AMD’den Wii’ye 50 Milyonuncu GPU

Emre Gökberk 3.06.2010 - 12:31
AMD’den Wii’ye 50 Milyonuncu GPU

        AMD tarafından yapılan açıklamada, Nintendi Wii oyun konsolu için elli milyonuncu ATI ‘Hollywood’ ekran kartının üretildiğini bildirildi. Satış adedi bakımından bugüne kadarki en başarılı AMD oyun konsolu işlemcisi haline gelen “Hollywood” ATI grafik işlemcisi için, Nintendo Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Genyo Takeda şu şekilde konuştu:

        “Nintendo, AMD ile süregelen ilişkisine büyük değer vermektedir. ATI ‘Hollywood’ ekran kartında sergilenen AMD’nin grafik teknolojisi uzmanlığı, Wii’nin başarısında büyük rol oynamaktadır. Çalışmalarımızın bir araya gelmesiyle, dünyanın dört bir köşesindeki evlerin salonlarında yüzleri güldüren bir eğlence deneyimi yaşatılıyor.”

        Nintendo’nun Wii ve GameCube konsollarına 10 yıldır grafik çözümleri sunan AMD’nin Grafik Ürünleri Grubu Genel Müdürü Rick Bergman ise başarıyı şu şekilde dile getirdi: “ATI ‘Hollywood’ ekran kartını, Wii sahiplerinin genel eğlence deneyiminde bu kadar belirgin rol oynayan serin ve sessiz bir grafik işlemci olarak sunmaktan gurur duyuyoruz. AMD, Nintendo’yu değerli bir müşterisi olarak görmektedir ve konsol eğlencesini küresel bir fenomen haline getirmek için birlikte çalışmayı sürdürmektedir.”

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD’den Wii’ye 50 Milyonuncu GPU
İlginizi Çekebilir