Wolfenstein II: The New Colossus

Furkan Güler 25.07.2017 - 13:15
İkinci Dünya Savaşı'na farklı bir pencereden bakan Wolfenstein II: The New Colossus'a yakından bakıyoruz.
Onlarca filme konu olan İkinci Dünya Savaşı teması, Hollywood'un içine kattığı sihir ile herkes için ilgi çekici olmuştur. Birinci Dünya Savaşı'nın aksine kötü bir tarafın olduğu İkinci Dünya Savaşı'nın hırs ve öfkesini yansıtan Wolfenstein: The New Order, alternatif bir hikaye sunması ile birlikte oyuncuların beğenisini toplamıştı. Nazilerin acımasızlığı ve diğer ırklara koyduğu tepkinin aksine, Wolfeinstein: The New Order'da Nazilerin devasa savaş makinaları ve ileri seviye teknolojilerini gözler önüne seren sahneler vardı. Yer yer görkemli savaş atmosferi sunan, bazen de klostrofobik alanlarda gizlilik ile ilerlediğimiz bölümler içeren bir önceki oyunumuz, çıktığı dönemde oyun basınının gözdesi olmuştu. Dolu dolu bir hikayenin yanında ana karakterimiz BJ Blazkowicz'in savaşa bakış açısının aslında ne kadar doğru olduğunu gördüğümüz oyun, eski tip FPS oyunlarına da benziyordu. Battlefield ve Call of Duty'nin arasında sıkışmış FPS türü, Wolfenstein: The New Order'ın çıktığı dönemde rahat bir nefes alabilmişti. Nazilerin dünyayı zorbaca kontrol ettiği ve Amerika'nın Almanlar karşısında boyun eğdiği Wolfenstein: The New Order'ın devam oyunu ise geride bıraktığımız E3 fuarında bekleyenlerinin karşısına çıktı.


Panel sırasında yayınlanan uzun video Wolfenstein: The New Order'ı oynayan oyuncuları fazlasıyla heyecanlandırmayı başardı. İlk oyunda bazı olaylar sonucunda karakterimizin vücudu neredeyse parçalanmış haldeydi. Bu yüzden karakterimizin 5 ay boyunca komada olduğunu görüyoruz. Muhtemelen direnişe ait olan bir hastanede gözlerini açan Blazkowicz, uyandığında karısı Anya ile karşılaşıyor. Bu arada detaya göre karakterimizin ikiz çocukları olacağını da öğreniyoruz. Bir önceki oyunda olduğu gibi arkadaşlarının acı çekmesini izlemek zorunda kalan kahramanımızın intikam ateşinin halen sönmediği açık bir şekilde belli oluyor. BJ Blazkowicz'in tekerlekli sandalyeye bindiğini sekanslarda ise aksiyona hiç ara vermeden oyuna devam edebiliyoruz. Oyunun girişinde tamamen tekerlekli sandalyede olacak olan kahramanımızın bacakları tutmasa bile gizlilik gerektiren görevleri rahatlıkla yapabiliyor.

Wolfenstein II: The New Colossus
İlk oyunun başlangıcında heyecanın doruk noktada olduğu bir savaşın ortasında kendimizi buluyorduk. Bu sefer tam tersi şekilde Wolfenstein: The New Colossus'ta oyunun başlarında sakin bir şekilde ilerleyeceğiz. Ayrıca karakterimizin ayağa Da'at Yichud Power zırhı yardımı ile kalktığı belli oluyor. Yeni zırhıyla adeta Iron Man'e benzeyen Blazkowicz, zırhını istediği şekilde kontrol edebilmekte. Zırh dolayısı ile oyuna yeni yetenek sistemi ve farklı oynanış mekaniklerinin ekleneceğinden emin olabiliriz. Hali hazırda hızlı olan oynanış yapısının yeni zırh ile birlikte daha hızlı olacağını varsayabiliriz. Görünüşe göre bu sefer Nazilerin üstüne hücum yaparken iki kere düşünmemize gerek yok.

