Xbox'ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor

Tunay Şahin 6.07.2024 - 12:14
Eski Xbox Kültür Lideri Jessie Thomas'ın da aralarında bulunduğu pek çok çalışanın işten çıkarılması endüstri için endişe verici haberleri gösteriyor.

Xbox, video oyun endüstrisindeki işten çıkarmaları sürdürüyor. İşten çıkarmalar zinciri, eski Xbox Kültür Lideri Jessie Thomas'ın tatildeyken işten çıkarıldığını öğrenmesiyle gündeme geldi.

Xbox'ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor: Video Oyun Endüstrisinde Durgunluk Sinyalleri

Herhangi bir kaynak göstermese de sektör analisti Tom Warren, daha fazla işten çıkarma dalgasının yakın olduğunu iddia ediyor. Microsoft'un son dönemde Alpha Dog Studios ve Tango Gameworks gibi stüdyoları kapatması, şirketin portföyü için umut verici olmayan bir tablo. Ocak ayında başlayan ve 1.900 çalışanın işten çıkarılmasıyla devam eden süreç, Bethesda iştiraklerinin kapatılmasından önce gerçekleşti.

Xbox'ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor
İlginizi Çekebilir: Black Ops 6 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Xbox hayranları için yıl umut verici bir Xbox Showcase ile başlamıştı; ancak, şimdi gözler, büyük ölçüde dış stüdyolar tarafından geliştirilen oyunlara ve işten çıkarmaların "Project Latitude" gibi projeler üzerindeki potansiyel etkilerine çevrildi. Bloomberg'den Jason Schreier, "hala bitmemiş olan geniş çaplı bir maliyet düşürme girişimi" kapsamında daha fazla işten çıkarma yapılacağını ima ederek bu durumu daha da belirginleştirdi. Schreier, Tom Warren'ın raporlarının doğruluğunun altını çiziyor.

Xbox'un stratejilerinin yanı sıra Microsoft'un Activision'ı satın alma girişiminin şu ana kadar beklenen etkiyi göstermemesi, Black Ops 6'nın Game Pass'e doğrudan yüklenmesiyle değişebilir. Ancak bu durum, küçük stüdyoların toplu olarak satın alınmasının bazı başarılara rağmen, son zamanlardaki stüdyo kapanmalarıyla sorgulanır hale gelmiştir. Bu kapanmalar, sektördeki yaratıcı bireylerin işlerini sürdürebilmesi için endişe uyandırıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2024 09:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2024 21:12
Çok şişti, kalite kalmadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox'ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor
İlginizi Çekebilir