1/3

Warhammer 40K: Space Marine

Uğur Nayır 29.06.2011 - 14:45
Orklar şiş kebap olmak için sıralanacak
Warhammer 40K evreni her zaman ilgi çekici olmuştur. Geniş dünyasında büyük bir yıkım ve savaş hakimdir. Mücadeleler asla bitmez, kan gövdeyi götürür, ırklar arasındaki çekişme sürer. Her savaşçı bayrağına ve kendi tarafına mutlak ölümüne bağlıdır. Kanının son damlasına kadar savaşır. Masaüstü oyunlarıyla kendine ait hayran kitlesi bulunan Warhammer 40K’nın oyunlarına sanal dünyada da rastgeldik.

Strateji oyunlarının usta yapımcılarından olan Relic, bu konuda harika bir iş çıkardı. Kendilerini daha önceden zaten Homeworld ve Company of Heroes gibi harika iki seriden tanıyoruz. Warhammer 40K strateji türünde başarılı örneklerle karşımıza gelse de, bu evrende geçen şöyle adam akıllı FPS veya TPS tarzında bir yapım geliştirilmedi. Vakti zamanında Warhammer 40K: Fire Warrior çıkmıştı, ancak onun da elle tutulacak pek bir yanı bulunmuyordu. Ancak Relic bu boşluğu dolduracak bir isimle çıkageliyor, hem de bomba gibi!

Savaşın bilinmeyen korkunç yüzü

Warhammer 40K: Space Marine resmi olarak duyurulmadan önce aslında etrafta el altından geliştirildiğine dair söylentiler çıkmıştı. Hatta yapımla ilgili birkaç video da internet ortamına sızmıştı. Aradan geçen zaman içinde tabii ki bu sır ortaya çıktı, resmi duyuru da yapıldı. Oyunla ilgili gelişmeler de gün yüzü gördü.

Warhammer 40K: Space Marine
Gelelim elimizde tam olarak neler olduğuna Yapımda Captain Titus isimli karakteri canlandırıyoruz. Kendisi Graia’nın defansında Ultramarine’lerin ikinci grubunun lideri ve oldukça acımasız, korkusuz biri. Ork ordusu Imperium askerleri için araç ve silah üreten Imperial Forge Dünyası’na bir saldırı gerçekleştirir. Warboss’un amacı oldukça kuvvetli bir silah olan Warlord Class Battle Titan’ı çalmaktır. Titus ve yanındaki ufak gücün amacı da bu Ork saldırılarını yavaşlatmaktır. Ancak işin içine Chaos’un karanlık güçleri de dahil olur ve böylece büyük curcuna başlar.