1/3

World of Warcraft: Shadowlands Alpha İnceleme

Samet Basri Taşlı 25.05.2020 - 11:50
World of Warcraft: Shadowlands'ın Alpha sürümünün incelemesi ile karşınızdayız. Bu yazımızda Shadowlands’de karşılaşacağımız yeniliklerden bahsedeceğiz.

Çıkışının üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen, dünyanın en popüler MMORPG oyunlarından birisi olarak yoluna devam eden World of Warcraft, yeni ek paketi Shadowlands’i bu yılın sonlarına doğru yayınlayacak. World of Warcraft: Shadowlands henüz geliştirme aşamasında olsa da, Blizzard tarafından yayınlanan alpha sürümü, oyuna gelecek olan yenilikleri ve yapılan değişiklikleri tecrübe etme fırsatı sunuyor. Bu yazımızda, hikaye ile ilgili herhangi bir spoiler vermeden, Shadowlands’de karşılaşacağımız yeniliklerden bahsedeceğiz. 

Warld of Warcraft: Shadowlands Alpha

İncelemeye başlamadan önce belirtmemiz gereken bir konu var. Alpha sürümü sürekli olarak güncelleniyor ve yeni özellikler ekleniyor. BlizzCon’da yayınlanan Bastion haritası ile başlayan alpha, Nisan ayı içerisinde yeni bölgeler ve özelliklerin eklenmesi ile genişletildi. Bu inceleme, alpha sürümün Mayıs ayı içerisindeki versiyonuna kadar yayınlanan içerikler ile yapıldı.

World of Warcraft: Shadowlands Alpha İnceleme

Covenant Seçimi

Shadowlands paketiyle birlikte Alliance ve Horde taraflarının ötesine geçip, kendi Covenant’ımızı da seçmemiz gerekecek. Daha önce Burning Crusade ek paketini oynamış olan oyuncular, Aldor ve Scryers arasında yaptığımız seçimi hatırlar. Burada da benzer bir seçim yaparak, yeni yetenekler ve çeşitli ödüller kazanma şansı yakalayacağız. 

Seçebileceğiniz 4 farklı Covenant bulunuyor. Bulundukları bölgeye göre Kyrian (Bastion Bölgesi), Venthyr (Revendreth Bölgesi), Necrolords (Maldraxxus Bölgesi) ve Night Fae (Ardenweald Bölgesi) olarak ayrılıyorlar. Bir Covenant’ı seçebilmek için, öncelikle bağlı bulunduğu bölgedeki hikayeyi tamamlamak gerekiyor. 

Bildiğiniz gibi, oyundaki seviye sınırı 120’den 60’a düşürülüyor. Şu anda 120 seviye olan karakterlerimiz, Shadowlands ile birlikte 50. Seviyeye düşürülecek. The Maw bölgesindeki olayların ardından Shadowlands’e giriş yapacak ve seçtiğimiz bölgenin hikasini oynayarak son seviyeye ulaşabileceğiz. Bölgenin hikayesi tamamlandığında, oraya ait olan Covenant seçilebilir hale gelecek. 

Seçtiğimiz Covenant sayesinde sınıfımıza özel yetenekler elde edebileceğiz. Örneğin, Hunter sınıfındaki bir karakter, Venthyr’e katılarak “Flayed Shot” adında özel bir saldırı öğrenebilecek. Bu saldırı hem düşmana %250 gücünde bir kanama saldırısı yapacak hem de her hasar verişinde, en güçlü yeteneklerimizden biri olan “Kill Shot’ı”, herhangi bir kısıtlama olmadan, rakip üzerinde kullanma şansı verebilecek. Necrolord tarafını seçen bir Hunter ise, “Death Chakram” adında, düşmandan düşmana sekebilen ölümcül bir disk fırlatabilecek. 

Seçtiğimiz tarafla birlikte yalnızca sınıfa özel yetenekler gelmiyor. Her Covenant’ın kendine ait bir özel yeteneği bulunuyor ve görevleri tamamlayan tüm oyuncular bu yeteneğe sahip oluyor. Şimdilik deneme fırsatı bulduğumuz tek yetenek, Venthyr tarafından verilen “Door of Shadows” oldu. Bu yetenek gölgelerin içinde hareket ederek, hedeflediğimiz noktada ortaya çıkmamızı sağlıyor. 

World of Warcraft: Shadowlands Alpha İnceleme

Covenant’ların tek avantajı özel yetenekler değil. Her grubun kendine özel binekleri ve kozmetik olarak kullanabileceğimiz zırh setleri bulunuyor. Bu da Covenant seçimini daha zor hale getiren şeylerden birisi. Paladin bir karakterin, sınıfının doğası gereği, ışığın tarafında gözüken Kyrian’ı seçeceği düşünülse de, zırh setleri ve kullanabileceği yetenekler için Necrolord ya da Venthyr gibi alakasız gözüken tarafları seçmesi mümkün. Covenant’ların herhangi bir sınıf ya da taraf kısıtlaması bulunmadığından, karakteriniz ne olursa olsun, istediğimiz tarafa katılabiliyoruz. Hatta ileride taraf değiştirmemizin de mümkün olduğu söyleniyor ama bunun oldukça uğraştırıcı bir iş olacağını tahmin etmek zor değil. 

Katıldığımız Covenant’a dahil NPC karakterler ile, “Soulbind” adı verilen bir işlem sayesinde, ortaklık kurabiliyoruz. Daha önceki ek paketlerde gördüğümüz takipçi sistemine benzeyen “Soulbind” ile seçtiğiniz karakterler, kendilerine has yetenekler, silah sistemleri ve özel bir görev ile birlikte gelecek. Alpha sürümünde ayrıntılı bir şekilde tecrübe etme şansımız olmayan sistem, ilerleyen dönemlerde ayrıntılı bir şekilde denenebilir hale gelecek. 

Akıllara gelen en önemli soru “Yeni karakter açtığımızda, Covenant seçimi için aynı görevleri yapmak zorunda mı kalacağız?” oluyor. Blizzard, oyuncuların bu konuda endişelenmesine gerek olmadığını söylüyor. Daha önce Revendreth bölgesini bitiren bir oyuncu yeni karakteriyle Venthyr olmak isterse, farklı bir bölgede son seviyeye ulaşsa bile, Venthyr tarafını seçebilecek. Böylece alt karakterlerimiz için aynı görevleri tekrar tekrar yapmak zorunda kalmayacağız.