Xbox Live'da güvenlik artıyor

Hasan Uğur Nayır 19.07.2012 - 11:27
Microsoft'tan güvenli adımlar
Windows 8 ve mobil alandaki gelişmelerden sonra gözler Microsoft ve Xbox’a çevrilmişti. Yeni nesil Xbox ile ilgili halen kesin detaylar bilinmezken, Xbox Live’la ilgili bazı gelişmeler var. 2012 başında bazı hack olayları ile uğraşan firma Xbox Live’da değişikliklere gidiyor. Bu değişiklikler ise güvenlikle ilgili.

Xbox Live'da güvenlik artıyor
Xbox Live bundan böyle üyelerine daha fazla bildirim gönderecek. Üyeler şifrelerini değiştirmeleri ve gerekirse Xbox desteğine başvurmaları için bilgilendirilecek. Bu sayede ele geçen bir hesap daha hızlı kilitlenecek ve araştırarak hesabın tekrar aktif olma süreci hızlanacak. Ayrıca şirket zararlı yazılımlar ve Phising yoluyla elde edilen hesap bilgilerini internette yayımlayanlara karşı yasal hamlelerde bulunacak.

Xbox.com üzerinden yapılan alımlarda veya hesapta yapılan değişikliklerde üyelerin daha önce vermiş oldukları telefonlara ve ikincil e-posta adreslerine özel kodlar gönderilecek. Böylece üyeler bir hareket bilgileri dışında olduysa derhal durumdan haberdar olacaklar. Ayrıca şirket marketteki suç aktivitelerini azaltmak üzere çalıştıklarını belirtiyor. Kimlik hırsızlığı, kredi kartı sahtekarlığı ve çalınan hesapların satılması durumunda hukuksal süreç başlatılacak ve hesap ile konsol banlamaları yapılacak. Microsoft ayrıca hesaplarda “12345” gibi çok basit şifrelerin kullanılmaması gerekliliğini özellikle belirtiyor. Güvenlikle ilgili adımlar atılmış durumda. Xbox.com üstünden login olduğunuzda artık site üstünden Xbox üyeliğinizin kayıtlı olduğu adrese bir kod gönderiliyor. Bu kodu şifrenizle birlikte kullanarak login olabiliyorsunuz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2024 00:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Live'da güvenlik artıyor
İlginizi Çekebilir