1/2

Watch Dogs 2 Duyuruldu + Tüm detaylar ve Videolar!!

Murat Oktay 8.06.2016 - 19:38
Oyuna dair her şey burada!
Birkaç gündür sızıntılar ile karşımıza çıkan Watch Dogs 2 nihayet resmi olarak yüzünü gösterdi. Oyunun duyurusu ile birlikte Watch Dogs 2'ye ait birçok bilgi de açığa çıktı. Elimize gelen ve oyunun yapımcılarından biri olan Dominic Guay'ın hikaye ve oynanış anlamında açıklamış olduğu bilgiler ise şu şekilde;

Öncelikle "Her şey gerçeklikle başladı" cümlesi ile açılışını yapan Watch Dogs 2'nin ilk oyunun hatalarından ders alan bir yapım olduğu vurgulanıyor. Bu bağlamda yapım ekibi ilk oyuna gelen eleştirileri ince eleyip sık dokuyarak değerlendirmiş ve bu eksikleri yeni oyunda gidermeye çalışmış. Oyunun ana temeli olan hackleme unsuru daha net bir şekilde karşımıza çıkacağı ve bu konuda oyuncuların hacker olma keyfini yaşayabilmeleri için yapım ekibi elinden gelen gayreti gösterdiği belirtilmiş.


Oyunda Marcus Halloway isimli karakteri yöneteceğiz. İşlemediği bir suçun ve ctOS 2.0 sisteminin bir kurbanı olan Marcus olarak olayın perde arkasını araştırmakta tabi ki bize düşecek. Şehrin elektronik altyapısı olarak adlandırabileceğimiz, ilk oyundaki sistemin 2.0 versiyonu olan ve yanlış eller tarafından kullanılan ctOS sistemini çökertmek öncelikli görevimiz olacak.

Oyunun geçtiği mekan daha önce sızıntılarda ortaya çıktığı gibi San Francisco olacak. Yaşayan bir dünyaya daha çok önem veren Ubisoft, şehrin birçok önemli noktasını oyuna aktarmış. Yaşayan bir şehir olgusuna vurgu yapılması açısından şehirde karşılaşabileceğiniz birçok öğeye oyunda da rastlayacaksınız. Etkileşimin de üst seviye olacağı oyunda sizin haricinizde etrafınızdaki insanlar da bu yaşayan dünyanın bir parçası olacaklar. Kimi köpeğini gezintiye çıkarmış, kimi polis çağırmış ya da yoldaki kavgayı ayırmaya çalışan insanlar bile görebileceksiniz. Sahil taraflarına doğru gittiğinizde ise burada sizi foklar karşılayacak. Tabi gerçek mekanlar dışında ilk oyunda da karşımıza çıkan bazı şirketler ikinci oyunda yine aktif rol oynayacak. Örneğin Tidis Corparations'ın oyunda yer alacağını göreceğiz.


Konu hack olunca ilk oyunda olduğu gibi birçok olaya telefonumuz ile müdahale etme şansımız bulunuyor. Bu sistem Watch Dogs 2'de biraz daha geliştirilmiş. Her aracı ya da şehirde bulunan elektronik aletleri kırabiliyor, gördüğünüz tüm karakter bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz. Hatta kendi alet ya da robotlarınızı yapma imkanı da sunulmuş. Öyle ki son dönemin popüler teknolojilerinden biri olan droneları bile oyun içerisinde hackleyerek dilediğimiz şekilde kullanabileceğiz.

Hack olayı başta da dediğim gibi bu sefer oyunun ana odağı konumunda. Yine de oyuncuya özgürlük bırakılmış. Yani oyunun tek tabanca takılıp aksiyona girerek bitirebilir ya da tamamen hackerlık deneyimlerinizden faydalanarak gölgeler içerisinde kalabilirsiniz.