AGON PRO Espor İkilisi ile Tanışın

Basın Bülteni 16.07.2024 - 13:31
AGON PRO, 540 Hz ve 390 Hz yenileme hızlarına sahip yeni espor monitörlerini tanıttı. Rekabetçi oyuncular için tasarlandı. 2024 Eylül’de satışta.

Oyun monitörleri ve IT aksesuar markalarından AGON by AOC, rekabetçi oyunu eşi benzeri görülmemiş boyutlara taşımaları için tasarlanmış iki monitörü piyasaya sunuyor.

AOC'den AGON PRO Espor İkilisi

24.1 inçlik (61.2 cm) AGON PRO AG246FK ve 24.5 inçlik (62.2 cm) AG256FS espor alanında yeni standartlar belirleyerek profesyonel gamerlar ve espor yarışçısı olmak isteyenler için benzersiz yenileme hızları ve sıra dışı görüntü kalitesi sunuyor.

AOC'den AGON PRO Espor İkilisi - AGON PRO AG246FK

AG246FK: 540 Hz ile Hız Yeniden Tanımlanıyor

AGON PRO AG246FK, piyasadaki en yüksek, 540 Hz yenileme hızını sunan, son teknoloji ürünü, en yeni nesil 24.1 inçlik FHD Ultra-Hızlı TN espor paneline sahip. Hız, ultra akıcı oynanabilirliği ve minimal hareket bulanıklığını beraberinde getirerek espor profesyonellerine istedikleri rekabet avantajını veriyor. 540 Hz’de, tek tek kareler arasında sadece 1.85 ms kare hızı ve 0.5 ms GtG’ye çıkabilen piksel geçiş süreleri ile AG246FK, neredeyse anlık görsel güncellemeler sunarak oyuncuların daha önce hiç olmadığı kadar hızlı tepki verebilmelerini sağlıyor. %99.6 sRGB ve %94.7 DCI-P3 kapsama sahip geniş renk gamı olan bir monitör olmanın yanı sıra, DisplayHDR 400 sertifikası da bulunan AG246FK, performanstan ödün vermeden görseller sunuyor.

G2 Espor’dan deneyimli Counter-Strike profesyoneli Nikola "NiKo" Kovac, kendi deneyimini şu şekilde paylaştı: "Counter Strike’ı en üst düzeyde benim kadar uzun oynadığınızda, elde ettiğiniz ufacık avantajı bile takdir etmeyi biliyorsunuz – ve 1.85 ms kare hızında 540 Hz tazeleme ve 0.5 ms GtG tam anlamıyla inanılmaz geliyor."

AOC'den AGON PRO Espor İkilisi - AGON PRO AG256FS

AG256FS: 390 Hz ile Hızı ve Rengi Dengeler

AGON PRO AG256FS, 24.5 inçlik FHD Hızlı IPS panele sahip. Bu panel, 390 Hz yenileme hızını, üst düzey renk reprodüksiyonunu ve IPS teknolojisinden tanıdığımız geniş görüntüleme açılarını, 1 ms GtG’ye çıkabilen bir yanıt verebilirlik ile birleştiriyor. Bu monitör, hız ve görüntü kalitesi arasında kusursuz bir denge kurarak en küçük görsel sadakatten bile ödün vermeyi reddeden rekabetçi oyuncular için ideal hale geliyor. %99.1 sRGB gam kapsamının yanı sıra, DisplayHDR 400 de canlı ve sürükleyici bir oyun deneyimini beraberinde getiriyor.

Sahneye Çıkmaya Hazır: Espora Hazır Özellikler

Her iki monitörde de etkileyici bir 0.3 ms MPRT elde etmek için yanıp sönen bir arka aydınlatma teknolojisi kullanan MBR (Motion Blur Reduction - Hareket Bulanıklığını Azaltma) modu bulunuyor. Bu mod, hız dolu oyunlarda sıradışı netlikte hareket ve daha az bulanıklık sağlıyor. Bunlara ek olarak, her iki model de değişken yenileme hızları için Adaptive-Sync desteği ile sunuluyor, böylece geniş bir yelpazedeki kare hızlarında, yırtılma olmayan bir oynanabilirliği beraberinde getiriyor. Monitörlerin düşük girdi gecikmesi oyuncuların aksiyonlarına anında bir cevap sağlıyor, bu da riskli rekabetçi oyunculukta kritik önem taşıyan bir faktör. Her iki modelde de ilk günden itibaren uğraştırmayan bir gaming deneyimi için farklı doygunluk ve piksel hız aşırtma (overdrive) modlarına sahip kalibre edilmiş üç FPS espor modu bulunuyor.

G2 Esports Küresel Ortaklıklar Geçici Başkanı Jacobo Ramos González, rekabetçi oyunda yüksek yenileme hızlarının önemini vurguluyor: “Counter-Strike’ın hız dolu dünyasında, yüksek bir monitör yenileme hızı pürüzsüz görsel geri bildirimi sağlar ve gecikmeyi en aza indirir. Bu da oyuncularımızın anında tepki verebilmelerini ve üst düzey oynanabilirliği korumalarını sağlar. İşte bu, zafer kazanmak için şarttır. AG246FK elbette bu anlamda yeni bir standart koyuyor. Ortağımız AGON by AOC’ye son teknolojileri geliştirmek ve uygulamak için sürekli kaynak ayırmaları sebebiyle teşekkür borçluyuz.”

Ergonomik ayak sağlam ama kompakt, ince bir "espor" tabanına sahip, bu da oyuncuların fare ve klavyelerini tam olarak tercih ettikleri gibi yerleştirmelerini sağlarken bir yandan da eğme, sağa sola dönme, pivot ve 130 mm yükseklik ayarına olanak veriyor. Üstelik bu tasarım yalnızca masa üstünde yerden tasarruf etmekle kalmıyor, aynı zamanda da hız dolu oyunlarda tam doğru bir çevre birim yerleştirme isteyen profesyonel oyuncuların spesifik gereksinimlerine de yanıt veriyor. Öte yandan 4x USB 3.2 portlu, dahili USB hub ise oyuncuların gaming çevre birimleri için kullanışlı konektivite seçenekleri sunuyor. RGB Light FX özelliği klavye, fare ya da kulaklık gibi diğer AOC ekipmanları ile eş zamanlanmayı sağlayarak tutarlı ve sürükleyici bir gaming ortamı yaratıyor. Monitörün USB portu aracılığıyla bağlanan pak şeklindeki QuickSwitch kontrol aygıtı, oyuncuların OSD ayarlarını ya da monitörün ön ayarlarını kolayca yapmalarını sağlıyor.

AGON by AOC Ürün Müdürü César Acosta şunları ifade etti: "Biz AG246FK ve AG256FS ile çıtayı sadece yükseltmiyoruz – aslında tam anlamıyla yeniden tanımlıyoruz. Bu monitörler bizim bir zamanlar imkânsız sandığımız yenileme hızları ve görüntü kalitesi ile, gaming ekranı teknolojisinin zirvesini temsil ediyor. Espor profesyonellerine ve gelecek vaat eden yarışmacılara tam olarak en iyi halleri ile performans göstermeleri için ihtiyaç duydukları araçları sunduğumuz için gurur duyuyoruz."

Elit İçin Tasarlandı

AGON PRO ürün grubu sadece ve sadece en iyisini isteyen, en titiz oyuncular için hazırlandı. Son teknoloji ürünü özellikleri ile bu monitörler, profesyonel espor oyuncuları ve rekabetçi oyunun üst düzeylerine ulaşmak isteyenlere yönelik özel olarak tasarlandı. AG246FK ve AG256FS, şu anki 240 Hz normunun ötesine geçen bir performans sunmasıyla espor müsabakalarında yeni standart haline gelmeye hazır.

G2 Esports’dan profesyonel Counter-Strike 2 oyuncusu Ilya "m0NESY" Osipov, çığır açan bu teknolojinin etkisine vurgu yapıyor: "Zamanlaması kusursuz bir AWP atışı, iki kalp atışı arasında geçen zamanın daha da küçük bir anında gerçekleşir. AGON by AOC AG246FK monitörü sayesinde fark yaratılacak yerde sınırları zorlar. 540 Hz yenileme hızı benim sunucu üzerinde bile daha hassas olmam anlamına gelir."

Fiyatlandırma ve Piyasaya Çıkış

Çığır açan bu monitörlerin piyasaya çıkışı ile, AGON by AOC gaming monitörleri piyasasında önde gelen yenilikçi olarak kendi konumunu bir kez daha doğrulayarak espor profesyonellerine ve tutkunlarına zafer kazanmaları için gereksinim duydukları araçları sağlıyor.

AGON PRO AG246FK ve AG256FS, 2024 yılı Eylül ayından itibaren piyasada bulunacak. AG246FK modelinin üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatı KDV dahil 890 USD, AG256FS modelinin üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatı ise KDV dahil 599 USD. Her iki model de hem profesyonel oyunculara hem de oyun tutkunlarına gönül rahatlığı veren, AGON by AOC'nin kapsamlı, 3 yıllık garantisi ile sunuluyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2024 12:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2024 14:23
540hzyi çıktığı gibi satın alacağım. şuanda 360hzlik kullanıyorum. inşallah 1k hz ve üzeri monitörler gelecek yıllar icat edilir. teşekkürler MK !
Kalan Karakter: 300 Gönder
AGON PRO Espor İkilisi ile Tanışın
İlginizi Çekebilir