20 soruda Kena: Bridge of Spirits

Özgür Deveci 10.09.2020 - 11:29
Ember Lab tarafından geliştirilen ve yayınlanacak aksiyon macera oyunu Kena: Bridge of Spirits için yeni bilgiler paylaşıldı.

Sony'nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan yapımlardan birisi de Kena: Bridge of Spirits olmuştu. Noel döneminde PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC platformları için çıkacak oyun hakkında yeni bilgiler Game Informer tarafından paylaşıldı.

Kena: Bridge of Spirits, hızlı savaşları keşif ögeleriyle birleştiren, hikâye odaklı bir aksiyon macera oyunudur. Genç bir Ruh Rehberi olan Kena kutsal dağ tapınağını bulmak için terkedilmiş bir köye yolculuk yapar.  Gezici ruhların hapsolduğu, balta girmemiş bir ormanda gizlenen bu unutulmuş topluluğun sırlarını ortaya çıkarmak için mücadele eder. Ürkek ve aldatıcı ruhlar ormanın her yerinde. Ölü ve çürüyen elementleri parçalayarak dengeyi koruyorlar.

20 soruda Kena: Bridge of Spirits

Kena hakkında 20 soru & cevap

Ember Lab tarafından geliştirilen ve yayınlanacak aksiyon macera oyunu Kena: Bridge of Spirits için yeni bilgiler paylaşıldı.

Kena kimdir?

Kena, oyunun ana kahramanıdır. Daha spesifik olursak Kena, huzursuz ruhları huzurlu bir sona doğru yönlendirmeye yardımcı olabilecek özel bir yeteneği olan bir ruh rehberidir.

Kena oyunda ölürse, hayattayken diğer ruhlara yardım edemediği için belirsizlik içinde yaşayacağı anlamına mı geliyor?

Bu iyi bir soru. Ancak buna nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum. Daha kolay bir soru sorabilir misiniz?

Ana karakterin ismi nasıl telaffuz ediliyor?

KAY-nuh olarak telaffuz edilir.

Kena konuşuyor mu?

Evet! Hatta karakteri seslendiren ses sanatçısı oyunun bazı müziklerini de söyledi.

Oyun nerede geçiyor?

Oyun, Japonya ve Bali gibi doğu coğrafyasından esinlenen hayali bir yerde geçiyor. Ancak karakterimiz buralı değil. Oraya ulaşmak için epey bir mesafe kat etmesi gerekiyor.

Fragmanda gördüğümüz o küçük yaratıklara ne oldu?

Bunlar Rot ve hem oynanış hem de hikaye açısından oyunun önemli bir parçası. Kena ile oyunun dünyasında dolaşırken onları yanınıza alabileceksiniz. (Paper Mario oyununda Toads gibi) Bu isim tesadüf değil.

Peki, bu küçük yaratıklarımız neler yapabiliyor?

Birçok şey! Çatışma dışında Kena ile, onları kullanarak nesneleri hareket ettirebilir, kırık bir köprüyü geçici olarak onarabilir ve bir yere tırmanmanız için platform oluşturabilirsiniz. Çatışma anında ise, düşmanların dikkatini dağıtmak ve saldırılarına özel bir güç vermek için Rot'a dokunabilirsiniz. Rot doğası gereği çekingen bir yaratıktır.

Dövüşe girebilirler mi? Yani ölebilirler mi?

Hayır! Ember Lab'ın baş kreatif görevlisi Mike Grier, oyuncuların Rot'u tüketilebilir bir kaynak olarak görmesini istemiyor. Oyunda bir Rot bulduğunuzda, sonsuza kadar ekibin bir parçası olurlar. Yani bu konu hakkında endişelenmenize gerek yok.

Kena neler yapabiliyor?

Aslında pek çok şey yapabiliyor. Saldırılara karşı asasını kullanmasının yanı sıra, asasını yay haline getirerek onu bir silaha çevirebiliyor. Savunma olarak ise etrafında balon şeklinde bir kalkan oluşturarak sağlığını bir süreliğine koruyabiliyor.

Bazı oyunculara tanıdık gelecektir. Bu, 3 boyutlu bir Zelda oyunu gibi mi?

Fragmandan böyle bir izlenim aldıysanız, doğru düşünmüşsünüz. Oyunda kesinlikle bir 3D Zelda etkisi bulunmakta. Bunun bir Ember Lab projesi olduğunu düşünürsek sürpriz olmamalı.

Oyunda herhangi bir karakter özelleştirmesi olacak mı?

