Yeni Sony Kumandası Üzerinde Çalışılıyor

Tunay Şahin 25.06.2024 - 15:09
Sony, iletken mürekkep kullanarak oyuncuların kendi düğmelerini çizebileceği yeni kumandası üzerinde çalışıyor.

Sony, oyun endüstrisine getirdiği yenilikçi fikirlerle her zaman ön planda olmuştur. Ancak, bazen bu yenilikçi fikirler oldukça sıra dışı olabilir. Sony tarafından yayınlanan yeni bir patent, oyunculara tamamen özelleştirilebilen yeni Sony kumandası üzerinde çalışıyor. Bu patent, kullanıcıların elektrik mürekkebi kullanarak düğme düzenini, aralığını ve şeklini elle çizebileceğini belirtiyor.

Yeni Sony Kumandası: İletken Mürekkep ile Kendi Düğmelerinizi Çizmenize Olanak Sağlayacak

"USER-CUSTOMIZED FLAT COMPUTER SIMULATION CONTROLLER FIELD" olarak adlandırılan bu yasal belge, kullanıcıların bir kontrol cihazını tamamen özelleştirebilmeleri için tam kontrol sağlamayı araştırıyor. Teknik detaylara göre, kullanıcının özelleştirilebilir kumandayı kurmak için normal bir Sony kumandaya ihtiyacı olacak. Kurulum sırasında, özelleştirilmiş kontrol cihazının elle çizilmiş düğmelerine, normal kontrol cihazındaki düğmelerle birlikte basılması gerekecek. Bu, kişiselleştirilmiş kontrol cihazının hangi çizilmiş düğmenin, normal Sony kumandasındaki hangi düğmeye karşılık geldiğini bilmesini sağlayacak.

Yeni Sony Kumandası Üzerinde Çalışıyor

Patent, kullanıcıların kontrol cihazının şeklini de seçebileceğini belirtiyor. Bazı örneklerde, paralel yüzlü bir cihazdan bahsedilse de, küresel ve diğer şekil seçeneklerinin de olasılığı tartışılıyor.

İlginizi Çekebilir: Dualsense PC kullanıcıları için beklenen güncelleme

Özelleştirilmiş bir kontrolör tabanına sahip bir oyuncu, iletken mürekkep kullanarak düğmelerin düzenini, boyutunu ve şeklini istediği gibi çizebilir. Belgede ayrıca, kumandanın belirli düğmelerin çalışma şeklini değiştirebilen özel bir "yorgunluk önleyici" tuşa sahip olduğundan da bahsediliyor. Örneğin, kullanıcılar bir düğmeye tek bir kez basıp bırakabilir, ancak sistem hala basılı tutulduğunu varsayabilir. Ya da bir oyuncu bir düğmeye tek bir kez basarak, sistemin iki kez basıldığını düşünmesini sağlayabilir. Bu özellik, oyun sırasında daha fazla özelleştirme ve fırsat sunacak.

Sony, mevcut kontrol cihazlarının herkesin ihtiyaçlarını karşılamayabileceğini savunuyor. Bunun nedeni, oyuncuların engelli olması da dahil olmak üzere çok sayıda sorun olabilir. Bu endişeleri Access Controller ile zaten ele almış olan Sony, düğmeleri elle çizme yeteneği ile daha sezgisel bir çözüm sunabilir. Önerilen kontrol cihazı, belirli engelleri olan oyunculara yardımcı olmak için sesli geri bildirim özelliğine de sahip olabilir.

Patent görsellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2024 22:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 16:09
Sony kitlesini söğüşlemeye tam gaz devam ediyor. Ps5 çıkardı fakat o konsola 4 senedir hiç özel oyun yapmadı. Sürekli ps4 oyunlarını remaster remake yaparak tekrar çıkardı. Bizim ps fanboylarıda hala burda savunuyor sony i
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 11:18
bırak mürekkebi pro konsol nerde oyun nerde ne oldu bu sektöre
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 01:37
tamam sizde aynen xbox gibi sadece kol duyurun her ay. farklı renk farklı fonksiyonlu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2024 21:16
Bu custom tuş çizme işi bana biraz boş iş gibi geldi. Bunun yerine ps controllerlarını pc'de de çalışabilir yapsalar bir hayli büyük bir yer edinirler pc pazarında. Çünkü çoğu insan ps kumandalarını tercih ediyor. Xbox one kumandaları mesela pc'ye tam uyumlu tak çalıştır. PS öyle değil malesef.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Sony Kumandası Üzerinde Çalışılıyor
İlginizi Çekebilir