1/2

Warriors: Legends of Troy

Arda Gündüz 4.10.2010 - 14:38
Truva savaşı ve tanrılar
Truva Savaşı, kitaplara ve filmlere konu olmuş, tarihin önemli çarpışmalarından bir tanesi. 10 sene süren savaş, sadece gidişatıyla değil, ön plana çıkan kahramanlarıyla da önemli bir yere sahip. Warriors: Legends of Troy da, kendisine tema olarak Truva Savaşı’nı seçmiş. Yunanlılar ve Truvalılar arasındaki çetin mücadele konu alınıyor. Ayrıca belirtmekte de fayda var, yapım Dynasty Warriors serisinin parçası olarak geliştiriliyor, ancak tamamen farklı bir yapıyla geliyor.

Tarihi topraklar

Yapımda hem Yunanlılar, hem de Truvalılar’ın görevlerini oynayabileceğiz. Böylelikle 10 sene süren savaşın birçok boyutunu da görmüş olacağız. Çeşitli ara videolarla desteklenecek olan yapımda, Yunan tanrılarının savaşta nasıl bir rol oynadıklarını görme şansına da sahip olacağız. Hikâyeyle ilgili önemli bir başka bilgi de şu: Tarihteki önemli yazılı eserlerden olan Homeros’un İlyada’sından da bölümlere rastlayacağız. Orada Truva Savaşı’yla ilgili işlenmiş olan kısımlar, oyun içerisinde yerlerini alacak. Özetlemek gerekirse, senaryo açısından Warriors: Legends of Troy sıkıntı yaratmayacak gibi gözüküyor ve son derece sağlam kaynaklara dayanıyor. Oyun için Türkiye ve Yunanistan’daki bazı arkeolojik bölgelerde incelemeler yapılmış. Buradaki çalışmalar oyuna da kotarılarak, Truva’nın havası gerçekçi biçimde yansıtılacak.

Warriors: Legends of Troy
Üçüncü şahıs görünümünden oynanacak olan yapımda, kalabalık gruplar halinde gelen düşmanları öldüreceğiz. Nitekim oyun bir savaşı işlediğinden dolayı böyle olması da son derece normal. Yalnız, savaşın da karakterine uygun olarak, vahşet seviyesi biraz fazla tutulacak ve böylece bol kanlı bir yapım bizleri bekliyor olacak. Yunanlılar ve Truvalılar’dan 4’er kahramanı kontrol etme şansına sahip oluyoruz. Şu ana kadar duyurulan kahramanlardan; Yunan tarafında Aşil ve Agamemnon, Truvalılar’da Paris, Hector ve Penthesilea’yı oynayabileceğiz. Her birinin kendine has dövüş sistemi ve özel hareketleri bulunacak.     

Kahramanlarımızın hafif ve ağır saldırılarla birlikte, kendilerine has bitirici hareketleri bulunacak. Bu saldırı şekillerini kullanarak kendimize çeşitli kombolar üretebileceğiz. Bir savaş sırasında, sadece tek bir silah kullanabileceğiz, ama istersek düşmanların yere düşen silahlarını da geçici bir süre kullanabileceğiz.