Yeni Total War oyunu ilk gün Epic Store'da BEDAVA olacak

Alparslan Gürlek 3.06.2020 - 13:05
Epic Games Mağazasında, A Total War Saga: Troy oyununu çıktığı ilk gün indiren herkes oyuna bir kuruş dahi ödemeden sahip olacak.

A Total War Saga: Troy oyunu çıktığı ilk gün bedava olacak. Önce DVD kutularıyla, fiziksel olarak satın aldığımız, sonra Steam platformuna geçen Total War serisi oyunları için yeni bir haber var. Total War’un yan ürünü olarak çıkacak Total War: TROY için gelen yeni haberler oyuncu dostu olmaya devam ediyor.

Yeni Total War oyunu ilk gün Epic Store'da BEDAVA olacak

Total War serisinin bir yan ürünü olarak çıkacak olan, yani “Total War Saga: Thrones of Britannia” gibi serinin devamı niteliğinde olmayan A Total War Saga: Troy, Epic Games Mağazası için çıkacak. Oyunun çıkışından sonraki 12 ay boyunca Epic Games Mağazasına özel kalması konusunda anlaşmışlar. Bunu açıklama gereğinde bulunan geliştiriciler, diğer platformlara karşı kapıyı tam kapatmamış olmak için yaptığı açıklamalarda “Tek sebebi paraydı” gibi ifadelere yer verdiler.

Tabi yeni oyunun Epic Games’e özel olarak satılması birçok insanı da üzdü ve oyuncuların akıllarına farklı fikirler yerleştirdi. Tartışmaların çıkmaza gitmesini engellemek isteyen Creative Assembly, “Serinin ilerleyen oyunları ile ilgili ‘Epic Games Özel’ olması konusunda bir planımız  yok.” Şeklinde bir açıklama yaptı. A Total War Saga: Troy’un Epic Games Mağazası üzerinde satılmasının nedenini ise “Daha büyük kitlelere ulaşmayı ve Total War oyunlarının herkes tarafından oynanmasını istiyoruz.” Diyerek açıkladılar.

İşte geliştirici açıklaması:

“Epic bize geldi ve TROY'un ticari bir anlaşmanın parçası olarak Epic exclusive olup olmayacağını sordu. Bu, anlaşmayı hemen imzaladığımız anlamına gelmiyor ya da bunu yapmamızın tek nedeninin para olduğunu. Zor bir karardı ve stüdyoda çok farklı görüşler ve bununla ilgili çok fazla tartışma yaşandığına emin olabilirsiniz – burada durumun sizler, oyuncular için ne anlam ifade ettiğine odaklandık.

Yeni Total War oyunu ilk gün Epic Store'da BEDAVA olacak

Ancak sonuçta iki şeyi düşündük. İlk olarak, Total War'un devam eden gelişimine daha fazla yatırım yapmak istediğimiz bir dönemdeyiz. İkincisi, Epic oyuncularımızın en son sürümümüzün ilk gününde ücretsiz olmaları için para ödüyor. Total War’un 20. doğum günü için, bu çok başarılı bir fırsat gibi geldi.”

Bütün bu açıklamalar ardından yine A Total War Saga: Troy, Epic Games Mağazası için çıkacak. Hem de ücretsiz… En azından ilk gün için.”

İlk gün ücretsiz!

Epic Games Mağazasında, A Total War Saga: Troy oyununu çıktığı ilk gün indiren herkes oyuna bir kuruş dahi ödemeden sahip olacak. Korkarım ki oyunu ilk gün indirip, oynayıp bitirdikten sonra satmaya çalışan kullanıcılar da olacaktır. GTA 5, Civilization 6 gibi oyunların ücretsiz dağıtıldığı sıralarda maalesef böyle kelepirci arkadaşlar görmüştük.

Oyun ne zaman çıkacak?

A Total War Saga: TROY, yalnızca 2020 yılı için yalnızca Epic Games üzerinden, 13 Ağustos tarihinde çıkacak. Çıktığı ilk gün oyunu indiren herkes ücretsiz bir şekilde oyuna sahip olmuş olacak. Steam için ise çıkış tarihi 2021’i gösteriyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2020 01:48
Çıktığı gün indiren derken, download challenge mı? :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 4.06.2020 07:22
Benim gibi strateji severler icin harika haber
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 17:38
Güzel haber
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 13:26
Adı gibi epic
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Total War oyunu ilk gün Epic Store'da BEDAVA olacak
İlginizi Çekebilir