Valorant için hilecilere ban dalgası geldi

Berat Darıcı 16.05.2020 - 04:01
Riot Games'in oynaması ücretsiz kapalı beta döneminde olan FPS oyunu Valorant için ilk banlamalar geldi. Oyun için yeni AFK ceza sistemi aktifleştirildi.

Çıkış zamanı Riot Games için pandemiye denk gelen FPS oyunu Valorant hileciler konusunda biraz sıkıntı yaşıyor. Henüz kapalı beta döneminde olan oyun için ilk ban dalgası geldi.

Riot Games'in hile konusunda geçmişi oldukça temiz. Oynaması ücretsiz oyunlar konusunda tecrübeli olan firma League of Legends'dan edindiği dev tecrübeyi yeni oyunu Valorant için de kullanıyor. İlk ban dalgasında ban yiyen oyuncu sayısı 8873 olarak açıklandı. Oyunun önümüzdeki aylarda harita sayısını 4'e çıkaracağı düşünülüyor. Hali hazırda 10 ajan ve 3 haritası bulunan Valorant, denge güncellemeleri almaya da devam ediyor.

Valorant bu yaz çıkış yapacak

COVID-19 yüzünden geliştirme sürecinde sıkıntı yaşayan Valorant ekibi oyunun çıkış tarihinde bir aksaklık olmadığını söylüyor. Evlerinden çalışmaya devam eden ekip, Riot Games'in şimdiye kadar yaptığı gibi oyuncuların isteklerini dinleyerek oyunu geliştirmeye devam ediyorlar. Oyunun bu yaz içerisinde çıkış yapması planlanıyor. Elbette oyun çıkış yaptıktan sonrada geliştirilmeye devam edecek.

Valorant için hilecilere ban dalgası geldi

AFK oyuncular içinde Riot Games çalışmalar yapıyor. Alınan yeni yöntemler ile oyun zevkini kaçıran oyuncuların önüne geçilmek isteniyor. Yeni kararla beraber AFK kalan oyuncular bunu sık sık yapıyorlarsa maç arama ekranında zorunlu olarak daha fazla beklemeleri gerekecek. Riot bu yöntemi League of Legends'da da kullanıyor.

VALORANT, AFK kalan oyuncular için yeni yaptırımların geleceğini söylüyor. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda oyundan aşamalı olarak artacak şekilde süreli uzaklaştırma cezaları göreceğiz. Tamamen Türkçe dil desteğine sahip olan Valorant, Türkçe seslendirmeye de sahip. Valorant için buradan kayıt olabilirsiniz. Oynaması ücretsiz olan oyunu oynamak için önce Twitch üzerinden yayın izlemeli ve oyunu düşürmelisiniz.

Diğer yandan Riot Games Valorant dışında da pek çok bilgi verdi. Şimdiye kadar kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 8 milyon dolar bağışta bulunulmuş. Riot Games'in sosyal etki bölümü, şirket başkanı Dylan Jadeja ve kurumsal sosyal sorumluluk başkanı Jeffrey Burrell tarafından yönetiliyor. Hedefleri, şirketin sosyal etki bağlamında dünyanın en oyuncu odaklı oyun şirketi olmak.

Riot Games, oyunlarında sosyal sorumluluk projeleri için bağış topluyor ve bu toplanan bağışların hangi kâr gütmeyen kuruluşlara gideceğini oyuncuların seçmesine izin veriyor. Elbette bir havuzun içerisinden.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 17.05.2020 16:26
8873... rezalet . eskiden oyuncuyum ben dedin mi ooo derdi insan , bende oyleyim , seninle güzel oyun oynariz vakit geciririz , macera yaşariz , takim oluruz ...

sene 2020 . oyuncu = her firsatta küfreden , taninmazligin arkasina saklanip takim arkadaşina , karşi takima verip veriştiren , kendi hayatindaki olmamişliklari yaşanmamişliklari bir nebze olsun online ortamda yaşamaya calişan yozlaşmiş , şeref haysiyet ahlak zeka onur yoksunu yaratiktir ...

"ya noolcak ya , makara yapioz amk , gg ez " , "yaz yaz sinir et ." , " bak geliyo oldur o o.c unu tbag yap " . o hafta bir kere 3 adam alir ustuste , " lan proyum ben şov yapiyom hepiniz eziksiniz" der .. ve evrimleştikce , oyunculugu(!) ilerledikce işte böyle cheatler , exploitler , hacklerle bir yer edinmeye calişir .

ben oyuncuyum , cok iyi multi oynarim diyen adam pisliktir . bu kadar net .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2020 02:09
12 ajan - 4 harita ? :) ekipten biri de mi oynamadı oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2020 18:44
10 ajan 3 harita değil mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant için hilecilere ban dalgası geldi
İlginizi Çekebilir