimlerini mümkün kılacak yeni performans ve özellik geliştirmeleri getiriyor. 6 Eylül 2023'te sunulması beklenen bu yeni sürüm, AMD Radeon Super Resolution (RSR), AMD Radeon Anti-Lag ve AMD Radeon Boost teknolojilerinin eşzamanlı olarak birlikte çalışmasını kolaylaştıran ve yöneten AMD HYPR-RX teknolojisini içeriyor.

AMD HYPR-RX, kullanıcıların giriş gecikmesini en aza indirmesine olanak tanıyan ve oyun profili bazında Anti-Lag özelliğini sunarak duyarlı oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyan yeni AMD Radeon Anti-Lag+ teknolojisini içeriyor.

AMD Radeon RX 7800 XT ve Radeon RX 7700 XT ekran kartları, 6 Eylül'den itibaren önde gelen kart ortaklarından temin edilebilecek. AMD Radeon RX 7800 XT grafik kartları ayrıca 6 Eylül'den itibaren AMD.com'dan da temin edilebilecek. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD yeni Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarını duyurdu
İlginizi Çekebilir