Valve, Steam bant genişliği yönetiminde COVID-19 boyunca değişikliğe gitti

Berat Darıcı 31.03.2020 - 10:45
Valve yeni açıklama yaptı. COVID-19 yüzünden Steam bant genişliği üzerinde değişiklikler yapıldı. Sistem artık otomatik olarak yeni kuralları izleyecek.

Steam bundan sonra yakın zamanda oynamadığınız oyunların güncelleştirmelerini yoğun olmayan saatlerde yapmak için otomatik olarak ayarlayacak. Değişiklik bu haftadan başlayarak birkaç güne yayılacak. Sadece son 3 gün içerisinde oynanan oyunlar güncelleştirilecek. Eğer bir oyunu oynamak isterseniz her zaman olduğu gibi güncelleştirme direkt başlayacak. Steam bant genişliği bu yeni yenilikler ile sağlık ve eğitim gibi alanlarına daha fazla bant genişliği ayrılmasını sağlamak istiyor.

Steam bant genişliği için bir yavaşlama söz konusu değil

Valve yaptığı açıklamaya, COVID-19 küresel salgını yüzünden Valve personelleri dahil çoğunuzun şu anda evden çalışmaya ya da uzaktan eğitim almaya çalıştığınızın farkındayız diyerek başlamış. Oyun devi "Ya da belki sadece Steam'de bir sürü harika oyun oynuyorsunuzdur" diyerek devam ediyor. Valve ayrıca oyunculara aşağıdaki yöntemler ile bu süreci yönetmelerini istiyor.

Otomatik güncelleme aralığı planlayın! Bununla, Steam'in iş gününüzün ortasındayken bir oyunu güncellemeye başlamamasını sağlarsınız.
Eğer kütüphanenizdeki bir oyunu sıklıkla oynamıyorsanız, oyunu yüklü tutup otomatik güncellemelerini kapatabilirsiniz.
Steam bağlantınızı kendiniz sınırlayabilirsiniz. Bu, ağ bağlantınızdaki yükü hafifletebilir ve bölgenizdeki ağ trafiğinin azaltılması gerekiyorsa bant genişliği yüklerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Kütüphane Klasörleri ayarlarından faydalanarak seyrek oynadığınız oyunları SSD'den depolama HDD'sine taşıyabilirsiniz. Bu, oyunu kaldırmak ve daha sonra yeniden indirmek zorunda kalmak yerine genellikle sizin ve bant genişliğiniz için daha iyidir.

Valve, Steam bant genişliği yönetiminde COVID-19 boyunca değişikliğe gitti

Geçtiğimiz günlerde Sony, Youtube, Netflix ve WhatsApp gibi devlerde benzer değişikliklere gitti. Sony indirme hızlarında yavaşlatmaya gitmeyi tercih ederken, Youtube videoları standart olarak daha düşük çözünürlüklerde başlatacak. Netflix ise yeni sıkıştırma yöntemleri ve video çözünürlüklerinde düşüşe gitmeyi tercih etti. WhatsApp tarafında size video sürelerinin yarı yarıya düşürülmesi söz konusu. Microsoft'da Valve'den hemen önce Xbox Live için "Özel oyuncu resimlerini, kulüp resimlerini ve kulüp arka planlarını karşıya yükleme olanağını geçici olarak devre dışı bıraktık." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Dünya genelinde 775.000'den fazla kişinin yakalandığı ve 36.000'den fazla insanın öldüğü pandemi ülkemizde dünya genelinde en hızlı yayılan ülke konumunda. Türkiye'de 10827 insanda pozitif çıkan hastalık şu anda sadece 162 kişi için tedavi edilebilmiş. Uzmanlar hastalığın havada çok kısa süre bulunabildiğini bu yüzden en önemli şeyin el temizliği olduğuna dikkat çekiyorlar.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 03:49
Şaka bir yana berat kardeşim, burada merlin'in kazanı bir medya kuruluşu ve sorumlu davranması gereken bir kuruluş. Her ne kadar tam tersi televizyonda yapılıyor olsa da yanlışı yanlışla doğru yapamazsınız. Bu hayatta da böyledir. İnsanların moralini bozacak bir haber verirken iki kere düşünmelisin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 03:44
Gece gece güldüm, adam gelmiş bütün dünyaya yalancı diyorsun diyor :) Çin'de steam valve lütfettiği için mi kullanılamıyor sence? Vazgeçtim, berat kalsın, dalga geçmesi ayrı keyif veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 03:41
(6) Yalnız çalışma "en hızlı yayılan ülke Türkiye'mi?" gibi hem faydasız hem de yanlı bir araştırma yerine "Salgının en üst noktası neresi olur, ne zaman salgın sonlanır, ne kadar insan etkilenir" vb. şeklinde. Ha, bu arada doktorlar senin şurada artizlik yaptığın istatistik bilgisine sahipler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 03:39
(5)re yayılım hızı ile ilgili herhangi bir şey söylemen de mümkün değil. Dediğim gibi korkutma çoluk çocuğu. Data science en sevdiğim ikinci günahtır. İlki telekomünikasyon :) Bu arada bu çalışmalar sağlık bakanlığı tarafından doktor ve yazılım mühendisleri tarafından yürütülüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 03:36
(4)farklı sonuç verir. Şöyle örnek vereyim. Bir dolmuş var ve 14 kişiden 1 i covid hastası. 10 dakika sonra bütün dolmuş covid oldu. Hastaneye gittiler. 14 kişilik dolmuş covid oldu, hastalık çok hızlı yayılıyor diyemezsin. Şu ana kadar da sample karakteristiğiyle ilgili elinde veri bulunmadığına gö
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, Steam bant genişliği yönetiminde COVID-19 boyunca değişikliğe gitti
İlginizi Çekebilir