Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 2024

Murat Olcan 16.07.2024 - 14:32
Yüzüklerin Efendisi evrenini keşfetmek isteyenler için doğru izleme sırası. Filmler ve dizilerle Tolkien'in dünyasını kronolojik sırayla keşfedin.

Tolkien'in dünyasını keşfetmek isteyenler için doğru izleme sırası önemlidir. Yüzüklerin Efendisi izleme sırası rehberimizle, evrene ait film ve dizilerin hikayelerini doğru sıra ile takip edebilirsiniz.

Doğru Sıralamayla İzleyin: Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

Orijinal AdıTürkçe AdıÇıkış YılıYönetmen
The Lord of the Rings: The Rings of PowerYüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri2022-J. A. Bayona
Wayne Che Yip
Charlotte Brändström
The Hobbit: An Unexpected JourneyHobbit: Beklenmedik Yolculuk2012Peter Jackson
The Hobbit: The Desolation of SmaugHobbit: Smaug'un Çorak Toprakları2013Peter Jackson
The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesHobbit: Beş Ordunun Savaşı2014Peter Jackson
The Lord of the Rings: The Fellowship of the RingYüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği2001Peter Jackson
The Lord of the Rings: The Two TowersYüzüklerin Efendisi: İki Kule2002Peter Jackson
The Lord of the Rings: The Return of the KingYüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü2003Peter Jackson

The Lord of the Rings: The Rings of Power / 2022-Günümüz

Amazon Prime Video'da yayınlanan bu dizi, Yüzüklerin Efendisi hikayesinin binlerce yıl öncesinde geçiyor ve Orta Dünya'nın İkinci Çağı'na odaklanıyor. Güç Yüzükleri, adından da anlaşılacağı gibi, Sauron'un yüzüğünün yaratılışına giden hikayeyi anlatıyor. Acımasız bir savaşın ardından Orta Dünya'nın tarihi ve siyaseti ile sonrasında büyüme ve gelişme çabalarını konu alıyor. Yüzüklerin Efendisi'nde gördüğümüz harabeler yerine Cüce krallıklarını en görkemli halleriyle tanık olmamızı sağlamakta.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 1
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

The Hobbit: An Unexpected Journey / 2012

Peter Jackson'ın yönettiği bu film, Bilbo Baggins'in macerasının başlangıcını anlatıyor. Thorin ve cücelerle birlikte Yalnız Dağ'a doğru yola çıkan Bilbo, Gollum ve Tek Yüzük ile tanışır. Baggins, içinde on iki cüce ve Gri Gandalf'ın bulunduğu çok önemli bir mücevheri ve bir krallığı geri almak için bir yolculuğa çıkar.

İlginizi Çekebilir: Lord of the Rings (Tolkien) Kitapları Okuma Sırası

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 2
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

İlginizi Çekebilir: Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri 2026 İçin Planlanıyor

The Hobbit: The Desolation of Smaug / 2013

Bu devam filminde, Bilbo ve cüceler, Ejderha Smaug'un hüküm sürdüğü Erebor'a ulaşmaya çalışır. “Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları” baş karakter Bilbo Baggins'in, Büyücü Gandalf ve Thorin Meşekalkan liderliğindeki on üç Cüceyle birlikte Yalnız Dağ'ı ve kayıp Erebor Cüce Krallığını geri almak için destansı bir maceraya çıktığı macerasını sürdürüyor.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 3
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

The Hobbit: The Battle of the Five Armies / 2014

Serinin son filmi, beş ordunun katıldığı büyük savaşla sona eriyor. Bilbo'nun eve dönüş yolculuğu ve Orta Dünya'daki güç dengelerinin değişimi anlatılıyor. Baggins ve arkadaşları, bir dizi savaşçıya karşı savaşa girmek ve Yalnız Dağ'ın yükselen karanlığın eline geçmesini engellemek zorundadırlar. Orklar, cüceler, elfler ve insanlar savaşa hazırlanıyor.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 4
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / 2001

Frodo Baggins, amcası Bilbo'nun kendisine bıraktığı, Karanlık Lord Sauron tarafından Orta Dünya'yı ele geçirmek için dövülmüş, büyüyü bir yüzüğü taşıyan genç bir hobbittir. Gandalf, Frodo'yu Yüzük'ü yok etmesi için Hüküm Dağı'na götürmesi gerektiği konusunda uyarır. Frodo, yanında Sam, Merry ve Pippin ile birlikte Shire'dan ayrılarak, Aragorn adlı bir koruyucuya katılırlar. Daha sonra Rivendell'e ulaştıklarında bir konsey toplanır ve Yüzük'ü yok etmek için İnsanlar, Hobbitler, Cüceler arasında bir kardeşlik kurulur: Frodo, Sam, Merry, Pippin, Aragorn, Legolas, Gimli, Boromir ve Gandalf. Zorlu yolculukları boyunca düşmanlarla ve zorluklarla karşılaşan bu kardeşlik, sonunda parçalanır; Frodo ve Sam, Yüzük'ü yok etmek için Mordor'a doğru tek başlarına yola çıkarlar.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 5
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

