1 hafta boyunca sanal gerçeklik gözlüğünü çıkartmazsanız ne olur?

Furkan Güler 14.03.2019 - 11:35
Hiç hoş olmaz.

Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen sanal gerçeklik gözlükleri ve artırılmış gerçeklik başlıkları, artık milyonlarca kullanıcıya ulaştı. HTC, Sony, Microsoft ve Samsung gibi firmaların yatırım yapmayı sürdürdüğü sanal gerçeklik platformuna ilişkin bu kez ilginç bir deney yapıldı. Disrupt isimli YouTube kanalı, sanal gerçeklik gözlükleri ile kesintisiz olarak 1 hafta geçirdi. Kanalın editörlerinden bir tanesi, canlı yayında 1 haftalık serüveninin her bir dakikasını kaydetti.

Bir hafta boyunca sanal gerçeklik gözlüğü takmak

Toplamda 168 saatini sanal gerçekliğe feda eden editör, bir hafta boyunca VR Chat ve Skyrim gibi oyunları oynadı. Ayrıca sanal gerçeklik için yapılan ofis uygulamasıyla işlerini halleden denek, günlük ihtiyaçlarınıysa yine sanal gerçeklik gözlüğü takılıyken halletmiş. Videoda deneyle alakalı her türlü soruya cevap veren Disrupt editörü, gözlüğü çıkarttıktan sonraysa gözlerinin gerçek dünyada gördüklerine adapte olmasının belirli bir süre aldığını söylüyor.

Sosyal medyadan azımsanamayacak bir destek alan editörün bu deney sonrasında anlattıkları ise gerçek dünyanın asla sanal dünyanın yerini alamayacağı yönünde. Peki siz yapılan bu deney hakkında ne düşünüyorsunuz. VR ve AR teknolojilerinin hayatınıza tam anlamıyla gireceği gün için heyecanlı mısınız?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2019 16:16
VR şu anki haliyle bağımlılık yaratacak düzeyde değil ama meşhur bir laf vardır her zaman daha aptalı bulunur belkide 1 ay boyunca çıkarmadan hayatlarını devam ettirenlerde göreceğiz ay da 1 falan 1 gün ara vericek yine devam edecek... ne olursa olsun VR bana göre değil...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2019 15:05
İlerde beyin tümörleri mantar gibi türeyecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
1 hafta boyunca sanal gerçeklik gözlüğünü çıkartmazsanız ne olur?
İlginizi Çekebilir