Five Nights at Freddy's geliştiricisi hayran yapımı oyunları destekliyor

Alparslan Gürlek 24.08.2020 - 16:33
Five Nights at Freddy's geliştiricisi Scott Cawthon, hayran yapımı oyunlar için yatırımlar yaparak yan ürünler geliştirmek istediğini duyurdu.

Five Nights at Freddy's oyununun yaratıcısı Scott Cawthon, hayran topluluğunun en büyük hayran yapımı eserlerinden bazılarını desteklemek ve nihayetinde piyasaya sürmek için bir dizi amatör geliştiriciyle birlikte çalışıyor.

Five Nights at Freddy's geliştiricisi hayran yapımı yan oyunlar ve koleksiyon ürünleri çıkarmak istiyor

Şu anda hayranlar tarafından geliştirilen projeler arasında Five Nights at Candy's 4, The Joy of Creation: Ignited Collection, Popgoes Evergreen, One Night at Flumpty's 3 ve orijinal Five Nights at Freddy's oyununun bir remake/yeniden yapım sürümü bulunuyor. Geliştirici Scott Cawthon bu projeler ile ilgili amatör geliştiriciler için sevindirici fikirlere sahip.

Resmi Five Nights at Freddy's subreddit sayfasından Cawthon, topluluğa bir mesaj atarak "bu toplulukta yaratılan bazı harika fan yapımı yan evrenler var ve onların devam etmesini istiyoruz" dedi.

Five Nights at Freddy's geliştiricisi hayran yapımı oyunları destekliyor

Cawthon: "Hey millet, size bir süredir üzerinde çalıştığım küçük bir projeden bahsetmek istedim. Bu, yıllar boyunca burada, toplulukta en popüler hayran yapımı oyun yaratıcılarını içeren dev bir işbirliği. Bu projelere yatırım yapmak, geliştiricilere geri vermek ve umarım bu projelere yeni fırsatlar yaratmak için tasarlanmış bir proje! Bu toplulukta bazı harika fan yapımı yan evrenler yaratıldı ve bunların devam ettiğini görmek istiyorum. Bu yüzden bu oyun serilerindeki yeni oyunların geliştirilmesi için ortaya kendi paramı koydum."

Cawthon, geliştiricilerin kendi özgün eserlerini geliştirebilmeleri için geliştirme sürecinin dışında kalacaklarını söyledi. Geliştiricilerin oyunlarını hep yaptıkları şekilde geliştireceklerini ve hayran kitlesiyle de önceden yaptıkları gibi etkileşime gireceklerini söyledi. Yani oyunları bittiğinde, GameJolt'ta ücretsiz yayınlayacaklar.

"Şimdi farklı olan ise, aynı seriden diğer oyunlarla klasik sürümler, yeniden yapımlar veya mini oyunlar bir araya getirilecek ve çoğu büyük konsolda ve mobil cihazda da satılacak, en azından plan bu" dedi. Cawthon devamında ise "Bu hayran yapımı oyunların bazı oyuncaklarının ve diğer yan ürünlerinin de olabileceğinden bahsetmiş miydim?" diyerek geliştiricileri heyecanlandırdı.

Duyuru, tüm subreddit'te en çok oy alan gönderi haline geldi ve 11.000'den fazla oy aldı. Five Nights at Freddy's geliştiricisi Cawthon, amatör geliştiriciler ile el ele yürüyecek gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 01:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.01.2024 23:59
çok iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Five Nights at Freddy's geliştiricisi hayran yapımı oyunları destekliyor
İlginizi Çekebilir