1/2

World of Tanks (Xbox 360)

Tayfun Erkan 26.02.2014 - 14:00
Xbox 360'ın TANK hali
PC oyuncuları için Free2Play türü olarak bu nesilde piyasaya çıkan World Of Tanks'i eminim bir çoğunuz deneyim etmiştir. Adından da anlaşılabildiği üzere bir çok farklı tank çeşidi ile savaş meydanında tam anlamıyla yaşam mücadelesi verdiğimiz bir oyun World of Tanks. Uzun süredir PC üzerinden oynanan oyun yoğun istek üzerine konsol tarafında da kendisini gösterdi.

Geçtiğimiz E3 fuarında Wargaming, Microsoft sunumunda Xbox 360 kullanıcılarına büyük bir duyuru yapıp, World Of Tanks'in Xbox 360'ı da çıkaracağını açıklamasayla birlikte, oyunu PC'de oyunu oynayamanlar için firma, Xbox 360 sahibi olan oyunculara resmen harika bir fırsat verdi. Ve en sonunda yapım elimize geçti. Bakalım oyunun PC versiyonundan sonra Xbox 360 sürümü neler vaad ediyor.

World of Tanks (Xbox 360)
Her tankın değeri ayrıdır
Öncelikle PC'de oyunu oynamış kişiler zaten yapımın ne tür bir oynanış mekaniklerine sahip olduğunu biliyorlar. Bu incelememiz de sadece yapımın Xbox 360 sürümünde var olan detaylardan bahseceğiz. Bu arada belirtelim, World Of Tanks Xbox 360 için de Türkçe olarak piyasaya çıktı.

Türkçe olsa da bazı kısımların çevirilmediğini gördüm ama yine de konsol sürümünde de oyunu kendi dilimizde oynamak ayrı bir güzel. Oyunun kurulumunu gerçekleştirdiğinizde bazı güncelleştirme paketlerini konsolunuza yüklemek zorundasınız Bunlar biraz zamanızı alsa da, oyunun boyutunun küçük olduğunu dile getirelim.

World of Tanks (Xbox 360)
Ve her tank ayrı haz verir
Yapım da toplamda 3 çeşit tank türü var. Bunlar, Light Tank,  Medium Tank, Heavy Tank olarak sınıflandırılıyor. Tabii ilk başladığınız an itibaren pek seçim yapamıyorsunuz. Yalnızca 1. seviyede olan 3 adet tank ile giriş yapıyorsunuz. Size önerim, oyuna başlamadan ilk önce eğitime girip, biraz alıştırma yapmanız. Yoksa benim gibi eğitime geçiş yapmadan, direk paldır küldür savaş meydanına inerseniz pek sağ çıkacağınızı söyleyemem.

Açılan tankları dilediğiniz gibi hem kişileştirip, hem de tankınızın daha güçlü olması için çeşitli donanımlar ekleyebiliyorsunuz. Elbette bunları yapmak için oyun içinde gerçekleştiğiniz maçlar sonucunda deneyim puanlarına ve alacağınız kredilere ihtiyacınız var. Donanım yükseltmeleri sayesinde karşılaşacağınız düşmanlara uzun bir zaman direnebilirsiniz. Oyundaki ana amacımız elbette, düşman tanklarını yok etmek veya düşmanlarınızın bulunduğu bölgeleri ele geçirip daha fazla tecrübe puanı almak.