Zihin Gücüyle Elden Ring Oynadı

Tunay Şahin 24.06.2024 - 14:10
Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC'siyle yayıncılar oyunu tuhaf ve harika şekillerde oynamaya devam ediyor. Zihin gücü ve fiziksel aktivite öne çıkıyor.

Shadow of the Erdtree DLC'sinin yayınlanmasıyla birlikte bir çok içerik de üretilmeye başladı. İçerik üretenlerden biri de yayıncı Perrikaryal. Yayıncı, Elden Ring Shadow of the Erdtree'nin ikinci bossunu zihin gücüyle öldürdü.

Zihin Gücüyle Oynanan Elden Ring

Twitch yayıncısı Perrikaryal, daha önce Elden Ring'i zihniyle oynamıştı ve şimdi de Shadow of the Erdtree ile uğraşıyor. Perrikaryal, beyin aktivitesi modellerini analiz etmek için bluetooth, taşınabilir bir EEG okuyucu ve bir göz izleyiciyle kullanarak hareketlerini girdilere dönüştürüyor. Daha sonra, oyundaki atışları, saldırıları ve benzerlerini tetikleyen belirli eylemler hakkında düşünüyor. Bu, yayıncının Elden Ring'i geleneksel bir kontrol cihazı kullanmadan tamamlamasını sağlamıştı. Son olarak, geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan DLC'de ise ikinci büyük boss'u yendi.

Aşağıda bu dövüşe ait videoyu izleyebilirsiniz:

Başka yayıncılar da benzer ya da farklı yöntemler ile oyunlarda ilerlemeye çalışıyorlar. Örneğin GoodGameEthan, aynı uğraşıya beş ay önce başlamıştı. Ancak kaçma zamanı geldiğinde kontrolcüye dönüyordu. O sebeple Perrikaryal'in bu başarısı gerçekten oldukça etkileyici. Kim bilir, belki de oyunların geleceği tamamen benzer bir yapıya odaklanacak bile olabilir.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2024 19:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2024 14:52
Tabii kesin doğrudur, kesin arkada biri kontrollerle oynamıyordur. Doğru olmamasını dileyelim çünkü kullanıcıya, tüketiciye böyle bir teknoloji sunanların, ellerinde nasıl bir teknoloji olduğunu hayal etmek kabus gibi.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 18:42
16:56 Japonyada mı yaşıyorsunuz? O arkadaş muhtemelen daha önce gördüğü haberlerle, bu teknolojinin son kullanıcıya çoktan ulaştığı izlenimine kapılmış. Kullanıcıların her eve bir eeg kampanyasından faydalanarak stok yaptığını düşünüyor bile olabilir. Biz onu böyle kabul ettik, her şeye inanır.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 16:56
Hangi yurtdisi o? Ben teknolojinin gobegi olan ulkede yasiyorum ve cokta ilgili ve alakadarim ama o dedigin gibi birsey gormedim.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 00:52
17:29 Teşekkür ederim beni aydınlattın. Açıkçası ben bunu sana değil, okuduğunu anlayabilen birilerine yazmıştım, keşke üzerine alınmasaydın. Dünya ile çok ilgilisin yorulmuşsundur, biraz dinlenmelisin.
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2024 17:29
Bu teknoloji zaten yurt dışında mevcut kardeeş. Senin dünyadan haberin yok belli ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 01:46
Nöropazarlama araştırmalarında eye tracking, eeg gibi yöntemler Türkiye’de yıllardır kullanılıyor. En azından bu işlerle yakından ilgili bir şirketim var diyeyim fazla detaya girmeden. Oyun alanında kullanımı çeşitli şekillerde son yıllarda vardı ama bu ekstrem bir örnek olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zihin Gücüyle Elden Ring Oynadı
İlginizi Çekebilir