1/10

Valorant ön inceleme: Riot'un yeni oyununa ilk bakış

Murat Oktay 2.03.2020 - 11:00
Riot yeni oyunu Valorant sonunda karşımızda. Project A olarak yola çıkan oyun, bizden tam puanını aldı. Valorant ön inceleme ile tüm detayları.

"Riot'un yeni oyunu Valorant ön inceleme nerede?" diye sorsalar sanırım çok terslerdim. Zira uzun süredir pek vaktim olmadığı için pek yazı da hazırlayamıyorum. Ancak Valorant ön inceleme fırsatını kaçıramazdım sanırım. Ancak oldukça uzun bir yazı olacak. Zira çok fazla bilgi topladım. O yüzden aşağı doğru ilerledikçe oyuna ait birçok görseli ve videoyu da bulacaksınız.

Çok uzun bir süredir Riot Games'in yeni bir oyun üzerinde çalıştığını yazıp çiziyoruz. Kimi zaman bunu LoL 2 olarak adlandırdık, kimi zaman da hiç bilmediğimiz yeni bir başlık olarak. Ama ilk defa gerçek anlamda adlandırabiliyoruz: VALORANT.

Oyunun tüm videolarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Valorant ön inceleme: Riot'un yeni oyununa ilk bakış

Valorant ön incelememizde aşağıdaki başlıkları bulacaksınız:

Peki Valorant'ın Hikayesi nedir?

Buna cevap verebilmek için en başından başlamam gerek sanırım. Riot Games tarafından geçtiğimiz ekim ayında davet edildiğimiz Londra'daki etkinliğe dönmemiz lazım. Riot Games ve Merlin'in Kazanı'nı yakından takip edenler geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen etkinliği hatırlayacaktır. Hani firmanın kart oyunu Legends of Runeterra'yı (LoR) ilk defa duyurduğu etkinlik.

İşte bu etkinlikte LoR ile birlikte önümüzdeki dönemde gerçekleşecek birçok etkinlikten bahsedilmişti. Hatta bir tane oyun daha olduğu ancak ismini, ne olduğunu henüz söyleyemeyeceklerini belirtmişlerdi. Sadece Project A olarak adlandırıldığını ve oyunun açıklanması ile birlikte gerçek adını öğrenebileceğimizi söylediler. O tarihte Riot Games'in daha önce Türkiye Ülke Müdürü şimdi ise EMEA, LATAM, Brezilya'dan Sorumlu Bölge Direktörü olan Hasan Çolakoğlu ile bir röportaj yapmıştım. O da benzer durumu tekrar etmiş ve ismi duyurulmayan oyunu birlikte öğreneceğimizi söylemişti.

Valorant ön inceleme: Riot'un yeni oyununa ilk bakış

Daha fazla ipucu alamayacağımızı görünce heyacan içinde yerimizde beklemeye başladık. Ve derken Riot'tan bir davet daha geldi. Los Angeles'ta, o tarihe kadar adını öğrenemediğimiz oyunun tanıtımı için davet ediyorlardı.