Yüzüklerin Efendisi yapımcılarından Harvey Weinstein tecavüzden suçlu bulundu

Berat Darıcı 26.02.2020 - 17:49
Yüzüklerin Efendisi üçlemesi dahil 325'ten fazla yapımda adı geçen Harvey Weinstein birinci derece ve üçüncü derece cinsel istismar'dan suçlu bulundu.

67 yaşındaki Harvey Weinstein, Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, The Hateful Eight, The Great Debaters ve Shakespeare in Love gibi filmlerin yapımcıları arasında yer alıyor. Beş günlük müzakereden sonra jüri, Weinstein'ı birinci derece ve üçüncü derece cinsel istismar'dan suçlu buldu. Nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz gibi ömür boyu hapis ile yargılanmasına sebep olacak suçlamalardan ise beraat etti.

2006 yılında cinsel olarak eski asistanı Mimi Haleyi'den ve 2013'te eski oyuncu Jessica Mann'a tecavüz etmekten suçlanmıştı.

Harvey Weinstein 26 yaşındayken Miramax Films şirketini kurmuştu. Amerikalı film yapımcısı ve sinema filmi stüdyosu başkanı, Ekim 2017'de Weinstein'a yönelik cinsel istismar iddialarının ardından, şirketinden ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden kovuldu.  Harvey Weinstein 25 Mayıs 2018'de New York'ta tutuklanmıştı. Tecavüz ve diğer suçlarla suçlanmış ve kafaletle serbest bırakılmıştı.

Weinstein, kendisine karşı yapılan en ciddi suçlamalardan kurtulmuş olsa da, yapımcı cinsel taciz yüzünden hala 29 yıla kadar hapisle karşı karşıya. Yapımcı 2005 yılından beri erkek kardeşi Bob Weinstein ile Weinstein Company'nin başkanlığını yapıyordu. Electchester'da büyüyen yapımcı Los Angeles'ta hala ayrı suçlamalarla karşı karşıya.

325’i aşkın film ve dizinin yapımında yer alan Weinstein, Jüri kararından sonra hastaneye kaldırıldı. Yargıç James Burke, Weinstein'in gözaltında tutulmasını emretti. 11 Mart tarihinde bir ceza duruşması yapılacak.  Cinsel istismar skandalları dünya genelinde bitmek bilmiyor.

Yüzüklerin Efendisi yapımcılarından Harvey Weinstein tecavüzden suçlu bulundu

Harvey Weinstein, #MeToo akımının  başlamasına sebep olan kişilerden

Cinsel tacizde bulunduğu kadınlara para teklif ederek susmalarını isteyen Amerikan yapımcı, Sen de Anlat  #MeToo akımının başlamasına sebep olan kişilerden. Bu akımla beraber cinsel tacize uğramış insanların sessizliklerini bozarak haklarını aramaları konusunda bir çeşit farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Harvey Weinstein hakkında aralarında Uma Thurman, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi ünlülerin de bulunduğu seksenden fazla kadın tarafından şikayette bulunuldu. Küresel bir hareket olan #MeToo akımı hala devam etmekte. Jüri karına tepki gösteren yapımcı, kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon nedeniyle fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. 

67 yaşındaki yapımcının alacağı ceza 11 Mart tarihinde kesinlik kazanacak.

Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek oldu.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 11:40
lords of the rape
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 11:38
Beter olsun, bunun gibileri çok caydırıcı bir ceza verilmeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 07:57
Yüzüklerin efendisi yapımcısı değil . Yanlış başlık bilgisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 03:49
Başlık cidden çok iyi. Clickbait olayında her geçen gün daha iyi oluyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi yapımcılarından Harvey Weinstein tecavüzden suçlu bulundu
İlginizi Çekebilir