1/3

007 Legends

Cem Süer 12.11.2012 - 16:19
Yeni Bond’la Aston Martin, avrat ve Martini felsefesine devam
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
007 Legends
  • Yapımcı - Yayıncı Eurocom Ent. - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 50
Artılar - Klasik Bond filmlerini yaşayarak oynamak. Seslendirmelerin bir çoğunun oyuncuların kendileri tarafından yapılması. İçerisinde geniş bir James Bond bilgi arşivinin bulunması
Eksiler - Kötü grafikler, zayıf oynanış. Tek bir James Bond karakterinin modellenmiş olması. PC için port sorunları. Başarısız atmosfer. Çok kısa oynanış süresi.
En tehlikeli görevlerde bile soğuk kanlı oluşu, genellikle MI6’in parasını yiyerek katıldığı maceralar ölümle bile yüzleşirken düzelttiği saçlarıyla ve çılgın teknolojik cihazlarıyla James Bond izleyiciyi yıllardır etkilemeye devam ediyor. Ortalama bir sinema izleyicisi bile mutlaka “Bond, James Bond”,  “Votka Martini, çalkalayın ama karıştırmayın” repliklerini bilir. 

Sinemada 50. yılını kutlayan Bond serisi, şimdiye kadar 6 aktör eskitti. Nesillerdir, macera seven izleyiciyi ekran karşısına kilitleyen Bond, ilk olarak 50’li yıllarda edebiyat dünyasını sarsmıştı. Soğuk savaşın yeni yeni patlak verdiği bu dönemde Ian Fleming, gazetecilik ve istihbaratçılık tecrübelerini kullanarak James Bond karakterini yarattı. Kadınlara düşkün ve macera sever bir istihbaratçı arkadaşından esinlenerek tasarladığı karakterin isim babasıysa o dönemler ABD’de kuşlar hakkındaki araştırmalarıyla tanınan ornitolojist James Bond oldu. Fleming, pervasız ve erkeksi karakteri için isim ararken kuş bilimcinin adını bir gazetede gördü, kendi tabiriyle duyduğu en karizmatik ismi olan James Bond’u kitaplarında kullandı.

007 Legends
Jamaika’da Goldeneye isimli otelde kalırken Fleming ilk Bond hikayesi olan Casino Royal’i sadece bir gecede yazdı. İlk başta gizli suç örgütleriyle savaşan Bond en az kendisi kadar, ilginç ve kişisel zevkleri olan süper suçlulara baş belası oldu. Sinemada, soğuk savaşın etkileriyle, Sovyetler Birliği, komünizm, sonra da terörizmle savaşan Bond her dönemin devlet politikaları ve paranoyalarına göre tekrar yenilendi. Bond’un öldürme yetkisi olduğunu gösteren 007 ismiyse Fleming’in istihbarat zamanından kalma bir anısından esinlenilme. 00 Birinci Dünya Savaşı’nda İngiliz istihbaratının çok gizli belgelerde kullandığı kod adıydı. Bu kodun yanına 7 gelirse belgeyi sadece kraliçe ya da kral görebilirdi.

Bond karakterinin ilginç geçmişiyle işimiz bittiğine göre yazıya geri dönebiliriz. Dürüst olmak gerekirse, yukarıdaki paragraftan daha ilginç bir içeriği 007 Legends’ta bulmayacaksınız. Sony Experia sponsorluğunda hazırlanan oyun Bond’un 50. yılına özel en çok sevilen altı 007 filmini konu alıyor. İlk başlarda bayağı umut verici olan proje öncesinde yayınlanan ve paint’le yapılmış gibi duran kutu tasarımıyla bazı kötü sinyaller vermeye başlamıştı.

007 Legends
Peki, 007 Legends, iddialı isminin altından kalkabiliyor mu? 89 yılından bu yana devam eden Bond oyunları sektörü,  Goldeneye ve Quantum of Solace dışında pek tatmin edici içerikler sunmamıştı. Genelde, oyun filmleri kötü olur tezinin biraz üzerinde çıkan oyunlar, Bond’un ilginç teknolojilerini kullandığınız eğlenceli yapımlardı. 2005 yılında From Russia With Love oyunuyla klasik Bond maceraları dijital dünyaya aktarılmaya çalışıldı. Beyaz perdenin ilk 007’si olan usta oyuncu Sean Connery’nin ses verdiği proje istediği başarıyı yakalayamadı.