1/2

XCOM: Enemy Within

Hakan Bozdemir 12.11.2013 - 14:17
Dolu dolu bir DLC geliyor
Herkese tekrardan merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlerle yeni bir ön inceleme yapacağız. Bu seferki ön incelememiz diğerlerinden farklı olarak bir DLC ön incelemesi. Taktiksel sıra tabanlı stratejik oyunumuz XCOM: Enemy Unknown’un Enemy Within DLC’sini inceliyoruz. Bu DLC’yi satın aldığımızda bizleri neler bekliyor, getirdiği yenilikler neler gibi soruları cevaplamaya çalışacağım.

XCOM: Enemy Unknown’un oynadıysanız eğer oyunun yapısını genel olarak bilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız sitemizdeki Enemy Unknown incelemesini okuyarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. O incelemeyi okuduktan sonra bu incelemeyi okursanız daha iyi bir şekilde yenilikleri anlarsınız. Birçok ödül almış bu oyunun DLC’si de kendisinden güzel olmuş diyebilirim, keyifle test ettim.

XCOM: Enemy Within
Dolu dolu bir içeriğe sahip!
Enemy Within'in ön inceleme sürümü elimize ulaştı ve ben de oturup bayağı güzel bir şekilde oynadım.

Enemy Within ile birlikte oyuna yeni bir kaynak ekleniyor: Meld. Bu kaynak bir konteynır içerisinde yer alıyor. Abductions, Crashed UFO ve Landed UFO görevlerinde bu kaynaklardan iki tane bulunuyor. Birisi bizim görebileceğimiz yakın bir yerde iken, diğeri de oldukça uzakta. Bunları ele geçirmek oldukça iyi ve oldukça güzel geliştirmeler sağlıyor. Fakat ele geçirmek pek kolay değil. Uzaylılarla uğraşırken bir yandan da bunları ele geçirmek oldukça zor oluyor. Üstelik bu Meld konteynırları kendilerini yok etmeye ayarlılar. Yakınımızda bulunan konteynır 5 sıra sonra kendini imha ederken, uzakta bulunan konteynır da 10 sıra sonunda patlıyor. Eğer yakınında askerleriniz bulunuyorsa, bu patlamadan onlar da etkileniyorlar. Meld alıp almamak size kalmış bir şey.

Ben Meld’leri her zaman için almanızı öneririm. Meld’ler sayesinde yeni bir asker sınıfı üretebiliyorsunuz. Bu asker sınıfı MEC Troopers olarak adlandırılıyor. Herhangi bir sınıftan olan bir askeri MEC Troopers’a dönüştürmeniz mevcut. Nanotek organizmalarını kullanarak askerlerinizi bir nevi modifiye ediyor ve onları birer robota dönüştürüyor. MEC Troopers’lar oldukça güçlü fakat bu sınıftan bir asker yaratmak o askeri çok zorlu yollara sokuyor.

MEC’lerden tam olarak bahsetmeden önce Gene Mod’lardan bahsetmek istiyorum. Uzaylı otopsileri sonucunda ortaya çıkan bu genetik modifikasyonları askerlerinizin üstünde kullanmanız mümkün. Genetik Laboratuvar’larda işlediğimiz G-mod’ları, askerlerimizin kullanabileceği çeşitli zırhlara dönüştürüyoruz. Beyin, göz, göğüs, cit ve bacaklar gibi kısımlara yeni zırhlar yaparak ekstra koruma ve ekstra vuruş bonuslarına sahip oluyorsunuz.

XCOM: Enemy Within
Yeni birim sınıfları, yeni uzaylılar!
Beyninize yerleştirmiş olduğunuz “Neurel Feedback” ile sizin askerinizi ele geçirmeye çalışan bir uzaylıyı öldürebilmeniz mümkün. Eğer uzaylı bunu yaparken başarısız olursa sonuç geri teperek ona zarar veriyor ve onu öldürüyor.

Göğüs için yapılan bir özellik ise size ikinci bir kalp sağlıyor ve öldüğünüzde dirilmenizi sağlıyor. Cildiniz için geliştireceğiniz “Bioeletric Cilt” ile görünmez düşmanları ortaya çıkartırken, “Mimetic Cilt” ile birlikte askerlerinizi görünmez kılabiliyorsunuz. Genetik modifikasyonları kullanmak Meld ve para harcamanıza sebep oluyor fakat oldukça karlı bir iş olduğunu söyleyebilirim.

İşte şimdi geldik MEC Trooper’lara.
Belirli bir rütbeye erişmiş olan askerlerinizi, sınıfları farketmeksizin, birer MEC Trooper’a dönüştürebiliyorsunuz. Askerleriniz kollarını ve ayaklarını feda ederek onları sibernetik implantlar ile değiştiriyorlar. Hatta seslerinde bile çeşitli değişmeler görülebiliyor. Yani mekanik bir hal alıyorlar. MEC Trooper’lar özel bir kıyafet giydiklerinden dolayı normal savaş ekipmanlarını kullanmıyorlar. Minigun, Railgun ve Particle Cannon gibi silahlara sahipler. Bu dev askerler kendi aralarında üç sınıfa ayrılıyorlar: MEC-1 Warden, MEC-2 Sentinel ve MEC-3 Paladin.

Sınıfları kendiniz görüp keşfedin demek istiyorum, böyle daha zevkli olacaktır. Zaten her biri seviye atlıyor ve yeni özelliklere kavuşuyor. Onları burada açıklamanın bir manası yok bana göre. Fakat aralarından Warden’dan bahsetmek istiyorum. En azından bu robotlardan birinin neler yapabildiğini görün.

MEC-1 Warden tamamen yakın menzilli bir dövüşçü. İki farklı özelliği bulunuyor: Kinetic Strike Module ve Flamethrower. Kinetic Strike Module ile dibinizdeki bir düşmana güçlü bir yumruk atıyorsunuz ve ona 12 gibi bir hasar veriyorsunuz. Flamethrower ile birlikte önünüzde bulunan düşmanları yakarak eritmeniz mümkün Bu iki özellik uzaylılar karşısında savaşırken oldukça işinize yarıyor. Tüm bunları DLC çıktıktan sonra rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.