Demomuz sırasında Kena'nın farklı kıyafetler giydiğini veya herhangi bir kozmetik iyileştirme aldığını görmedik. Ancak oyuncular Rot'u çeşitli şapkalarla donatabilirler. Bunlar dünyada bulunabilecek ve oyuncular, mücevherlerini harcayarak Rot ekibi için şapka satın alabilecekler.

Oyunda mikro ödemeler olacak mı?

Hayır.

Kulağa çok hoş geliyor. Takımımın ne kadar sevimli göründüğünü yakalamam için bir yol olacak mı?

Fotoğraf modunu soruyorsanız, ekip olarak biz de böyle bir şey düşünüyoruz. Geliştirici ekibimizden Josh, stüdyonun böyle bir modu dahil etmek istediğini söylüyor. Ancak bu özelliğin oyunun çıkışıyla birlikte ya da sonraki bir güncellemeyle gelip gelmeyeceğini biz de bilmiyoruz.

Bu oyun hangi grafik motoruyla geliştirildi?

Garip bir soru, ancak Ember Lab, Kena: Bridge of Spirits'i geliştirmek için Unreal Engine 4 grafik motorunu kullanıyor. Oyunun daha önceki bir prototipi Unity'de yapıldı, ancak geliştirme sürecinde Unreal'e geçti.

Bu bir açık dünya oyunu mu?

Hayır! Oyunun erken bir aşamasında bir köyle karşılaşacaksınız ve bu bir merkez bölge olarak geçiyor. Oradan, bağlı birkaç bölgeye seyahat edebileceksiniz. Bunu geniş ve doğrusal olarak düşünün. Oyunda keşfedilecek sırlar var. Ancak bu bir açık dünya oyunu değil.

PS5'e karşı PS4'ün avantajı nedir?

Oyunun şu an için sadece PlayStation 5'te çalıştığını gösterdik. Bu nedenle maalesef herhangi bir karşılaştırma yapamıyoruz. Ancak oyunun PS4 ve PS5 sürümleri arasında doğal olarak farklılıklar olacak. En dikkate değer olanlardan birisi, topladığınız her bir Rot'u PlayStation 5'te aynı anda göreceksiniz. Oyunun PlayStation 4 sürümünde ise daha az sayıda Rot göreceksiniz. Oyunun dünyasında 100'den fazla Rot toplayabileceksiniz.  Ayrıca PlayStation 5'te ormanlar ve genel bitki örtüsü daha yoğun olacak.

Oyunun süresi uzun mu?

Oyunda yer alacak yan aktivitelerin sayısı nedeniyle buna kesin bir sayı vermek zor. Ancak Josh, oyuncuların bir hafta sonu rahatça bitirebilecekleri bir şey yapmak için yola çıktıklarını söylüyor.

Oyunun fiyatı ne kadar olacak?

Kena: Bridge of Spirits 60$ fiyat etiketiyle piyasaya çıkmayacak. Henüz kesin fiyatı bilmiyoruz. Ancak geleneksel tam fiyatlı bir perakende oyun kadar pahalı olmayacak. Oyunun PlayStation 4 platformunda satın alırsanız, ek ücret ödemeden PlayStation 5 sürümüne yükseltebileceksiniz.

Oyun oldukça sevimli görünüyor. Peki zorluğu nasıl olacak?

Mike, takımın geliştirici ekibinde çok sayıda Sekiro ve Soulsborne hayranı olduğunu ve oyunun FromSoftware'in zorluğuna tam olarak uymadığı halde, oyunculara en yüksek ayarda meydan okunacağını söylüyor. Yelpazenin diğer ucunda, çoğu zorluk seviyesinde düşmanlar size tek atış yapamayacaklar. Daha zorlu düşmanlara karşı savaşma şansı vermek için son bir sağlık barını koruyabileceksiniz. Ember Lab, hem hikayenin tadını çıkarmak isteyenler için, hem de daha zorlu savaşlar arayanlar için bir oyun yapmak istiyor.

Bunların hepsi kulağa hoş geliyor ama bir PlayStation'ım yok. Hiç şansım yok mu?

Var! Oyun, ayrıca Epic Games Store aracılığıyla PC'ye de geliyor. Çıkış tarihi kısmına gelirsek, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu oyunu oynayabileceksiniz.

Kena: Bridge of Spirits önümüzdeki noel döneminde PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC platformları için piyasaya çıkacak. Son olarak kimler bu oyunu merakla bekliyor? Oyun ilginizi çekti mi? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 17:46
Ana karakterin ismi nasıl telaffuz ediliyor?

Kena. Aynen yazıldğı gibi işte. :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
20 soruda Kena: Bridge of Spirits
İlginizi Çekebilir