AMD, PlayStation 5 ve Xbox Series X için üretimi arttırıyor

Berat Darıcı 7.05.2020 - 00:14
Teknoloji devi AMD, PlayStation 5 ve Xbox Series X için işlemci üretiminde artışa gidiyor. Konsolların çıkış tarihinde pandemiden dolayı gecikme olmayacak.

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkış tarihlerinde pandemiden dolayı herhangi bir gecikme olmayacağını biliyoruz. Olası gecikmeler sadece oyunlar için gerçekleşecek. AMD tarafı da bir nevi bu haberle birlikte bunu doğrulamış oldu. Oyun yapımcıları ve özellikle oyunları test eden ekiplerin bir arada çalışamamasının oluşturduğu zorluklardan dolayı pek çok yeni nesil oyunun yapımında yavaşlık olduğu söyleniyor.

AMD tarafı ise konsol çıkışlarında herhangi bir gecikme olmayacağını kanıtlar şekilde hareket ediyor. Yeni nesil konsolların her ikisinin de hem GPU hem de CPU tarafında bulunan AMD, ihtiyacı karşılamak için yonga üretiminde artışa gidiyor. Ryzen işlemcileri ile sektörde kuralları belirmeye başlayan firma, yeni nesil konsollardan büyük gelir elde etmeyi bekliyor.

CPU tarafında Intel ile, grafik tarafında ise Nvidia ile rekabet eden AMD, her iki firmaya da en büyük darbeyi konsollar ile vurmuş durumda. AMD CEO'su Lisa Su tarafından yapılan açıklamaya göre AMD, pandemiye rağmen 2020 yılının bütün çeyreklerinde gelir artışı bekliyor. Yılın ikinci yarısında ise gelir olarak hacimli artış bekleyen Lisa Su, yonga üretiminde artışa gittiklerini söylüyor.

AMD, PlayStation 5 ve Xbox Series X için üretimi arttırıyor

AMD Zen 3 işlemciler bu yıl geliyor

AMD tarafı bu yılın sonunda çıkacak konsollar için gerekli donanım üretimini yetiştirmeye çalışırken bir taraftan da masaüstü için Zen 3 mimarisini temel alacak Ryzen 4000 serisi işlemcilerin hazırlığında. Eylül ayında tanıtılması beklenen işlemcilerin 2020 yılının sonuna kadar dünya genelinde tüm perakende satıcılar tarafından satışa çıkarılması planlanıyor.

Anakart konusunda da mavi ekip Intel'e darbe üzerine darbe vuran AMD, PCIe 4.0 teknolojisini orta seviye B550 anakartlara kadar getirdi. Bildiğiniz gibi Ryzen 4000 serisi PCIe 4.0 desteğiyle beraber çıkacak deniyor. 10. nesil Intel işlemcilerin PCIe 4.0 desteği bulunmamakta.

B450 anakartlar ile neredeyse aynı fiyatlardan satışa sunulacağı söylenen B550 anakart modelleri ülkemiz donanım takipçileri için aynı fiyattan alınamayabilir. Bu haberi yazdığımız dakikalarda 7,20 TL olan dolar fiyatı yeni nesil konsol ve PC donanım parçalarının fiyatlarına çok kötü yönde etki edecek gibi duruyor. Konsollar için getirilen ek %20 vergiyle beraber dolarında sürekli artış gösteriyor olması çıkışı yaklaşan yeni nesil teknolojilere bizlerin bir adam daha uzaklaşmasına sebep oluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2020 10:27
Amd den paralar yatmış belli ki. Bir haftadır Amd den başka haber yok sited3.
Kalan Karakter: 300 Gönder
sukru83
sukru83 7.05.2020 03:03
Hem yeni çıkan AMD seri işlemciler hem de bu konsolların işlemci üretimi Intel e feci etki etmiştir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD, PlayStation 5 ve Xbox Series X için üretimi arttırıyor
İlginizi Çekebilir