1/2

Warhammer 40K: Space Marine

Hasan Uğur Nayır 2.09.2011 - 17:32
Hiç bu kadar Ork kesmemiştim!
Warhammer dünyasında strateji türünü karıştırmadan tek bir birey olarak savaşa girmek istiyordum. Space Marine bu imkanı tanıyacak bir oyun olarak duruyordu. Keza yaptığım ön inceleme de umut vadediyordu. Yine umut var ama demo biraz hayal kırıklığı yaşatmadı değil. Tabii sadece iki görevi, tüm oyuna bağlamamak lazım. Gene de çizgisel ilerleyen ve saf aksiyon ne kadar karın doyurur orası da ayrı konu.

Warhammer 40K: Space Marine
Titus’un kanlı macerası

Bilmeyenler için konuyu anlatıp, arkasından demoya doğru geçelim. Space Marine’de Captain Titus isimli karakteri yönetiyoruz. Titus, Graia’nın defansında Ultramarine’lerin ikinci grubunun lideri. Ork ordusu, Imperium askerleri için araç ve silah üreten Imperial Forge Dünyası’na bir saldırı gerçekleştiriyor. Warboss’un amacı kuvvetli bir silah olan Warlord Class Battle Titan’ı çalmak. Titus ve yanındaki ufak gücün görevi de Ork saldırılarını yavaşlatmak. Ortalık curcuna oluyor, Chaos’lar da duruma müdahale ediyor.

Oyunun demosunda iki adet görev bulunuyordu, aralarındaki tek fark birinde Jet Pack kullanıyor olmamız. Her iki bölüm de katıksız aksiyonu bizlere sunuyor. Daha ilk çatışma anından itibaren akın akın Ork sürüleri üstümüze geliyor. Chainsword ile aralarına girip dağıtmak veya dört farklı silahtan birini kullanıp, rakipleri parçalamak elimizde. FPS’lerde ilk başladığımızda su tabancası tabiri yapılan tabanca gibi bir silahımız var, mermisi sonsuz, ancak genel olarak etkili sayılır. Diğer silahlar ise cephane ihtiyacı duyuyor. Siper alma durumumuz yok, koskocaman zırhla karizmatik Space Marine’niz. Zırhımız bizleri koruyor ve enerji kalkanımız var (Halo-Master Chief gibi). Enerji kalkanı yok olsa da, kendi kendine yeniden doluyor.

Warhammer 40K: Space Marine
Sağlık yükseltme ise biraz farklı. Burada devreye bitirici vuruşlar ve Fury modu giriyor. Düşmanlarımız sersemleyince başlarında birer işaret çıkıyor. Bu arkadaşların yanına gidip, E’ye basınca, Titus düşmanları üstünde Chainsword ile ameliyata başlıyor veya kafalarını ezebiliyor. Böylece sağlığınız da tekrardan doluyor. Adam öldürdükçe dolan Fury (Bar ekranın sol alt köşesinde) ise sağlığımızı tekrardan dolduruyor, aksiyon için bizlere artı sağlıyor.