1/2

7554

Hüseyin Vurucu 5.03.2012 - 17:04
Vietnam cepheleri bizi çağırıyor
Platformlar PC
7554
  • Yapımcı - Yayıncı Emobi Games - Emobi Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 58
32 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%95
Artılar Uygun fiyat, savaş oyunu arayanlar için oynanabilir bir oyun, modern oyunlardan alınmış güzel özellikler
Eksiler Dublajın sadece yerel dilde yapılması, cisimlerin ve insanların fiziklerindeki hatalar, bazı animasyonlardaki sorunlar
7554 oyunu, 1946 -1954 yılları arasında Vietnam'da geçen olayları konu alıp, Fransız karşıtı savaşı anlatan, ismini de 07.05.1954 tarihinden almış bir FPS oyunu. Oyunun konusu kabaca, 07.05.1954 tarihinde Fransız ordusunun Dien Bien Phu isimli bölgeyi kuşatması ve Vietnamlı askerlerin direnişi ile başlıyor. Yapımcısı ise, Vietnamlı bir firma olan Emobi Games.

Öncelikle Emobi Games kimdir, kısaca ondan bahsetmek istiyorum. Emobi Games'in sitesine girip yaptığı işleri araştırdığımızda, kendilerinin daha önce küçük işler ve yaptıklarını görüyoruz. Bunun dışında sitenin "hakkımızda" kısmına girip baktığımızda ise, çok genç ve yeni bir kuruluş olduklarını söylediklerini görüyoruz. Kendilerine bundan sonraki oyunlarında başarılar diliyor ve yeni gözbebeklerine bakma amacı ile incelememize geçiyoruz.

Girişte bahsettiğim gibi hikaye, 7.5.54 tarihinde başlıyor ve gelen görevler ile belirli bir çizgi üzerinden ilerliyoruz. Normalde görevler yapılması basit türden olsa da görevin tam olarak söylemek istediğinin ne olduğunu anlayamadığınızda görevi yapmak eziyet haline dönüşebiliyor. Örneğin bir bölümde sığınağı Molotof ile yık yada yok et gibi bir görev geliyor. Siz bu görevi nasıl yapacağınızı anlayana kadar oldukça fazla zaman geçiyor. Bu görevi yapmak için de belirli bir süreniz oluyor ve bu süre içinde görevi başaramazsanızi, oyun en yakın kayıttan yeniden başlıyor. Bir süre sonra aynı olay durmadan tekrarlandığından artık sıkıcı bir hal almaya başlıyor bu durum. Kayıt demişken, oyunun manuel kayıt sistemi bulunmuyor. Belirli noktalarda kayıtlar yapılıyor ve görevi başaramadığınızda yada öldürüldüğünüzde en son kayıt noktasından devam ediyorsunuz. 

Yapımda, senaryo modunun dışında bir de "Survival" modu dikkat çekiyor. Bu kısımda, genelde olduğu gibi belirli bölgelerde belirli ve kısıtlı görevler yapıp hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Call of Duty oyunlarından aşine olduğumuz zombili mücadeleler de bulunuyor. Görev listesindeki ilk iki görevde, etrafımızdan çıkıp dalgalar halinde üstümüze gelen zombileri öldürmeye ve hayatta kalıp yeni teçhizatlar alıp daha fazla zombiyi öldürmeye çalışıyoruz. Diğer iki bölümde ise, etrafımızdan aynı şekilde dalgalar halinde gelen askerleri öldürmeye ve para kazanıp bu paralar ile yeni silahlar almaya uğraşıyoruz.

Oynanıştan Göze Çarpanlar

Genel olarak oynanabilir bir senaryo moduna ve senaryo modunu destekleyen yan modlara sahip olsa da sorunlar gözden kaçmıyor. Henüz yeni bir firma olması sebebiyle çok fazla yüklenmek doğru olmaz, ama sorunlarını söylemek yerinde olur diye düşünüyorum. Genelde grafiklere hiç takılmam, yeter ki bana güzel bir oynanış sunulsun. 7554 oyununda oynanış oldukça güzel olmasına rağmen, savaş ortamı tam olarak oyuna yansıtılamamış ve olaylar oldukça yavaş gerçekleşiyor. Yakalanmak istenen bazı aksiyon sahneleri olmuş. Bu aksiyon sahneleri CoD oyunlarından tanıdığımız kapıları kırıp düşmanlarınızı yavaş çekimde öldürme şeklinde. Fakat çok başarılı olduğunu söyleyemem. Siz nişan alıp düşman askerini vurmak üzereyken, düşmanın sizi vurması sizin yanlış yerlere ateş etmenize yol açıyor.