1/3

World of WarCraft: Mists of Pandaria

Özgür Yıldız 19.03.2012 - 18:02
İşte WoW'un yeni paketinden son bilgiler
Diablo 3’ün sıkça konuşulduğu şu günlerde biraz arkaplanda kalmasına rağmen, World of WarCraft’ın yeni ek paketi Mists of Pandaria’yla ilgili tonlarca yeni bilgi yayımlandı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın turunda açıklanan bilgilerin ambargosu bugün itibarıyla kalktı. Gelin bakalım Pandalar, World of WarCraft’a nasıl adapte edilecek, oyunda ne gibi büyük değişiklikler yaşanacak.

Önce özetler

Detaya inmeden önce kısaca Mists of Pandaria’nın basın turundan ön plana çıkanlara bir göz atalım. İlk olarak büyük haberle başlayalım. Mists of Pandaria’nın son büyük yamasının adı “Siege of Orgrimmar” olacak. Belirtilene göre Horde ve Alliance şehri kuşatacak ve Garrosh Hellscream’i yoketmeye çalışacak. Bu haberin önemi ise Horde’un en büyük şehri olan Orgrimmar’ın, belki de bu son yamayla birlikte artık Horde şehri olmaktan çıkabileceği ve Horde için bir merkez halinde olan bu yerin alternatif bir lokasyonla değiştirileceği fikri akla geliyor. Bir diğer değişiklik ise Looking for Raid (LFR) sistemine geliyor. LFR sisteminde artık sadece en yüksek zar atan kazanmayacak. En yüksek zar atan kişiler arasındaysanız ve boss’un üzerinde sizin kullanabileceğiniz bir eşya varsa eşyayı kazanabileceksiniz. Kazanamazsınız da belli bir oranda gold kazanmış olacaksınız.

World of WarCraft: Mists of Pandaria
Diğer detaylar arasında 11. karakter slot’unun, AoE loot’lamanın eklendiği, 9 adet 90. seviye heroic zindanla birlikte 14 raid boss’u üç farklı zorlukta 3 raid’de geleceği bulunuyor.

Şimdi de biraz detaylar

Genel olarak medya sunumunda bahsedilenler konuyla ve yeni eklentinin genel hatlarıyla ilgili. Horde ve Alliance arasındaki savaşın konu edileceği hikayede, ilk olarak bu yeni kıtayı keşfedecek ve geçtiğimiz 10 bin senede neler olduğunu anlayacağız. İkini bölümde ise Horde ve Alliance arasındaki savaşa odaklanılacak. Bir nevi bu ek paketin, orijinal WoW’daki hikayenin devamı olduğu belirtiliyor. Ek paketin WoW oyuncuları için bir nevi tatil olduğu belirtilirken, yamalarla hikayenin tansiyonu yükseltilecek.