Xbox Series X SSD'sinin yarattığı farklar için örnekler paylaşıldı

Berat Darıcı 17.03.2020 - 10:19
Microsoft, Xbox youtube kanalı üzerinden yeni oyun konsolu Xbox Series X yeniliklerinden olan SSD güçlendirmesi için 2 ayrı demo videosu paylaştı.

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X için detaylar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox Series X'in detaylı sistem özelliklerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse konsolun iki ayrı özelliği olan güçlü SSD performansı ve "Quick Resume" özellikleri ile alakalı iki kısa video paylaşıldı.

Xbox Series X, SSD'nin yarattığı  farklar için örnekler paylaşıldı

İlk videomuz konsolun özelleştirilmiş 1 TB NVMe SSD'si ile alakalı. Videoda zombi hayatta kalma temalı State of Decay 2'yi görmekteyiz. Sol taraftaki ekranda Xbox One X ile oynatılan oyun bulunmakta. Sağ taraftaki ekranda ise Xbox Series X ile oynatılan oyun var. Yeni nesil konsolumuz oyunu yaklaşık 10 saniyede yüklemeyi başarıp oynanabilir hale getiriyor. Xbox One X ise 50 saniyeden biraz daha uzun bir süre sonucunda oyunu yükleyip oynanabilir hale getiriyor. Youtube üzerinden paylaşılan videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Xbox Series X ile oyunlar arası yükleme ekranı yaklaşık 5 saniye sürecek

Gelelim ikinci videomuza. Burada daha önce oynadığınız ve ara verdiğiniz bir oyuna daha sonra döndüğünüz zaman karşılaşacağınız yükleme ekranları gösterilmekte. Sonuçlar ise süper. İlk başta video Stade of Decay 2 ile başlayıp hemen Forza Motorsport 7'ye geçiyor. Daha sonra Ori and the Blind Forest Definitive Edition ile devam ediliyor. Hemen ardından sırasıyla The Cave ve Hellblade: Senua's Sacrifice geçiş yapılıyor. En son ise tekrardan Stade of Decay 2'ye dönüş yapılıyor.

Oyunlar arası yükleme ekranları ortalama 5 saniye civarı sürüyor. "Quick Resume" isimli bu özellik yine konsolun büyük oranda 1 TB NVMe SSD'si sayesinde yapılabilen bir yenilik.

Konsolun özellikleri ilk duyurulduğu zaman 4K ve 120FPS desteğiyle beraber en çok konuşulan diğer bir özellikte konsolun GPU tarafının 12 TFLOPS gücünde olmasıydı. Microsoft ise geri planda kalan SSD güçlendirmesinin aslında ne kadar büyük farklar yarattığını gözler önüne serdi. Konsol  USB 3.2 üzerinden ek bir 1TB NVMe SSD ile güçlendirilme şansını da oyunculara sunuyor.

Fiyatı hakkında hâlâ bir detay paylaşılmayan konsol bu yılın tatil ödemi içerisinde çıkışını gerçekleştirecek. Xbox youtube kanalına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Xbox Series X ile 4K 120FPS oyun görecek miyiz?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 04:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2020 11:26
2010 yılına hoş geldiniz fukara konsolcular.
Naru61
Naru61 20.03.2020 05:05
Adam konsulcularin parasiz oldugundan pc almadigini zannediyor.Yavv ne olacak bu cahilliginiz acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 17:51
ZATEN GÖSTERİLEN OYUN TEKNİK OLARAK BOZUK BİR OYUN KEŞKE SPİDERMAN'DA GÖSTERSELERDİ AHAHHAHAHHAHA YA DA GOD OF WARDA AHAHHAHAHHAH X BOX ÇÖPLERİ AHAHHAH
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 13:20
Bir zamanlar sony vardı vaaybe...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 13:07
Ssd nin ne kadar farklı olduğunu zaten senelerdir pc ler sayesinde biliyoruz. Yani yeni bir teknoloji değil, insanlar zaten biliyor hatta bir çoğu uzun süredir kullanıyor. Da konsollar ne zaman çıkacak asıl? Korona yüzünden 1 sene daha ertelenecek diyorlar. Çıkmadan eskiyecek. Pc ler hala gelişiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Series X SSD'sinin yarattığı  farklar için örnekler paylaşıldı
İlginizi Çekebilir