Usta oyun geliştiricisi Miyamoto F2P oyun modelini yorumladı

Furkan Güler 28.08.2018 - 12:00
Miyamoto abonelik sistemine sıcak bakıyor.

Video oyun sektörünün en eski ve önde gelen geliştiricilerinden olan Shigeru Miyamoto, yıllar içerisinde Zelda ve Mario oyunları sayesinde Nintendo'yu göklere taşıdı. Kendine zamanla kaliteli bir ekip kuran Miyamoto, her bir oyunuyla oyuncuları heyecanlandırmayı başarıyor. Oynaması ücretsiz oyun modelinin oyun dünyası için gelecekte zararlı olduğu hakkında Bloomberg'e konuşan Miyamoto, diğer geliştiricilerin abonelik sistemlerine uyum sağlaması gerektiğini düşünüyor.

Shigeru Miyamoto, oynaması ücretsiz oyunların geleceği hakkında konuştu

Sabit fiyat modelinin her zaman başarılı olacağına inanan Miyamoto, diğer bir taraftan kendi piyasaya sürdükleri mobil oyunları da eleştirdi. Nintendo'nun piyasada olan oynaması ücretsiz mobil oyunları şu anda firmaya oldukça büyük bir gelir kapısı oluşturdu.

Pokemon Go ve Super Mario Run ile iyi gelirler elde eden firma, son olarak Animal Crossing'i piyasaya sürmüştü. Bakalım ilerleyen dönemlerde Nintendo'dan yeni mobil oyunlar görebilecek miyiz? Belki de Nintendo, ilerde Nintendo Switch için oynaması ücretsiz oyunlar da piyasaya sürebilir. Fortnite ve PUBG gibi oyunların başarısından sonra firmalar, gözünü Battle Royale türüne dikti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 20:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2018 16:40
Abonelik sistemine karşıyım! kesinlikle eskisi gibi olmalı ayrıca DLC ve season pass saçmalıkları kaldırılmalıdır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Usta oyun geliştiricisi F2P oyun modeli hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir