1/2

2 Fast Driver

Arda Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Bu çerez diğerlerinden daha lezzetli
Platformlar PC
2 Fast Driver
Merlin Puanı 47
Artılar Zevkli bir oynanış, oynamak ve alışmak gayet kolay, basit bir yapıma göre sizi yine de tatmin edici bir zaman oyalayabiliyor
Eksiler Yapay zekada problemler var, bir rakibi bir kere kaçırdınız mı baştan başlamak gerekiyor bu da ana menüye dönmenizi gerektiriyor
Amiga zamanında en çok oynadığım yarış oyunu Lotus Turbo Challenge’dı. Hiç unutmam, ilk olarak başında bir şifre girer ve zamanı kapatırdım. Böylece bütün yarışları sonuna kadar oynama şansına sahip olurdum, çünkü birbirinden değişik pistler ve bu pistler içerisinde de yarışa etki eden çeşitli öğeler oluyordu. Bir oduna tam ortadan çarptığınızda araç havalanıyor, ya da kamyonların altından geçtiğiniz zamanlarda da şöförümüz bir çığlık atıyor, bizi gaza getiriyordu. Oyunu tamamen eğlencelik bir hale çevirmiştim ve başında saatlerimi geçirmekten hiç sıkılmazdım. Önümde tamamen eğlencelik yapılmış ve hiçbirşey vaadetmeyen bir yarış görünce, Lotus’tan bahsetme ihtiyacı hissettim. Zira 2 Fast Driver, tamamen çerez niyetine hazırlanmış ve bir süre sizi oyalayabiliyor, yine de çok fazla birşey beklemeye gerek yok.

Kıtır kıtır ye

2 Fast Driver, alışılagelmiş yarış arabalarının dışında, eski modellerle oynanan bir yarış oyunu. Dallanıp budaklanan hiçbir öğe yok, genel amaç sadece bu yarışı kazanıp bir sonrakine geçmek. Bunların arasına kesinlikle başka şeyler karışmıyor. Halbuki ilk başta, görüntüsü çok fazla kaliteli olmasa da, bir video izliyor ve oyunun değişik özelliklere sahip olabileceğini düşünüyoruz. Buradan ana menüye gelindiğinde ise, direkt yarışa girmekten başka uğraşacak birşeyimizin olmadığını görüyoruz. Seçenekler kısmındaki kontrol ayarları zaten çok sade, araçlarımız da otomatik vites mantığı ile çalışıyorlar. Single Race’e girdiğimizde tek bir yarış oynayıp çıkabiliyoruz, ancak buradaki pistleri açabilmek için, Go Event kısmında ilerlemeli ve bu pistlerin açılabilmelerini sağlamalıyız. Belki de uğraştırıcıdan bile sayılmayacak tek nokta da bu.

Go Event’e girdiğimizde karşımıza hemen nerede yarışacağımız çıkıyor. Bu ekranda dikkat edileceği üzere, 30 yarış boyunca mücadele edilebiliyor ve her yarışta birinci olduğumuzda bir sonrakini oynama şansına sahip olabiliyoruz. Yapılacak komplike ayarlar, hatta araç seçme olayı bile yok, tamamen eğlencelik olduğu için kendimizi direkt olarak yarış içerisinde buluyoruz. Tamamen vakit geçirme amaçlı yapılmış bir oyuna göre, grafiklerin kötü olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olur. Renkli ve tamamen temiz görüntüler var, araçlar da kötü gözükmüyorlar. Yani, kendi vaadettiği eğlence kadar grafiklere sahip bir yapım. Yarışlar da gayet basit. Checkpoint’lerden sırası ile geçiyor ve böylece LAP’lar sonunda yarışı kazanmaya çalışıyoruz. Pistlere ilk başta bakıldığında, sanki içerisinde kestirmeler var ve buralardan yararlanabiliriz gibi gözükse de aslında bu pek mümkün değil. Çok çeşitli yerler ve gidilebilecek alanlar yapılmış ancak bunları yarış içerisinde lehinize kullanabilmek pek de mümkün olmamış.