Silah çeşitliliğine de dikkat çeken videoda, silahların ince işçilik ile tasarlandığını görebiliyoruz. Her bir silahın kendine ait özelliği olduğu Wolfenstein: The New Colossus, değişiklik arayan oyunculara ilaç gibi gelecektir. Direniş tarafında ise bu sefer farklı bir topluluğa dahil olacakmışız gibi duruyor. İlk oyundan tanıdık yüzler ile beraber direnişimizin sonunu getirmeye çalışacağız. Oyunun ses ve grafikleri ise tam anlamıyla muhteşem olmuş. İkinci Dünya Savaşı silahlarının tokluk hissini daha oyunun videolarını izlerken bile hissedebiliyoruz. Tabii ki oyunun ateş etme mekaniklerini, elimize kontrolcüyü almadan test etmek oldukça güç. Grafik tarafında ise oyunun neslimize ayak uydurabildiği belli oluyor. Kaplamalar tam olarak foto realistik değil ancak, Nazilerin korkutucu havasını oyuncuya aktarmak için yeterli seviyede. Ancak ilk oyunda yüz animasyon problemlerinin Wolfenstein: The New Colossus'ta da karşımıza çıkacağı videodan belli oluyor. Ayrıca oyun motorundan kaynaklı ilk oyunda karşımıza çıkan hata silsileleri ile umarız ikinci oyunda karşılaşmayız.

Wolfenstein II: The New Colossus
Sona geldiğimizde Wolfenstein: The New Colossus, ilk oyunun başarısını taşıyacak potansiyele sahip. İkinci Dünya Savaşı'nın alternatif bir hikayesini anlatan serinin ikinci oyunu, FPS oyuncularını yine mest etmek için çoktan yola çıktı. BJ Blazkowicz'in hikayesinin devam ettiği yeni oyunda yeni arkadaşlar, yeni silahlar, yeni düşmanlar ediniyor ancak yeni bir amaç edinmiyoruz. Wolfenstein: The New Colossus 27 Ekim 2017 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkacak.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2017 22:50
Wolfenstein II The New Colossus Could Not Write Crash Dump hatası veriyor acıl yardım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2017 01:50
Return Castle Wolfenstein, birde 2009 versiyonu süper.sonrakiler daha aksiyon yapılı gizem dozu zayıf, ben bunu sevmiyorum, Wolfenstein konseptine aykırı bulumuşumdur bu versiyonda sanki gene aksiyon dozu fazla gizem dozu düşük.Belki inamazsınız ben hala Return Castle Wolfenstein oynuyorum.
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2017 20:50
Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hickey
Hickey 26.07.2017 05:34
Sonu tahmin ettiğim gibi olacak muhtemelen, nazilerin ileri gelenlerini tek tek öldürüyoruz teknoloji kaynaklarını ele geçiriyoruz onların güç aldığı santralleri parçalıyoruz naziler yok oluyor falan. Bir bakalım doğrumu tahmin ettim acaba!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 14:35
vur vur ilerle oyunları çok saçma gelmeye basladı artık biraz geliştirebilirlik lazım bu oyuna yetenek ağacı türünde bişeyler de olabilir grafik kan efekti falan güzeldi bi önceki oyunda hatalarıda vardı kaplama hataları çoktu
Masterlee
Masterlee 25.07.2017 21:56
Yetenek ağacı koysanda vurmadan ilerleyemessin ama sonuçta vurmadan ilerlemek istemiyorsan oynamayacaksın bu oyunu. Yorumun çok saçma..
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:54
Napalım vurmayıp ilerliyemiyoruz..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 14:11
Güzel kardeşim...O zırh zaten İLK OYUNDA giydiğimiz zırh. Ayrıca eski oyun modifiye ID TECH 5 ile yapıldı bu oyun DOOM'un yapıldığı ID TECH 6 ile yapıldı, ne animasyon sorunu, animasyonlar şahane, iş olsun diye ön bakış mı şimdi bu? İki gram bilgi verin, fragmanda ne gördüyse yazmış adam ön bakışmış
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 19:02
aynen öle kardesım yazık valla eskı ustadların kemıklerı sızlıyodur boyle on ıncelemelerı felan görunce
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 16:12
Ufak bir yanlışın olmuş, düzelteyim. İlk oyundaki zırhı BJ Blazkowicz hiç giymedi. Yan karakter olan Caroline Becker, oyunun son kısımlarına doğru giyiyordu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wolfenstein II: The New Colossus
İlginizi Çekebilir