The Lord of the Rings: The Two Towers / 2002

Yüzük Kardeşliği'nin dağılmasının ardından Frodo ve Sam, Mordor'a doğru tek başlarına ilerlerken, yanlarında eski Yüzük taşıyıcısı Gollum'u rehber olarak alırlar. Aragorn, Legolas ve Gimli, Merry ve Pippin'i Saruman'ın Uruk-hai ordusundan kurtarmak için izlerini sürerken, Merry ve Pippin de, Entler olarak bilinen ağaç çobanı Treebeard ile karşılaşır ve Isengard'daki Saruman'a karşı Entleri harekete geçirirler. Rohan Krallığı'nda, Kral Théoden, Saruman'ın büyüsünden kurtarılır ve Helm's Deep kalesinde orklara karşı büyük bir savaş verilir. Bu esnada, Frodo ve Sam, Gollum'un güvenilmezliğine rağmen, Yüzük'ü yok etme görevlerinde ilerlemeye devam etmektedirler. Film, karakterlerin destansı mücadelesi ve Orta Dünya'nın geleceği için verilen savaşın derinleşmesiyle sona erer.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 6
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

The Lord of the Rings: The Return of the King / 2003

Orta Dünya'nın kaderi belirleyecek büyük savaşlar ve destansı olayların yaşandığı bu filmde, Aragorn, Gondor'un tahtına hak iddia ederer, Rohan ile Gondor'u birleştirir ve Sauron'un ordularına karşı büyük bir savunma organize eder. Minas Tirith'teki Pelennor Çayırları Savaşı'nda, Gondor ve Rohan'ın birleşik kuvvetleri, Kral Théoden'in liderliğinde, Sauron'un güçleriyle karşı karşıya gelir. Bu arada, Frodo ve Sam, Tek Yüzük'ü yok etmek için Mordor'a tehlikeli bir yolculuk yapmaktadır. Gollum'un ihanetine rağmen, Sam'in sadakati ve cesareti sayesinde Frodo, Hüküm Dağı'na ulaşıp yüzüğü yok eder.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası - 7
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

Yüzüklerin Efendisi evrenini bu sırayla izlemek, hikayenin akışını daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Her film ve dizi, Tolkien'in yaratmış olduğu zengin dünyanın farklı bir yönünü keşfetmenizi sağlar.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2024 06:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 15:25
adam 2 tane kitap yazıp bastırttı hpbbit ve LOTR. geri kalanı toplama birleştirme kitap.basımı bile o öldükten sonra yapıldı. 2 sini oku sararsa çerez diye bakarsın gerisine.yok numenor yok hurin adamın tamamlayamdığı silmarillion un içindeki taslaklardan sonradan kiytaplaştırılmış şeyler.
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2024 17:37
okuma sırası değil ama neyse. dediklerin mantıklı.çıkış yılına göre LOTR üçlemesi sonra Hobbit üçlemesi kronolojik ise tam tersi.adamın yazdığı 2 edebi eser var ve uyarlamalarıda bunlar geri kalanı sadece arkdaşında dediği gibi ya karalama ya mektup yada tamamlanmamış hikayeler. kendi bastırtmadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 13:35
Dizi dışında sıralamasa sıkıntı yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2024 09:15
Hepsinden önce "silmarilion" ve hemen arkasından "beren ile luthien" kitapları okunmalı. Zira yüzüklerden önce ki güç kaynakları ve hangi ırk nasıl yaratıldı orta dünyadan önce neresi vardı gibi sorulara cevap bulamazsınız.
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 08:56
Hacı bunlar film ve dizi. Kitap okuma sıralamssı değil.
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2024 13:16
Sence tolkien okuma sırası nasıl olmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 08:48
Ben sırayla hepsini seyrettim son filim kaldı onuda seyredecegim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2024 17:14
Hiç gerek olmayan bi izleme sıralaması.
Dizinin zaten Orta Dunya evreninde yeri yok. Bazı mekan ve karakter isimleri disinda alakasız ve kötü bir yapım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası
İlginizi Çekebilir