2020 LCS Yaz Mevsimi lig aşaması tamamlandı

Özgür Deveci 12.08.2020 - 10:34
2020 LCS Yaz Mevsimi'nde lig aşaması tamamlandı. Ligi ilk 8 sırada tamamlayan ekipler mevsim finallerine yükseldi.

Team Liquid, Cloud9, FlyQuest, TSM, Golden Guardians, Evil Geniuses, 100 Thieves, Dignitas, Counter Logic Gaming ve Immortals takımlarının mücadele ettiği 2020 LCS Yaz Mevsimi'nde lig aşaması tamamlandı. Ligi ilk 8 sırada tamamlayan ekipler mevsim finallerine yükseldi.

9 hafta süren 2020 LCS Yaz Mevsimi'nde sona gelindi. En yüksek puana sahip sekiz takım, mevsim finallerine yükseldi. Bu mevsim çıktığı 18 maçta 15 galibiyet alan Team Liquid, lig aşamasını lider olarak tamamladı.

2020 LCS Yaz Mevsimi lig aşaması tamamlandı

2020 LCS Yaz Mevsimi lig aşaması tamamlandı

Team Liquid, Cloud9, FlyQuest, TSM, Golden Guardians, Evil Geniuses, 100 Thieves ve Dignitas mevsim finallerinde mücadele etmeye hak kazandı. İlk iki sıradaki Team Liquid ve Cloud9 adlarını direkt olarak üst tura yazdırdı. Lig aşamasında ilk 8’in dışında kalan takımlar da mevsimi noktaladı. Tiebreak karşılaşmasında Dignitas'a kaybeden Counter Logic Gaming ve ligi son sırada tamamlayan Immortals Yaz Mevsimi'ne veda eden takımlar oldu.

Team Liquid tarihinin en başarılı lig aşaması performansına imza attı. 18 maçta gelen 15 galibiyet takımın ligi lider olarak tamamlamasına olanak sağladı. Cloud9'da tıpkı Liquid gibi oldukça başarılı bir mevsim geçirdi. 18 maçta alınan 13 galibiyet, takımı direkt olarak üst tura taşıdı. Ligi 5 galibiyet ile eşit sırada tamamlayan Dignitas ve Counter Logic Gaming ise, sekizincilik için tiebreak karşılaşması oynadı. İki takımın mücadelesi sonucunda galibiyeti elde eden Dignitas, lig aşamasını 8. sırada tamamlayarak playoff'lara yükselmeye hak kazandı.

2020 LCS Yaz Mevsimi'nde mevsim finalleri 13 Ağustos Perşembe günü oynanacak playoff maçlarıyla başlayacak. Kazananlar ve kaybedenler olmak üzere iki aşamadan oluşan playoff'ların kazananlar tarafında FlyQuest ve Evil Geniuses, Team SoloMid ve Golden Guardians takımları karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalarda galip gelen takımlar bir üst tura çıkarak Team Liquid ve Cloud9'ın rakibi olurken mağlup olan takımlar ise kaybedenler tarafında Dignitas ve 100 Thieves'in rakibi olacak.

Maçların tamamı LoLespor’un NimoTV, YouTube ve Twitch kanallarına ek olarak LoL Esports adresinden de canlı olarak izlenebilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
2020 LCS Yaz Mevsimi lig aşaması tamamlandı
İlginizi Çekebilir