1/6

Vizyondakiler

Ceyda Doğan 7.03.2014 - 17:49
"Eğer ölüm geliyorsa, ben hazırım!"
Sinema dünyasının yeni yıldızları bu hafta 300: Rise of an Empire kadar parlayamacak gibi duruyor. Tarihin tozlu sayfalarından kopup gelen 300: Rise of an Empire, Themistockles'in hikayesini gözler önüne seriyor. Daha fazla uzatmadan sizlere haftanın öne çıkan filmleri hakkında bilgi vereyim.

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi (300: Rise of an Empire)

Vizyondakiler
5 Mart tarihinde IMAX seçeneğiyle izleme şansı yakaladığım 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi, 2006 yapımı 300 filmiyle aynı zaman da geçiyor. Tanrı Kral olarak bilinen Xerxes'in altın kadar saf hale gelişinin hikayesini ve Artemisia isimli bir kadının ruhunu nasıl ölüme sattığını öğreniyoruz. Themistocles'in Kral Darius'u bir okla öldürmesiyle birlikte, oğlu Xerxes kendisini dünyaya tamamen kapatır. Kralın sağ kolu olarak düşünülen Artemisia, onun Tanrı Kral olması için gerekli planları yapar çünkü Yunanlılar'ı ancak tanrılar yenebilmektedir. Planı başarılı olur ve Xerxes önüne gelen her şeyi yıkıp, topraklarını genişletmeye başlar. Bu sırada Artemisia ise Themistocles ile anlaşmaya varmak için sinsiliğini kullanır, zira etrafında güvenebileceği hiç kimse yoktur.

Vizyondakiler
İtiraf etmeliyim ki film, yayımlanan fragmanından çok daha başarılı. 3D filmlerden her ne kadar hoşlanmasam da, savaş sahneleri sırasında insan yüzüne kan sıçramış gibi hissediyor. Ayrıca Tom Holkenborg'a ait müziklerin yanında, Ozzy Osbourne'nun War Pig isimli parçası da, akılda kalan noktalardan biri.

Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures, bir Cruel and Unusual Films/Mark Canton/Gianni Nunnari yapımı olan 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi, aksiyon macera türünde. Filmin başrollerinde Sullivan Stapleton (Gangster Squad) Temistoklis olarak, Eva Green (Dark Shadows, Casino Royale) ise Artemisia olarak yer alıyor. 300 Spartalı'daki rollerini bir kez daha üstlenen isimler ise şöyle: Sparta Kraliçesi Gorgo’yu canlandıran Lena Headey; Dilios’u canlandıran David Wenham; Ephialtes’i canlandıran Andrew Tiernan; Daxos rolünde Andrew Pleavin; ve Pers Tanrı-Kralı Xerxes rolünde Rodrigo Santoro. Başlıca oyuncu kadrosunda, ayrıca, Temistoklis’in en yakın dostu ve danışmanı Aeskylos rolünde Hans Matheson; baba oğul savaşçılar Scyllias ve Calisto rolünde Callan Mulvey ve Jack O’Connell; Pers Kralı Darius rolünde ise Igal Naor yer alıyor.

Vizyondakiler
Noam Murro’nun yönettiği filmin senaryosu Zack Snyder ve Kurt Johnstad’e ait. Senaryo Frank Miller’ın yarattığı Xerxes adlı çizgi romana dayanıyor.

Size tavsiyem, izleyin. Özellikle 3D sevmeyenleriniz varsa bile, filmden hoşlanacaksınız. Zira 300 filmini izlemeyenler varsa spoiler almaları kaçınılmazdır. Hekese hitap etmeyen bir konusu olmasına rağmen, 300 filmini sevenler, bu filme bayılacaklar.

Not ve Spoiler: 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi ve 300 Spartalı filmleri aynı süre zarfında geçiyor. 300 savaşı yapılırken aynı zamanda Themistocles'in denizler savaşı yapılmaktadır. Bir süreden sonra iki film de birinine bağlanacak ve konuyu daha rahat anlayacaksınız.