1/3

2014 FIFA World Cup Brazil

Murat Oktay 24.04.2014 - 14:21
Ne kadar ekmek, o kadar köfte...
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
2014 FIFA World Cup Brazil
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - Electronic Arts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 82
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar Enfes ambiyans, kanlı canlı müzikler, keyifli oyun modları
Eksiler FIFA 14'ün içerik paketiymişi gibi bir his veriyor.
Bu yaz Brezilya'da futbol fırtınası esecek. Dört yılda bir gerçekleşen Dünya Kupası heyecanı, uzun bir bekleyişin ardından yeniden bizlerle. Eğer siz de futboldan ve futbol oyunlarından hoşlanıyorsanız, aynı zamanda bir Xbox 360 sahibiyseniz gözünüz hemen 2014 FIFA World Cup Brazil oyununa dikilmiştir. EA Sports'un muhteşem FIFA serisini Dünya Kupası ile taçlandırmak isteyenler, şimdiden para biriktirmeye başlamıştır. Peki bu oyun, kendisini oyun arşivine eklemek isteyen futbol tutkunlarına neler vaat ediyor? Sözlerimize grafik detaylarıyla başlayalım.

2014 FIFA World Cup Brazil
Ne kadar ekmek, o kadar köfte...
Xbox 360 yıllardır hizmet veren bir oyun platformu olmasına rağmen halen güçlü grafiklere sahip. EA Sports bu platformu her zaman ayrıcalıklı görmüş, FIFA serisinin en akıcı grafiklerini ve en keyifli oynanışını Xbox platformuna sunmuştur. 2014 FIFA World Cup Brazil de bizlere Xbox 360'ın kapasitesini maksimum seviyede kullandıracak grafikler sunuyor. Oyun gerek oynanış esnasında, gerekse ara görüntülerde platformun kaldırabileceği en detaylı görüntülere sahip. Oyuncular hem grafik hem mekanik olarak gerçeğe en yakın seviyede. FIFA 14'ün bu konudaki başarısını Dünya Kupası ambiyansıyla süsleyen 2014 FIFA World Cup Brazil; özgün seyirci manzaraları, lisanslı formalar, gerçek stadyumlar ve güncel oyuncu görünümleriyle Xbox 360 oyuncularını ekrana kilitlemeye hazır durumda. Oyun, zaten grafik açısından yeterli olan FIFA 14'ün eklentisi olduğu için aslında grafik açısından iddialı yorumlar yapmak gereksiz. FIFA 14 neyse 2014 FIFA World Cup Brazil de o.

2014 FIFA World Cup Brazil
Ole Ola!
Sesler ve müzikler EA Sports'un her zaman özen gösterdiği detaylar olmuştur. 2014 FIFA World Cup Brazil'de spikerler de, stadyum ambiyansı da, müzikler de hayran olunası cinsten. 203 ülkenin her oyuncusunu tek tek sayabilecek kapasitedeki spikerler, Dünya Kupası heyecanını erken yaşamanızı sağlayacak kadar gerçekçi ambiyans sesleriyle birleşiyor ve ortaya enfes bir ses deneyimi çıkıyor.

Müziklere gelecek olursak, bu yıl 2014 FIFA World Cup Brazil'i alanlar We Are One (Ole Ola) şarkısını yıllarca mırıldanacak. Brezilya asıllı ünlü şarkıcı Pitbull tarafından hazırlandı. Şarkıya Jennifer Lopez ve Claudia Leitte'nin de eşlik ettiğini vurgulamak gerek. 2014 FIFA World Cup Brazil'te tabii ki tek şarkı bu değil. Oyunda Shakira ve Ricky Martin gibi ünlü isimlerin de imzasının olduğu toplam 14 şarkı bulunuyor. Sesler ve müzikler açısından 2014 FIFA World Cup Brazil'i eleştirmek mümkün değil.